Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je mi milejší chytrý film o blbovi, než když se blb snaží udělat chytrý film. Všichni víme, jaký je dneska trend, takže je fajn si v telce občas pustit něco jako Pantera. Akorát teda pár lidí tady u nás by mělo přestat inspektora Clouseau věrně napodobovat, ono i ve filmu je to s tím humorem kolikrát na hraně. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Větší sázka na Sellerse a jeho komediální talent tento film dělá zábavnější než první díl. Bohužel ne o moc, protože scény bez Clouseaua jsou dost nudné a je jich tam až příliš:-/ Byl jsem ale rád, že v tomto díle Sellers výrazně přidal na francouzském přízvuku, což mi přišlo celkem vtipné. Stejně jako Čech Herbert Lom v roli Dreyfuse:-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Roli fantomského zloděje diamantů Sira Charlese Littona si tentokrát vzal na svá bedra Christopher Plummer. V Lugaši je opět ukraden místní pověstný diamant, a na místě zůstane bílá rukavice, aby svedla stopu právě na Fantoma. Zatímco Clouseau neúspěšně pátrá po zloději, Dreyfus opět zkouší Clouseaua zavraždit. Zvláštní – Littonovou manželkou v tomto filmu není bývalá Clouseauova žena, ale jakási Claudine. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Série s Růžovým Pantherem mě kupodivu moc nebrala ani jako juniora. Podíval jsem se znovu, jestli náhodou trochu nepomůže nostalgie. Nepomohla. --- Poučné je srovnání s Atkinsonem. Ten když jenom šaškuje, omezí se na rozměr krátkých scének, a funguje to výborně. Hraje-li však v celovečerním filmu, jeho klaunství slouží příběhu. Naproti tomu Edwards načrtl jen velmi velmi slabý příběh a dialogy a prostě nechává Sellerse dvě hodiny blbnout. Tak se film dělat nemá a nedá. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne, dětské nostalgie se mají nechat pod nánosem prachu. Sellers byl jako komik zoufale nekomický. Pády a nešikovnost na milion způsobů je infantilní humor leda pro diváky Neváhej a toč. Nezasmál jsem se ani jednou. Galadriel + Tosim - pokud byl v záběru Sellers, byla to nuda. Jedna hvězda za chudáka Herberta Loma, ten mě bavil ze všeho nejvíc. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)

Reklama

Reklama