Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

castor 

všechny recenze uživatele

V konečném hodnocení neurazí, ale zároveň ani nedokáže hlouběji vtáhnout do děje. S párem, který přijde o dítě, soucítíme jen pár minut a pak vše vyšumí se stále stoupajícími logickými ataky. Pointa je ale kupodivu účinná, neurážlivá (až na ten finální dopis), což se samozřejmě cení. Mnohými do nebes vynášená psychologie je jen hodně slabým odvarem, s kterým se dalo pracovat o poznání pečlivěji. Můžou za to především průměrní herci, jejichž truchlící postavy nepatří mezi zrovna nejuvěřitelnější, zvlášť, když svoji nenávist a touhu po pomstě přenáší jeden na druhého, jako by se nechumelilo.. Jinak ale bez větších výhrad!! ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně hustej exploitation-thriller. Z původní kriminálky se po únosu úchylného vraha a převzetí spravedlnosti do vlastních rukou zvrhne v těžce traumatizující tlak na diváka. Psychologicky výborně zvládnuté charaktery postupně podléhají čím dál tím většímu emočnímu a existenčnímu náporu a divák jen vyděšeně přihlíží, kam až se situace zvrhne. Z tohoto filmu si divák (alespoň v mém případě) neodnese jen několik krátkodobějších otazníků o správné variantě dějového vyústění, ale zejména velice nepříjemný vhled do (herecky a dějově velice slušně předvedených) extrémních životních situací. V tomhle shledávám nejsilnější hodnotu celého filmu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Stzrašná EXPLO-SADA!!!!! Původně se to tváří jako neskutečně smutnej thriller, ale pak se to rozjede do klasického rozměru "nasraní rodiče se mstí vrahovi jejich 6ti letého syna" a film se mění v jednu nekonečnou ultra-extrémní torturu s naprosto ultimátním závěrem!!! Jeden z nejlepších kousků ve stylu Last House on the Left 1972 (myslím tím sub-sub-žánr ...). Psychologie postav!!!! Pecka ...‌ Plus geniální hudba, ty houslový a basový pasáže gradující s elektronikou jsou úplně neuvěřitelný a skvěle padnoucí ke gradujícím scénám... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý za-smrt-dítěte-revenge kousek, ale... Je to hodně o psychologii rodičů, kterým byl unesen a umučen šestiletý syn, jenže ti dva hlavní herci nejsou dostatečně dobří, aby to dokázali přesvědčivě odehrát (a je to nepochybně dost těžká role). A druhou námitku vznáším na závěr, který je teda docela zajímavý, ale když už obsadíte do zásadní role známou tvář, nemůžete čekat že ta pointa lidi překvapí - takže ve výsledku spíš na škodu. Navíc mi to přišlo extrémně k neuvěření. Ale Moseley mě potěšil, ač nedostal až tolik příležitosti zaperlit si v roli pravé lidské bestie. Tak tedy, TORTURED mě dokázal nenudit a není vůbec špatně natočený, ale rozhodně měl na víc. "I’m gonna make sure you get the death penalty, asshole!" ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Sadističtí vrazi malejch dětí se běžně převážej autama spolu s týpkama podezřelejma z daňovýho podvodu - jasně!! .-) Z rádobyšokujícího konce vylezlo přesně to, co jsme všichni čekali, akorát že eště dvakrát naruby a začerstva vyzvracený. NENÍ to horor a není to děsivý! Není to ani chytrý, ani poutavý... Je to tak na hvězdičku. ()

Zajímavosti (3)

  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)

Reklama

Reklama