Reklama

Reklama

Včera, dnes a zítra

  • Itálie Ieri, oggi, domani (více)
Trailer
Komedie / Romantický / Povídkový
Itálie / Francie, 1963, 117 min (Alternativní 114 min)

Obsahy(1)

Živočišná Neapolitánka, která se věčnými těhotenstvími brání vězení, bohatá panička z Milána, nahrazující lásku pouhým bezcitným flirtem, či lepší římská prostitutka, do níž se zamiluje mladý seminarista, každá úplně jiná a přesto všechny stejně ženské a okouzlující. Nezapomenutelná Sophie Lorenová v rolích tří naprosto odlišných žen doslova zaplňuje filmové plátno svým neodolatelným ženstvím, jemuž v roli jejích mužských partnerů se stejnou chutí přihrává neodolatelný Marcello Mastroianni. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

classic 

všechny recenze uživatele

3 krát- Sofia Scicolone, a vždy tak trochu inak v poviedkovom filme, na začiatok ako Adelina, starostlivá matka viacerých detí, ktorej hrozí väzenie, aj tak ho na chvíľu okúsi, v strede ako Anna, bonvivánka, ktorá šoféruje luxusný Rolls-Royce, a na záver ako Mara, ľahká žena, do ktorej sa zamiluje budúci farár Umberto... Všade jej robí spoločnosť spoľahlivý Marcello, a režíruje De Sica, ktorý bol najprv excelentný herec, a potom sa stal ešte excelentnejším Pánom Režisérom ! _ Teraz už ako Sophia Loren, ktorá je kus krásnej ženy, že zatancuje pred Mastroiannim dráždivý striptíz, čo určite nie je na škodu veci si to v konečnom dôsledku poriadne vychutnať, ale nielen kvôli tomu som sa podujal na: Leri, Oggi, Domani, aj tak si priznávam, ako hlavný “ťahák” Ju, i bravúrneho M.M a V.D.S. , keď oni traja dokážu spoločne vytvárať fascinujúce obrazy plné zaujímavých vecí_ Slovenský dabing by nikdy nedosiahol takej žiarivosti, ako vynikajúci český, čiže ani nebol dôvod vyhľadať si originálne znenie s titulkami, pretože p. Brabec je priam o čosi lepší, ako p. Adamová, ktorej lorenka má svoj neopísateľný sexeappeal. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Celkem sranda, Mastroianni je vtipný (hlavně umí být krásně otrávený), Lorenová je krásná, tu a tam je to prošpikováno nějakou tou kritikou bohatých a zkažených a moc jsem nepochopil, jestli ty tři povídky pojí dohromady nějaká myšlenka nebo co, spíš si myslím že ne a že jsou k sobě dány (ty povídky) hlavně proto, abychom se dostatečně nabažili hlavních představitelů (nemám nic proti). ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Výborná neskutečně sympatická (troj)komedie, ve které září OBĚ živelné italské superstar - Lorenka stejně jako Mastroianni. Sušší chlebový prostředek tohoto obráceného sendviče, plácnutý mezi dvěma luxusními plátky šťavnaté mortadelly, je sice jen takové slabší vypointované intermezzo, ale jako celek chutná Včera, dnes a zítra božsky v každý den a každou hodinu. Nevím sice, co jsem čekal, ale určitě to nebyl nadčasový film, ke kterému budu schopný se pravidelně vracet. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tři různé povídky s naprosto rozdílným charakterem postav. Další z hereckých koncertů Marcella Mastroianniho a Sophie Lorenové v mnoha podobách. První povídka: Rodit jedno dítě za druhým, je docela originální způsob, jak se vyhnout base. Což o to, energická manželka to zvládá i po sedmém dítěti. Zato chudák manžel se z toho hroutí. A to nedej bože, když by žena neotěhotněla a musela jít sedět. O vtipné scénky není nouze. Druhá povídka: Trochu trpká, i když také dobrá. Nějak mi do celého konceptu nesedí. Sophiina rozmazlená bohatá panička je opravdu děsivá. Třetí povídka: Asi nejlepší. Samotný pohled na Mastroianniho v roli náruživého hypersensitivního milovníka trpícího úchylkami je k pokukání. K tomu Sophie, která jeho sexuálně empatické výlevy s ledovým klidem ignoruje. :) Vhodný doplněk je vedlejší zápletka sousedské hádky a mladíka studenta teologie, který podléhá pokušení a chce se zříci taláru. Zakončení závěrečným striptýzem nemá chybu. 83% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Navnaděn nedávným nečekaným zážitkem z Manželství po italsku a zde následně zklamán schematičností a teatrálností prvních dvou povídek; třetí je sama o sobě naopak plná života, atmosférická a vůbec báječná, ale pocit ztraceného času z prvních dvou úplně nezahnala. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Väzenské scény boli natočené so skutočnými väzenkyňami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama