Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 350)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po filme "300: Bitva u Thermopyl", ktorý mi doslova vyrazil dych prišlo obrovské sklamanie v podobe pokračovania "300: Vzostup impéria". Pôvodný snímok z roku 2006 je dokonalé filmové dielo, ktoré progresívnou formou vykresľuje hrdinstvo udatných sparťanských bojovníkov. Kráľ Leonidas a jeho najvernejší muži sa postavili v úzkom priesmyku na odpor tisícovým hordám azijských barbarov, aby ubránili svoje mesto i svoju vlasť. V druhej časti som sledoval len akúsi sadistickú kurvu veliacu perským primitívom. Veď tá namyslená emancipovaná piča dokonca otvorene protirečila i samotnému božskému Xerxesovi. Kto už len mohol vymyslieť takúto totálnu sprostosť? Natočené je to bombasticky. Námorné bitvy síce začnú už ku koncu trocha nudiť, ale inak je to celkom masaker. Lenže po obsahovej stránke je to poriadne stupidná hollywoodska zlátanina. *** ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuální i akční orgáč. Jeden zpomalený efektní záběr potažmo souboj střídá druhý, digitální krev stříká na všechny strany a moje oblíbenkyně Eva Green je okouzlující sexy-vyšinutá-záporačka. Negativa: původní Třístovka je ikonická a tohle ji jen rozpatlavá (ale námořní bitvy mě zase baví víc než ty pozemní), dialogy, které se minule daly tesat do skály, tentokrát nezaujmou, a hrdina narozdíl od Leonidase moc charizmatu nepobral (mírně řečeno). ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle... už není Sparta, tedy 300 drsňáků, kteří musejí hodinu a půl přešlapovat na místě a trpět pod Snyderovou efektní, ale jinak nepříliš záživnou režijní taktovkou. Je to nečekaně výživný výtvor Noama Murra, jenž se rozhodl nezapřít svoje reklamní kořeny. A naopak je plně využil. 300: Vzestup říše tak sice zůstává v kategorii "plytká akční řež, u které si budou osmdesátiletí historici rvát zbylé vlasy na hlavě". Jenže tentokrát stylizovaný vizuál skrývá opravdu hutné rubací pokoukání, jež rve koule přesně v těch místech, ve kterých by je rvát mělo. Ano, Sullivan Stapleton je možná až příliš nevýrazným hlavním hrdinou. Do hry se ale naštěstí přidala Eva Green, jejíž nabroušená vojevůdkyně je bez debat hlavní hvězdou téhle epické přehlídky námořních bitev. Ať už porcuje nepřátele nebo využívá jiné (explicitně erotické!) zbraně, budete jí to žrát i s navijákem. A potichu doufat, že odkaz vyčpělé jedničky neodradí věčně hladovou diváckou základnu. Tohle je totiž plná porce testosteronu, u jejíž závěrečných titulků se budou fandové mečů a krve klepat radostí jako už dlouho ne. (8/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejhorších castingových rozhodnutí všech dob! Co proboha dělá člověk jako Sullivan Stapleton v titulní roli 300? Lituju Evu Green, že musela předstírat sex s tímhletím vemenem. Pokud by měl Řecku velet člověk s jeho charismatem, věřím že by raději Řekové přešli na Perskou stranu a společně napadli třeba Řím. Kdepak Butler byl jen jeden. A tenhle Stapleton ani omylem. Vlastně můžu chválit jen půvaby již zmiňované herečky. Příběh mě moc neseděl, přitom po skvělém úvodu by divák mohl nabýt dojmu, že dostává stejnou porci dechberoucí akce jako před 8 lety. Místy mě přišlo, že celý film je hodně vycucávaný z prstu a bylo vlastně jakousi povinností napsat pokračování. Mé hodnocení se nakonec ustálilo někde na 60%. Výše jej dostat neumím. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Rodrigo Santoro (Xerxes), strávil v maskérně každý den šest hodin. Na scéně se nesměl příliš pohybovat, aby si neponičil všechny piercingy a řetízky, kterými ho ověsili. Musel se také od hlavy po paty holit. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo převážně v bulharské Sofii, ve studiích Nu Boyana, kde se filmovalo před zeleným plátnem. Dále se pak štáb podíval do kalifornského Los Angeles. Točilo se na podzim roku 2012. (Ltblue)
  • Herci měli k dispozici kaskadéry, přesto většinu náročných bojových scén zahráli sami. (Lynette)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama