Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Růžový panter, i když je miluju úplně všechny. Umím ho fakt nazpaměť. Vlastním notně ojetou videokazetu s původním nesmrtelným dabingem Rudolfa Hrušínského, který se s tím novým nedá srovnat a je ještě lepší než originál. A taky je to asi jediný opravdu hlasitý smích - nebo spíš šílený chechtot - pana Hrušínského, co znám. A já se chechtám taky: při bitce s Katem, při scéně s hrbem, při vyšetřování v domě ubohého profesora Fassbendera, na slavnostech piva, při dobývání hradu a hlavně při trhání zubu, teda vlastně pořád. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je recept na správnou komedii. Ingrediencemi jsou Peter Sellers, Herbert Lom a režisér Blake Edwards a vyvážený scénář, který, až na několik drobných zaváhání, se opravdu vydatně vyblbnul a místy až zešílel. Na zlepšení dobré nálady se doporučuje zhlédnout film s geniálním dabingem Stanislava Fišera a spol. Působí to jako balzám. Tyhle komedie se mně nikdy neohrají. Vždy si v nich najdu něco nového a předtím nepovšimnutého. 100% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Další výborná komedie Petera Sellerse. Tenhle díl je opravdu našlapán nezapomenutelnými scénami. Je zde výborná řežba s Katoem, nebo skvělá scéna, kdy se Sellers a Lom sjedou rajčákem. Sellersův výkon je zde podtržen tím, že zde absolutně geniálně paroduje francouzský akcent. Jeho blbost a nešikovnost byly oproti předešlým dílům mnohonásobně umocněny, tím že Clouseau dostal jakýsi globální rozměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke celkom slušné zlepšenie, konečne som videl to, čo som si celé tie roky predstavoval pod pojmom ružový panter. Niekoľko veľmi vtipných momentov, niekoľko priemerných, častokrát však dosť rádoby komediálnej vaty. Možno je problém v chatrnej zápletke, ktorá je sama o sebe paródiou, bohužiaľ však iba prvoplánovou. Edwards so Sellerom zbytočne naťahujú niektoré gagy, namiesto toho, aby poriadne rozvinuli zápletku. Po slušnej a vtipnej prvej polovici sa akoby obaja vyčerpali a nevedeli, ako ďalej. Nasledujú tak všemožné prevleky, ktoré samé o sebe príliš vtipné nie sú. Ale vďaka nim sa stal Clouseau nesmrteľným, takže hádať sa nebudem. Ďalší prevlekový mág, Fantomas, u mňa o jeden bod vedie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky (respektive 'z hlediska humornosti') o poznání slabší, než druhý a třetí díl, příliš groteskní a o to méně komediální, konkrétně Dreyfusův přerod do comicsového superpadoucha mi úplně nesedl. A občas došlo i na nudou zavánějící hluchá místa, hlavně ve druhé třetině. Nicméně je v tom několik dobrých gagů, které pobaví i po létech. Třeba začátek se znovupropuknuvší Dreyfusovou recidivou, demolice Clouseauova bytu při řežbě s Keitem, nebo Dreyfus a přestrojený Clouseau sjetí rajčákem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama