Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Clouseau, Keito a Dreyfus, jsou po devítileté pauze ještě šílenější. V dobrém slova smyslu. A ozdobou filmu je krásná Frau Schell. Zhlédnuto poprvé v originálním znění, takže jsem si mohl pořádně vychutnat i Sellersův kulervoucí ''francouzský'' přízvuk. Ale na druhou stranu mi chyběl třeba Fišerův šimpán nebo cimra, inu zvyk je zvyk. Každopádně některé gagy mě dodnes dokážou přimět k salvě bezuzdného chechotu, jako třeba sekvence s opravářem telefénů. "Opravil jsem váš zvonek aby nezvonil. Je to zdarma." ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Vynucená pauza podivínskému inspektorovi jedině prospěla. Ve stáří Sellers už více hazarduje a neštítí se prakticky ničeho. Ani Blake Edwards za ty léta "bez Pantera" příliš slávy neposbíral a tak ještě rád sáhl po záchranném laně. Posun je zřetelný i v příběhu -> namísto komplikovaně vršeného děje nastupují klasické situační scénky v nichž jde celý případ hodně okolo. Není co vytknout. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut šílenej nářez. Prvních 15 minut, kdy probíhá loupež diamantu, je v dnešní době bombastických akčních scén přeci jen poněkud pozvolný, ale jakmile se na scéně objeví Peter Sellers, nemá to chybu. To, že mluví jakýmsi pofidérním francouzským přízvukem, mě spíše vadilo, více se to hodí k trapnému "remaku" Steva Martina. Každopádně zapalovač v pistoli je legendární a jsou tu skvělé dlouhé záběry, mnoho gagů se odehraje v jedné dlouhé jízdě, což samozřejmě dává prostor Sellersové komediálnímu talentu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je tady Návrat Růžového pantera. První z opravdu pobóchaných dílů, ve kterých to hňup Clouseasu rozjíždí na plný koule, i když v tomto díle jde opravdu jen o rozjezd. První polovina je naprosto skvělá, zato závěrečná část v Lugashi/Gstaadu už je trochu slabší. Nelíbí se mi také Christopher Plummer, který vystřídal perfektně galantního Davida Nivena v roli Fantóma. Nu což, za zbláznění Dreyfuse to stojí...85% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle, v pořadí třetí díl, je velice povedený, až na přeobsazení sira Charlese Christopherem Plummerem (David Niven nechtěl vstoupit podruhé do stejné řeky), ale varuju: existují dvě verze dabingu, jedna dobrá, pražská se Stanislavem Fišerem, druhá naprosto HORRIBLE ;-) z Brna. Hnus! Hnus! Zachraň se kdo můžeš! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)
  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno