Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

kareen 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobře, tam nemám žádných námitek a taky oceňuji, že se tvůrci nebáli jít do takto odvážného námětu. Pouze ten zde slibovaný černý humor jsem tam hledala jen těžko, respektive ne, že by tam nebyl vůbec, ale takový nemastný neslaný, jako by ty vtipné situace nebyly dostatečně vypointované. Ale je tu i možnost, že mi takový suchý styl humoru zkrátka jen nesedl, protože jestli jsem se za tu dobu dvakrát pousmála, tak to bylo moc. Viděno v rámci Challenge 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Další film, který měl obrovský potenciál, ale byl totálně posrán. Teda alespoň podle mě, vůbec se mi to nelíbilo a tak trochu mě to obešlo. Jediný pozitivum je to krásný pomučeníčko letlampou, lámání prstíčků a tak dále, jenže to je tak všechno. Já čekal hlášky a brutální černou komedii. Zaznamenal jsem za celou dobu jeden vtip u kterého jsem se zasmál, jinak to bylo spíše nudný, než abych se do filmu zažral. K tomu to vykrádá ostatní filmy a většinu scén a celej ten nápad jsem už někde viděl, prostě nuda, která si nezaslouží být v červených číslech. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Revenge thriller v izraelském hávu. Slušná zápletka, umně budovaná atmosféra, podpořená parádní kompoziční hudbou a skvělé dialogy s černým humorem, přesně tam kam patří. Ovšem co posouvá film minimálně o hvězdičku výš, je skvělá režie, která chytře udržuje diváka v pozornosti po celou dobu. Netvrdím, že by mě film nějak extra strhnul, jen to do sebe všechno pěkně zapadalo a tohle drama tří postav o vyšetřování brutální vraždy malé holčičky s podtitulkem "oko za oko, zub za zub", jsem si užil někdy s pobaveným úsměvem, jindy s prsty přes oči. Tudíž moje první setkání s izraelským filmem dopadlo nad očekávání a můžu doporučit všem, co mají rádi černohumorné tarantinovské dialogy. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je hodně vidět, že tvůrci mají nakoukané a zjevně i dost oblíbené tarantinovky a coenovky, což už je samo o sobě dost sympatické. Navíc jsou tu v některých pasážích opravdu hodně dobré fóry („cena se ti bude líbit – je to tu totiž obklopené arabskými vesnicemi") a ten celkový balanc černohumorných hlášek s pár docela drsnými scénami až pozoruhodně funguje. Je taky nezbytné poznamenat, že se tvůrcům téměř po celou dobu daří udržovat solidní napětí a ten jejich brutální cynismus je nejen setsakra odvážný, ale místy až třeskutě vtipný. Bezpochyby je to tak trošku úlet, ale nakonec až nad očekávání dobrej. [75%] ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Tisíckrát omletý děj, který uhodnete po 20 minutách. Podezřelý z vraždy nebo únosu dítěte unesený rodinným příslušníkem, k tomu sekunduje někdo, kdo by mohl mít pochyby, mučení, podezřelý odolává, mezitím přijde nějaká další postava, co má dodat naději na vysvobození podezřelého (ale stále ještě možná nevinného), pak přijde moment, kdy si máme být jisti, že je podezřelý nevinný nebo vinný a pak přijde v závěru pointa přesného opaku. Tady navíc máte prvky dementního humoru, aby vás nepovedený klon unudil a otrávil k smrti. Nedávno jsme tady měli krimi Prisoners, kde bylo klišé trochu naroubováno pestřejším nevyzpytatelnějším dějem a dobrými herci, tak proč se otravovat s tímhle izraelským klonem. Ztráta času, torture porno už je dlouho mrtvej žánr, vážení. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama