Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (923)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Nova přijde se seriálem, který budu chtít vidět celý? Se seriálem, ve kterém je zajímavější Luděk Sobota než Tatiana Vilhelmová! Kromě základního kádru tu byli i zajímaví hosté (s přehledem vede Ivan Trojan). Některé díly byly sice slabší, ale pořád to bylo aspoň na slušných 60%. Pro jistotu dodávám, že mé hodnocení patří původním šestnácti dílům (bůhví co přijde v budoucnu). ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"My taky chceme do Kraje! Napřesrok zasejeme trávu v brankovišti ..." Slavoj Houslice je zkrátka ambiciózní klub. Všechny typy jeho hráčů i činovníků jsem při svém dlouholetém pobíhání po pažitu někdy potkal a činí mi velké potěšení si na ně zavzpomínat u obrazovky. Jsem rád, že při hodnocení tohoto seriálu se samo zpochybnilo mé přesvědčení, že většina zdejších uživatelů inkasovala za čtyři z tělocviku, při kombinaci slov NOVA - FOTBAL jim samospoušť mačká tlačítko odpad! a náhodně vybere jeden z připravených znechucených komentářů. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Překvapení, pro mě tedy zaručeně. Nedával jsem tomuto počinu moc šancí. A v televizi jsem se díval až na 9. díl, který byl zatím zaručeně nejlepší, hlavně tedy díky postavě trenéra v podání pana Trojana. Kam se hrabe slavný José:-) Po zhlédnutí jsem byl velmi mile překvapen a tak ostatní díly "sjíždím" na netu. Seriál, který pobaví. Kupa hlášek, jako např. "onanováním se píchat taky nenaučíš," nebo, "napřesrok zatravníme brankoviště," "vyvolají" člověku úsměv na tváři kdykoliv. Diváci, kteří sledují fotbal na jakékoliv úrovni, se mnou budou určitě souhlasit. Vtipnost spočívá právě v tom "okresu," kde vidíme zábavné momenty, jak na hřišti, tak i v hledišti. A to je právě ten rozdíl oproti fotbalu, který se hraje v nejvyšších ligách po celém světě, kde se "točí" neskutečné miliony. Herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. Vyzdvihuji Ondřeje Vetchého, poněvadž ten zvládá svoji roli doslova famózně. Ten pokladník mě byl nějaký povědomý, vygoogloval jsem si tedy jeho jméno a hle, už vím proč, pan Kikinčuk hrál Šimona Pláničku ve Slunce, seno, jahody! Potěší i nasazení Luďka Soboty. Okresní přebor vás zaručeně pobaví. Zjistíte i, že Vietnamci umí hrát skvěle fotbal:-) Adios a já jdu koukat na ligu mistrů:-) Hodnotím pěknými čtyřmi hvězdami. Je to prostě ‎"dobjééj" seriál:-) Navrhuji Slavoj Houslice do naší ligy, myslím, že by tam hráli lépe, než současná Slavie:-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Maradona bral kokain, věděls to?" -" No jasně, to je známá věc." ...........Přátelství Jardy Kužela a Jirky Luňaka prostě nezevšední. Určitě stojí za to pochválit projekt jako takový. Výběr herců, kteří jsou ve svých rolích maximálně uvěřitelní (Kikinčuk, Novotný, Vetchý, Sobota,...), je občas doplněn skvělou hostovačkou (hlavně vynikající Ivan Trojan jako Bohumír Zenkl). Trošku škoda že s blížícím se koncem přicházejí některé trošku slabší díly (Jaro, Inseminátor, Jesle). Zato některé jsou vyloženě skvělé (Na váhu, Fanynka, Láska). Upozornění: Nenechte se odradit tím, že tohle produkovala Nova. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tohle je důkaz, že i bez spolupráce s HBO jde v Česku (v komerční televizi) natočit geniální seriál. Prostředí venkovského fotbalového mužstva je zachyceno dokonale a co se týče postav, jedná se o herecký koncert. Seriál se zaslouženě stal kultovním, dá se sledovat znova a znova. Těsně soupeří s Comebackem o to nejlepší z produkce TV Nova. 9/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Když si brankář Karel (Jakub Kohák) zkouší penalty, říká: "Tak pojď, levačka." Ve skutečnosti ale zahraje pravou nohou. (danielsekyra)
  • Seriál se natáčel od února do září 2009. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama