Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Panterovka/Clouseauovka, která má tady na databázi nejvyšší hodnocení a dokonce jí moc nechybí do TOP 300 filmů vůbec. Podle mě je na stejné úrovni, jako druhý a třetí díl a dodnes, ani po několika zhlédnutích, nedokáži určit vítěze. Ale to není důležité, je to skvělá komedie! Tolik scén a gagů, které se divákovi vryjí do paměti, bondovská atmosféra a také sci-fi zápletka, všeho je tady vrchovatě. U mě nejvíc boduje návštěva v blázinci, výslech, při kterém vezme za své vzácné piano či souboj s Catem, kdy vrchní inspektor zničí prakticky celý byt. Výborná zábava, Peter Sellers byl skutečný mistr (velkou práci odvádí v českém dabingu i pan Fišer). Klasika, která diváka naladí už v úvodu skvělými animovanými titulky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento omyl oplývající nekonečným množství extrémně trapného humoru jsem si musel dávkovat zhruba po 10 minutách. Obdivuji všechny diváky, kteří dokážou něco tak odporného zhlédnout na jediný zátah Žasnu nad mentálním rozpoložení těch z nich, kterým se to dokáže líbit. Kroutím hlavou nad všemi, kteří se tomu navíc dokážou zasmát. Abych jenom nehejtil, tak musím připustit, že tento díl byl byl nesrovnatelně lepší, než díl první záslouhou výrazně poutavějšího příběhu. [15 %] ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Panter do klasické filmové série, podle mne osobně nejlepší a s nejsevřenějším dějem. V úvodu má Dreyfus těsně před propuštěním z blázince, jenže to by se zde nesměl objevit jeho nemilovaný sok. A tak není divu, že Dreyfus uprchne a pokouší se jakýmkoliv způsobem Clouseaua zabít. Do toho ještě uprchne při převozu bankovní lupič Tournier, je unesen známý vědec, takže Clouseau má skutečně proč se ohánět. A co překvapí – Dreyfus bude v tomto dílu doslova vymazán ze světa. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je recept na správnou komedii. Ingrediencemi jsou Peter Sellers, Herbert Lom a režisér Blake Edwards a vyvážený scénář, který, až na několik drobných zaváhání, se opravdu vydatně vyblbnul a místy až zešílel. Na zlepšení dobré nálady se doporučuje zhlédnout film s geniálním dabingem Stanislava Fišera a spol. Působí to jako balzám. Tyhle komedie se mně nikdy neohrají. Vždy si v nich najdu něco nového a předtím nepovšimnutého. 100% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I kdyby měl tenhle film mnohem více hluchých míst, než má, a i kdyby měl mnohem horší a naivnější scénář, scény trhání zubu pod vlivem rajského plynu či Sellersovo groteskní dobývání hradu přes vodní příkop á la němá groteska samy o sobě stačí na nadstandardní hodnocení... Je to jen komedie, ale skvělá! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno