Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 350)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny to urcite neni, to ne, jen to proste nema tu udernost prvniho dilu. Je fajn, ze je celej film epictejsi, stridaj se ruzny prostredi a hezky krvave se to tu neustale rube. Fakt me to az prekvapilo, krev, sice silne digitalni, ale presto lita na vsechny strany spolu s urvanejma hlavama a koncetinama. Navic pribeh je docela obstojnej a skvele provazanej s prvnim dilem. Akorat skoda, ze je tu Xerxes silne upozadenej, ale zase si veskerej prostor pro sebe krade skvela Eva Green. Hlavni problem filmu je v hlavnim predstaviteli, ten je totiz az neuveritelne necharismatickej, zatimco Butlerovi stacilo nahodil urputnej vyraz, Stapleton tady muze rozsekat uplne vse v okruhu kilometru a stejne mu to je prd platny. Ale jinak jsem v zasade spokojenej, misty sice drobet stereotypni, ale jinak super reznicina. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to sice velmi hezky, vizuál je ještě vypiplanější než posledně a akce jde Murrovi až překvapivě od ruky. I tak mě to ale nechávalo většinu času překvapivě chladným, nestrhlo to a měl jsem pocit, jakoby tomu s absencí Butlera chyběly ty pravé koule. Chvála bohu za boží a správně živočišnou Evu Green, která musí probudit z letargie i vykastrovaného homosexuála. Mírné pachuti zbytečného ždímání prašulí jsem se však i přes nesporné kvality stejně nezbavil. Po prvním díle a čtyřech sériích Spartaka už to zkrátka není ono. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

300: Vzestup lobotomie. Congrats každému, kdo tuhle repetetivní a nuzně vydestilovanou selanku dokázal dojet až k Perské porážce napoprvé, protože něco tak uloudaného, nudného a bezdějového jsem naposledy viděl, když režíroval papá Snyder. Jenže ten alespoň zvládal nějakou gradaci, obsadil lidi s charismatem a do spartských pytlíků (haha) přibalil i nějakou tu hlášku. Murro má Stampletona zábavného asi jako Primalex plus, šmahem degraduje Santorova Xerxa na pohou figurku v rukách magora. A ani tu Evičku nenechá zamávat stříbrné plachtě po pořádném "fightu". Zbývá jen jedna oukej-soft-porn-zábavička, úderná hudba a otevřená vrata nejen pro sequel, ale i pro analýzu estetiky násilí. Dlouho jsem neviděl film, který by s podobným zápalem dělal z krvavé řeže o tisícech mrtvol respektuhodné krásno. A vlastně nevím, jestli zvracet, anebo být fascinován. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Boj se přesouvá na athénskou frontu, na moře, a je to kupodivu... slušnej nářez. Všeho všudy už to (logicky) není takový překvápko jako posledně, tenhle "vizuál na steroidech" už je dneska stará písnička, ani dvojka nepředvede až tak ultimátní akční orgáč jako jednička, krev je digitální, ale tím tam moje výhrady končí. Od začátku do konce jsem visel na tý nádheře, děj neměl slabších míst, ty rubací scény na jeden záběr se nedají okoukat, charisma dvojice Stapleton-Greenová velmi dobré, jejich milostná scéna jedna z nej. Plochá zábava to možná je, ale mně prostě bohatě stačila. Obě třístovky se navíc hezky doplňují a odehrávají současně. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Film v pokladnách amerických kin nastřádal 106,6 milionu amerických dolarů, celosvětové tržby pak činily 337,6 mil. (NIRO)
  • Rodrigo Santoro (Xerxes), strávil v maskérně každý den šest hodin. Na scéně se nesměl příliš pohybovat, aby si neponičil všechny piercingy a řetízky, kterými ho ověsili. Musel se také od hlavy po paty holit. (Cheeker)
  • Veta z filmu "Rozhodli sme sa, že radšej zomrieme na vlastných nohách, ako žiť na kolenách," je variáciou slávneho výroku mexického revolucionára Emiliana Zapatu. (beso74)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama