Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (925)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fotbal šel vždycky mimo mě, měl jsem na něj názor asi jako stará Hnátková. Prostě nesmysl. Pak ho ale syn začal hrát a já pomalu pronikl ne do jeho smyslu jako hry (to mi pořád přijde jako z jiného světa) ale do děje tohohle seriálu. A možná proto jsem si ho tak užil ale zároveň mi nepřišel úplně tak třeskutě zábavný. Jako jo, je to prdel, protože o lidech, je to hodně fajn, protože hercí a herečky (jako Vetchý je v podání své role fakt až nechutný, ale v takovém tom zábavném smyslu). Takže jo, je to, jak tu píšou někteří ostatní, takové hořkosladké. Ale je to fajn. Filmový prequel zaujal více. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mimořádný výkon! I přes zjevnou výhodu v podobě účasti hereckých fachmanů vznikl mimořádně nevtipný počin. Humor obstarávají zpopelnění nebožtíci, žvatlající noha, připlzlý Kikinčuk. Zbytek utek. Prostředí pralesní ligy trestuhodně nevyužito, případně karikováno - nebo jak to napsat? Nevtipné, místy blbé. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO DĚLÁŠ KROMĚ FOTBALU? -NO SPUSTU VĚCÍ...TŘEBA NOHEJBAL. Okresní přebor léty zraje jako víno, stejně jako Jan Prušinovský, který ať spolupracuje skoro s každým, ponejvíce však s Petrem Kolečkem, téměř vždycky to stojí za pozornost. Tenhle seriál "o fotbalu" spojil komediální křepčení a realitu českého venkova a různé lidské povahy tak neuvěřitelným způsobem, že se z něj o lásce, sobectví, rasismu, politice, feminismu, korupci a celkově naší národní povaze dozvíme občas víc, než z tolik ceněného MOSTu. 90%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Na začátku se musel natáčecí plán narychlo předělávat, když filmaře na jaře překvapil nenadálý příval sněhu. Když pak filmaři potřebovali scény se sněhem, muselo se uměle zasněžovat. (ČSFD)
  • V celém seriálu není nikdy zmíněno, o jaký ročník sezony se jedná. Pouze při Ludvově (Pavel Kikinčuk) prezentaci si můžeme všimnout, že jde o podzimní část roku 2009. Bývalý trenér Josef Hnátek, kterého ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) ztvárnil Miroslav Krobot, však zemřel při prohře Sparty se Slavií 1:4, což bylo 6. 10. 2008. Následující sezona by tedy správně měla být 2008/2009. Na to ale navazuje další chyba, jelikož ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka se tvrdí, že zmíněná prohra Sparty 1:4 bylo 270. derby. Prohra 1:4 se však týká 268. derby. 270. derby, odehrané v roce 2009, vyhrála Sparta 1:0. Pepik Hnátek tedy nemohl zemřít při tomto zápase, i když by to zapadalo do doby, kdy se odehrává seriál. (ELBobes)
  • Jedná se o jedinou epizodu, která má ve svém názvu jméno postavy ze seriálu. (SONY_)

Související novinky

Reklama

Reklama