Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

mcb 

všechny recenze uživatele

Herecký "koncert" dvou mizerných hereček, které se předhánějí v tom, kdo drsněji zahraje svou roli. V jejich podání se ale nejedná o nic jiného než o trapas. Runaways mohla být skvělá oddechovka plná výborné rockové muziky. Místo toho tady jsou cca dvě vystoupení s dvěma písničkami a veškeré známé hity od Joan Jett tady hrají jako pouhý soundtrack a zbytek jen nudná vata, kterou jsme viděli stokrát jinde. Cože? Klasické neduhy životopisných filmů tady jsou ještě znásobeny neuvěřitelně šablonovitou režií, která začne nudit přibližně po dvou minutách. Že tam jsou šokující momenty? Pro dvanáctileté dívky možná. Tenhle film se ani nesnaží. Jenom se pokouší odškrtnout políčko "natočeno" na producentském stole. Výsledkem je ukázkový příklad životopisu, tak jak ho nemáme rádi s mizerným zpracováním a šestnáctiletým děckem, které si hraje na největší "slut" pod sluncem. Brr. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste zrovna feťák, tento snímek vám nabídne hlavně kvalitní poslechový zážitek. Takže na tohle jděte do kina nebo si to pusťte s kvalitní reprosoustavou a DTS zvukem. Pustil jsem si ho kvůli Dakotě Fanning a hudbě, a ty mi bavily. Příběh byl "přiškrcený" tím, že byl (více či méně) podle skutečnosti, takže ke konci jsem se skoro díval na hodinky. Ale i tak nelituju těch dvou hodin. ## Nejvíc mě dostalo, když Joan Jett parodovala text jedné skladby: "...All covered in blow... I dumped my poor sweetheart... for screwin' too slow." (orig."...All covered with snow. I lost my true sweetheart. From a-courtin' too slow") ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že samotný námět je mnohem zajímavější, než bylo jeho převedení na filmová plátna. Na mě působil tento hipízácký a revoltní film nesympaticky, nepříjemně a nebýt neskutečně charismatické Dakotky, tak hodnotím asi ještě hůř. Dokonce ani ta hudba se mi nelíbila, přitom je to hudební film a ke všemu se považuju za velkého milovníka rocku. Neříkám, že je to úplně špatný film, ale mě si nezískal. 40% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh snad až legendární dívčí hard rockový kapely, no není to špatný. Celkem dobře zfilmováno, řekl bych (příběh Runaways jsem vůbec neznal, tak to těžko posoudím). Má to svůj ksicht, první polovina nemá chybu. Ale když pak člověk čeká nějaký vykolejení, nic velkýho nepřijde, a když pak člověk čeká nějaký pořádný završení, je konec. Není to takový ten šablonovitý průběh, což je ale právě asi škoda - připadal jsem si trochu ošizen, i když teda nejspíš nebylo o co. Herecky pěkný, Michael Shannon (jako výstřední producent Kim Fowley) byl super. 7/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žánrový přesah se jaksi nedostavil.. tvůrci totiž několikrát zapomněli stáhnout ruční brzdu. V sedmdesátých letech možná tyhle dívčiny vzbuzovaly pozdvižení, o pár dekád později na filmovém plátně jim ale chybí nosný příběh. Kolikrát tu už byl příběh, který poukazuje na to, že cesta dolů je ve finále stejně strmá jako ta na (v tomto případě hudební) vrchol. Což je přinejmenším škoda, protože The Runaways nemají našlápnuto vůbec zle. Třeba když se začne Cherie Currie v bílém korzetu kroutit a vřískat „Hello daddy, hello mom, I’m your ch ch ch ch ch cherry bomb!“, tak je to skutečně výborné. Klasické hudební biografii jednoznačně vévodí Kristen Stewart a Dakota Fanning, které ač velmi talentované, nedostanou nějakou skutečně silnou scénu, kterou by diváka dostaly do kolen. Jejich neurvalé a provokativní hrdinky jsou ale i přesto tím hlavním důvodem, proč si tuhle místy nekorektní storku dát!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Sandy West i Kim Fowley, ostatní členky skupiny Lita Ford a Jackie Fox nebyly do filmu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu vůbec neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson. (SydneyB)
  • Film je adaptací knihy „Neon Angel: The Cherie Currie Story“ od Neala Shustermana a Cherie Currie, zpěvačky skupiny The Runaways. (-Marc-)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama