Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke celkom slušné zlepšenie, konečne som videl to, čo som si celé tie roky predstavoval pod pojmom ružový panter. Niekoľko veľmi vtipných momentov, niekoľko priemerných, častokrát však dosť rádoby komediálnej vaty. Možno je problém v chatrnej zápletke, ktorá je sama o sebe paródiou, bohužiaľ však iba prvoplánovou. Edwards so Sellerom zbytočne naťahujú niektoré gagy, namiesto toho, aby poriadne rozvinuli zápletku. Po slušnej a vtipnej prvej polovici sa akoby obaja vyčerpali a nevedeli, ako ďalej. Nasledujú tak všemožné prevleky, ktoré samé o sebe príliš vtipné nie sú. Ale vďaka nim sa stal Clouseau nesmrteľným, takže hádať sa nebudem. Ďalší prevlekový mág, Fantomas, u mňa o jeden bod vedie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento omyl oplývající nekonečným množství extrémně trapného humoru jsem si musel dávkovat zhruba po 10 minutách. Obdivuji všechny diváky, kteří dokážou něco tak odporného zhlédnout na jediný zátah Žasnu nad mentálním rozpoložení těch z nich, kterým se to dokáže líbit. Kroutím hlavou nad všemi, kteří se tomu navíc dokážou zasmát. Abych jenom nehejtil, tak musím připustit, že tento díl byl byl nesrovnatelně lepší, než díl první záslouhou výrazně poutavějšího příběhu. [15 %] ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Z komediálního požitku u některých filmů prostě člověk vyroste. V dětství jsem tuhle sérii miloval, i když mě štvalo, že se v některých dílech navzdory názvu vůbec neobjevuje slavný drahokam. O čtvrtém dílu se někdy říká, že je nejlepší z celé série, já se ale u něj po těch letech už kdovíjak nebavil. Spíš mi připadá, že se jedná o sled gagů (byť někdy třeba i vtipných) spojených mizerným příběhem. Potěšil mě Omar Sharif, ale vyloženě mi nesedla ta „Bond girl“. (1 308.) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Společně s povedenou Trojkou určitě středobod toho nejlepšího co v sérii vzniko. 4. díl je možná po dějové stránce zajímavější než na skečích postavená Trojka. Ale mě se líbí oba dva. -"Jsem zahradník Shork. -Co tady děláte? - Jsem zahradník. - Tak proč ste to neřekl hned?" O chvilku později.... - "Jak se jmenujete? - Shork. - Kuchař. - Zahradník. - ÁAAA tak už se nám to rýsuje". O ještě chvilku později.... "Tak včelař, který najednou nemůže mluvit. Kuchař, který si myslí že je zahradník." Tak tomuhle říkám tedy výslech podezřelých:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Panter do klasické filmové série, podle mne osobně nejlepší a s nejsevřenějším dějem. V úvodu má Dreyfus těsně před propuštěním z blázince, jenže to by se zde nesměl objevit jeho nemilovaný sok. A tak není divu, že Dreyfus uprchne a pokouší se jakýmkoliv způsobem Clouseaua zabít. Do toho ještě uprchne při převozu bankovní lupič Tournier, je unesen známý vědec, takže Clouseau má skutečně proč se ohánět. A co překvapí – Dreyfus bude v tomto dílu doslova vymazán ze světa. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama