Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Adolfe, ohrozil si kariéru…hodně z nás!“ Okresnímu přeboru jsem se svého čas obloukem vyhnul, až moc „smrděl hypem“. Teď, po jeho zhlédnutí, se mu musím zpětně omluvit. Opravdu je to vydařená zábava! Počáteční rozjezd ještě trošku dře, ale téměř s každým dalším dílem se kvalita seriálu zvedá. Sice se ani v pozdějších epizodách tvůrci sem tam nevyhnou nějakému tomu slabšímu vtípku, ale podařenější převládají. A hlavně ta pohoda, co z toho sálá. Určitě za to může kvalitní vykreslení života téhle „díry“. Ale především je to o postavách, ke kterým si člověk velmi rychle vytvoří silný vztah, a to ke všem. Od fanatika Jiřiny přes milovníka Adolfa, gamblera Ludvíka, později nastoupivší intelektuálku Ilonu až po epizodní hosty, ze kterých mě nejvíc odrovnal Trojanův Zenkl („No jo no, srdcař.“). A nakonec trochu hořký, ale jinak pěkný závěr. Solidní 4*, přiznávám, že mi budou hlavní hrdinové chybět. „Nikoho z vás samozřejmě ani nenapadne mi pomoct, co, vy kreténi!“ – „Ale jo, mě to napadlo, jenom sem prostě nechtěl Jirko, promiň.“ ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 6/10/// +námět, pár hlášek, hodně poutavé fotbalové prostředí, kdo nezná, není Čech -působí hodně levně, oblíbenec Ondřej Vetchý se mi tady nelíbí, spousta postav a dialogů celkem o ničem/// Na Okresní přebor jsem se hodně těšil. Námět pro spoustu Čechů jak vyšitý, ale přezevšechno mě to moc nezaujalo a ani nebavilo. Teď u posledních částí už si začínám zvykat na postavy, děj, náladu seriálu a občas se bavím. Nicméně je to zahozená penalta a šance na výhru tento seriál ztratil už při prvním poločase. Uvidíme jestli se chlapci do druhé sezóny zmátoří./// Celkem 42%/// ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato nikoliv dokonalé, ale přesto svojí kvalitou dokonale překvapivé dílo české televize - s malým č!!! Neuvěřitelné. Relativně těžko vznikající počin, který i přes některá zaváhání (o kterých režisér podle poskytnutých rozhovorů většinou ví, ale už s nimi nemohl nic dělat; i proto, že si některými věcmi sám nebyl jistý) zejména v úvodní dvacetiminutovce svého zápasu postupně nasadil vyšší obrátky, získal převahu nejprve ve středu pole, a v druhé půli na hřišti jasně dominoval. Budiž všem zúčastněným (možná až na trochu zbytečnou Táňu Vilhelmovou) chvála za to, že pozvedli český seriál do výšin, do jakých patří. Okresní Přebor jednou bude kultovní záležitostí - pokud jí už není. Zeptejte se kohokoliv, kdo kdy měl něco společného s fotbalem na téhle úrovni, nebo se seberte a vyražte na "tribunu" neboli za zábradlí kolem toho vydupaného plácku, co je na jednu stranu trošičku do kopce, na nějaký ten mistrák. Dejte si kofolu nebo pivo a klobásu - a poslouchejte. Dívat se nemusíte, ono většinou není moc na co:) Ale garantuju vám, že předsedu, tajemníka/pokladníka, místního bosse, a hlavně vždy a za všech okolností nastartované obecenstvo minimálně s mezinárodní trenérskou třídou najdete všude. 80%, ale některé díly jsou na stováka (jenže pár je jich tak na pade;)). Na obě strany sportu...zdar!!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Ve scéně, kdy se Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) baví s brankářem Kájou (Jakub Kohák), měla původně být ještě po závěrečných slovech Káji: „Tak jo, Jirko. Hele já jdu. Čau,“ reakce Jirky slovy: „Kájo, kam jdeš?!“ A na to měl reagovat Kája nějakou výmluvou. Existovalo více variant (např. v jedné jde dát slepicím, ve druhé se zase jde dívat na reprízu Ligy mistrů). Žádná se však do epizody nakonec nedostala. (mnaucz)
  • Původní hospoda místních fotbalistů byla pro potřeby seriálu přestavěna na klubovnu a kancelář klubu byla vybavena odpovídajícím nábytkem, diplomy, společnými fotografiemi a vlaječkami. (ČSFD)
  • Představitel Jirky Luňáka Ondřej Vetchý jistý čas rehabilitoval se zraněným kolenem a nemohl hrát fotbal. Ve scénách zápasů z inkriminovaného období tak Vetchý pouze chodí a nadává. (Šéfik)

Související novinky

Reklama

Reklama