Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Premiéru snímku jsem kdysi zažil coby kluk a vnímal jsem ten film logicky úplně jinýma očima, než ho vidím dnes. Stejně jako řadu dalších fenoménů, i tuhle filmovou sérii musím přehodnotit, protože jakkoliv mě kdysi bavila, ten humor zestárnul, některé gagy a situace dnes už vnímám s pocitem trapnosti a i když se dají najít i funkční vtípky, představují menšinu. Sellers se sice v téhle grotesce předvádí s vervou jemu vlastní, ale jeho humor je příliš infantilní a dnes už se s ním míjím stejně jako s přehrávajícím Herbertem Lomem. Celkový dojem: 45 %. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je docela nudný, ovšem film se rozjede jakmile se objeví Clouseau v půjčovně kostýmů a jeho "Plombááá!" nemá chyby. Mnohé scény postupně gradují, a také slovní komika českých dabérů si krásně pohrála s našim jazykem "Bojím se, že přefiknu papoucha a on mi uletí" (scéna s nafukovacím papouchem v "hustej mlži"). Českým divákům bezesporu přidal dabing na kvalitě dalších pár bodíků a Oldřich Fišer by za tento dabing zasloužil metál. Z Růžových panterů je to jeden z lepších dílů. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světoznámý ochránce záchoda sice střádá převleky jak na běžícím špásu, ale co je to platné, když v některých úsecích nechá Edwards zmizet humor stejně jako v předchozím díle budovu OSN či Dreyfuse (no, toho vlastně ne). Při scéně, kdy Cato prolétl výlohou pekařství, jsem si uvědomil, jaké štěstí měl inspektor Clouseau na dobu, ve které působil. Podívejte se, kolik zabijáků se ho neúspěšně snažilo zlikvidovat a teď by stačilo, aby někdo zaslechl rasistickou poznámku, kterou byl počastován jeho orientální přítel celý od mouky.. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Už to není úplně ono, ale pořád jsem se královsky bavil. Navíc skaldba Hong Kong fireworks se Henrymu Mancinimu jako vždy povedla. Máme tu čest poprvé se setkat s profesorem Augustem Ballsem v podání Grahama Starka, Sellersova celoživotního přítele, který ztvárnil roličku téměř v každém jeho filmu. V Closeauovi na stopě byl Herculem, pomocníkem hlavního hrdiny a v RPZS oním hoteliérem, jehož pes nekouše. Ale postava profesora Ballse, byla napsána už pro RPZS a dokonce byli některé záběry natočeny. Ballse ovšem nehrál Stark, ale oblíbenec Mela Brookse Harvey Korman. Tyto scény se objevily ve Stopě RP. Dreyfus v tomto filmuuž není tak maniakální jako v předchozích dvou dílech, spíš vzbuzuje soucit a jeho pohřební proslov patří k nejlepším scénám. Nakonec poděkování ČT, že ve svém archivu vyhrabala starý dabing celé série. Je sice škoda, že Herberta Loma tu už nedabuje Rudolf Hrušínský, ale Soběslav Sejk je profesionál ve svém oboru a nic nezkazil. ()

Gothard 

všechny recenze uživatele

Pátý film série a současně poslední natočený ještě za života Petera Sellerse. Je znát, že téma se už poněkud vyčerpalo, originální nápady docházely. Na poněkud rozpačitém vyznění filmu se podepsal i chabý scénář: je to vlastně jen sled poněkud pracně pospojovaných scén, vše je podřízeno Sellersovi a jeho geniálnímu komickému talentu. S logikou a návazností se tvůrci zjevně netrápili, ale v tomto případě to zase až tak nevadí. Problém je pouze v tom, že tam, kde není Sellers, film často upadá do šedého podprůměru, zejména v poslední části je to hodně znát. Sellers mnoho zachránil, některé scény jsou skutečně brilantní, z ostatních herců je možné zmínit snad už jen Herberta Loma (zejména jeho pohřební řeč je dokonalá). Český divák nemůže neocenit dokonalý dabing, Stanislav Fišer je prostě úžasný. Není to film, na který by se nadalo dívat a který by vůbec nepobavil, ve srovnání s předcházejícími díly jde však kvalita dolů. Bylo by určitě zajímavé sledovat, jak by dopadl další díl, pokud by Sellers nezemřel, zda by se podařilo úroveň pozvednout. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)

Reklama

Reklama