Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nuudaa," řekl by Homer Simpson. "Škoodaa," dodal bych já. Vážně. Runaways mě nudily a zklamaly, a to jsem se na ně celkem těšil. Tak ale abych to shrnul, vezmu napřed klady: Dobrá muzika, líbivě divoká režie (videoklipařka se nezapře), producent Kim Fowley hraný Michaelem Shannonem. Zápory: Překvapivě dvojice hlavních hereček, kterým jsem rockerky a drsňačky příliš nevěřil (obzvlášť tedy Dakotě - třeba s filmem Domino a vynikající přeměnou Keiry Knightley se to srovnat nedá vůbec), nezajímavý, zdlouhavý příběh, scénář, který je jedno velké klišé a dopadne a odvíjí se přesně tak, jak na začátku tušíte (ano, psala ho paní režisérka), a s tím vším je pak spojená i další výtka - přehnaná délka. Dlouho se mi ve Filmovém klubu nestalo, abych se nudou začal ošívat a vrtět a dění na plátně mě vlastně nebavilo... Promiňte, dámy, ale vychází mi z toho dvě a možná kousek hvězdy.__P.S. Kristen Stewart to ale sekne, to nepopřu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O The Runaways počujem prvý krát a film som si pozrel len kvôli vysokému hodnoteniu.A poviem vám, na to že nemám moc rád ženské filmy, tento je dobrý jak po hereckej tak aj po technickej a aj po tých ostatných stránkach.Nie že by to bola pre mňa nejaká pecka, ale bol som neskutočne prekvapení ako sa to podarilo a s akým prístupom sa to natočilo.Dej je v podstate jednoduchý.Vypráva o prvej dievčej rockovej kapele.Prekvapilo ma hlavne herecké umenie mladej herečky Dakoty Fanning, ktorá to zahrala lepšie ako jej staršia parťáčka Kristen Stewart.A to nehovorím len tak! Film je pekne pikantný, ale tie slečny to zvládli na výbornú.Atmosféra tomu rozhodne nechýba, ale dej je taký že nie každého dokáže ohúriť dievčenská kapela.Má to aj slabšie chvíľky ako napr. pre mňa už ku koncu filmu trapné fuckovanie Kristen Stewart ktorá ako som už hovoril nebola tak presvedčivá ako jej mladšia kolegyňa.Rozhodne je to ale nad priemer. 70% - 3* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se podařil solidní kousek. Natočili životopisný film o fungující punkové kapele sedmdesátých let, která se dost důležitým způsobem zapsala do historie hudby a herečky jsou si k tomu s původními představitelkami dost podobné. Škoda jenom, že příběhově to bylo neuvěřitelně odbytý. Je ale pravda, že život se psát podle scénáře nejde. Takže na příběh bych zase až tak nenadával. Prostě to nemělo silnou, ráznější scénu, která by mi přesnějc ukázala, jak to v té době vypadalo. Věřím, že to bylo vostřejší, než to film ukázal. Vždyť i film o Johnny Cashovi byl vostřejší než tenhle o těhlech praštěnejch punkerkách. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh snad až legendární dívčí hard rockový kapely, no není to špatný. Celkem dobře zfilmováno, řekl bych (příběh Runaways jsem vůbec neznal, tak to těžko posoudím). Má to svůj ksicht, první polovina nemá chybu. Ale když pak člověk čeká nějaký vykolejení, nic velkýho nepřijde, a když pak člověk čeká nějaký pořádný završení, je konec. Není to takový ten šablonovitý průběh, což je ale právě asi škoda - připadal jsem si trochu ošizen, i když teda nejspíš nebylo o co. Herecky pěkný, Michael Shannon (jako výstřední producent Kim Fowley) byl super. 7/10. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkem standardní biopic. Pokud jste jich pár viděli, budete celou dobu naprosto přesně vědět, co vás čeká, žádná překvapení se nekonají. Nicméně pokud se zajímáte o kapelu The Runaways, nebo hudební historii obecně, jde o dějepisnou lekci dějepisu poměrně věrnou a především zábavnou. Necelá dvouhodinovka uteče jako voda, protože co si budeme povídat, sex, drogy a rock and roll byly, jsou a budou přitažlivé. Soundtrack je víc než fajn a Kristen Stewart opět dokazuje, že má v sobě víc, než jen skelný upíří pohled. Dakota je taky v klidu a navíc obě docela slušně zpívají, takže nečekejte zázraky, ale rozhodně palec nahoru. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Scénu, v ktorej sa Kristen Stewart a Dakota Fanning bozkávajú, obidve okomentovali slovami: „It was just kiss.“ (Amityville)
  • Joan Jett (Kristen Stewart) vo filme používa hlavne gitary Gibson Melody Maker a 1969 Gibson Les Paul Deluxe. (Amityville)
  • Film je adaptací knihy „Neon Angel: The Cherie Currie Story“ od Neala Shustermana a Cherie Currie, zpěvačky skupiny The Runaways. (-Marc-)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno