Reklama

Reklama

Včera, dnes a zítra

  • Itálie Ieri, oggi, domani (více)
Trailer
Komedie / Romantický / Povídkový
Itálie / Francie, 1963, 117 min (Alternativní 114 min)

Obsahy(1)

Živočišná Neapolitánka, která se věčnými těhotenstvími brání vězení, bohatá panička z Milána, nahrazující lásku pouhým bezcitným flirtem, či lepší římská prostitutka, do níž se zamiluje mladý seminarista, každá úplně jiná a přesto všechny stejně ženské a okouzlující. Nezapomenutelná Sophie Lorenová v rolích tří naprosto odlišných žen doslova zaplňuje filmové plátno svým neodolatelným ženstvím, jemuž v roli jejích mužských partnerů se stejnou chutí přihrává neodolatelný Marcello Mastroianni. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Prehliadka Sophie Loren a Marcella Mastroianniho. Ak niečo všetky poviedky spája, tak rozhodne to, že Marcello je submisívnejší a Sophii sa podriaďuje, či už ako manžel, milenec alebo zákazník. Prvá časť bola tuším najdlhšia, no nedala sa brať úplne vážne ani v rámci komédie. Druhá bola serióznejšia, ale prišla mi nedokončená. Posledná mi sadla najviac, možno aj tým, že pripomínala Breakfast at Tiffany's, ale to už bolo trochu neskoro, aby sa moje celkové hodnotenie zvýšilo, pretože verdikt je 3*, 3*, 4*. ()

classic 

všechny recenze uživatele

3 krát- Sofia Scicolone, a vždy tak trochu inak v poviedkovom filme, na začiatok ako Adelina, starostlivá matka viacerých detí, ktorej hrozí väzenie, aj tak ho na chvíľu okúsi, v strede ako Anna, bonvivánka, ktorá šoféruje luxusný Rolls-Royce, a na záver ako Mara, ľahká žena, do ktorej sa zamiluje budúci farár Umberto... Všade jej robí spoločnosť spoľahlivý Marcello, a režíruje De Sica, ktorý bol najprv excelentný herec, a potom sa stal ešte excelentnejším Pánom Režisérom ! _ Teraz už ako Sophia Loren, ktorá je kus krásnej ženy, že zatancuje pred Mastroiannim dráždivý striptíz, čo určite nie je na škodu veci si to v konečnom dôsledku poriadne vychutnať, ale nielen kvôli tomu som sa podujal na: Leri, Oggi, Domani, aj tak si priznávam, ako hlavný “ťahák” Ju, i bravúrneho M.M a V.D.S. , keď oni traja dokážu spoločne vytvárať fascinujúce obrazy plné zaujímavých vecí_ Slovenský dabing by nikdy nedosiahol takej žiarivosti, ako vynikajúci český, čiže ani nebol dôvod vyhľadať si originálne znenie s titulkami, pretože p. Brabec je priam o čosi lepší, ako p. Adamová, ktorej lorenka má svoj neopísateľný sexeappeal. ()

Reklama

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Sophia Loren & Marcello Mastroianni - to je vražedná herecká kombinace nejlepších herců, jaké kdy Itálie mohla zrodit. Režisér Vittorio De Sica, který již předtím se Sophií spolupracoval, nám předvedl tři rozídlné geniální povídky, jejichž obsah se vůbec v ničem neshoduje. Na jedné straně zde máme zoufalé porody kvůli záchraně před vězením, pak snobskou dámičku s ne moc snobským páníčkem, který neumí řídit nic silnějšího než "šestistovku" a nakonec nastupuje neodolatelná Mara a zoufalý Augusto, který si chce konečně aspoň trošku vrznout i za svitu lednice.... Tři rozdílné povídky s mistrovskou italskou hereckou dvojicí. Můj oblíbenec Marcello Mastroianni, jenž se předtím vyznamenal už ve spolupráci s dalším skvělým italským výplodem Fellinim (La Dolce Vita, 8 1/2) , podal nezapomenutelné výkony ve všech třech rolích, stejně tak jako vždy nádherná Sophia Loren.... Kombinací Marcella, Sophie, Vittoria a sladké ukřičené Itálie vznilky tři skvělé povídky, které člověka donutí ke smíchu a k zamyšlení, kdy si divák řekne "Vždyť ten svět je tak nádherný." Pět hvězd bych dal ještě včera, pět hvězd bych dal i dnes a pět hvězdy asi určitě dám i zítra. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

VČERA - Adelina : ......Ona bude chovat a tak nemůže do basy..... Až šest měsíců po narození. Aha..... Tak to v prosinci budeš muset Karmíne zapracovat.... Strašně mě překvapil ten život v ulicích, to se tady u nás moc nevidí. Lidi se tam prostě umí bavit a věřím, že ikdyž je to starší snímek, vydrželo jim to do dnes. CITÁT - Sedm harantů, to je v noci nějakýho křiku.......... Příběh založený na jednom nápadu, jak se vyhnout vězení. DNES - Anna : .....ve své podstatě taky příběh o lásce, ale místo činů je tu víc prostoru věnováno dialogu. Je to takové road movie o tom, co je to láska .....k autu. ZÍTRA - Mara : .....CITÁT - Mám hroznou potřebu něžnosti....... Tato povídka je taky o lásce, ale převažuje tady láska k Bohu a možná láska ke Coca-cole. Záleží na úhlu pohledu. V jedné chvilce předvádí Sophia Loren striptýs a je opravdu nádherný. Ale musíte si týden počkat. VČERA **** DNES **** ZÍTRA ***. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Včera dáno štěstí tomu domu. Kupa dětí jako pojistka před mřížemi. To je ale nadělení, příroda už nenadělí, plané poslední početí, čáp už nepřiletí. Dnes útěky bohaté manželky, uvízlé v dokonale vyzdobené prázdnotě, žíznivě toužící nezávazně vyletět ze zhýčkané zlaté klece, která studí, k norkovým kožešinám už dál odmítá se tulit, jen odpolední milenec a výlet za město zahřeje, vlijí jí pocit života do žil. Zítra pokušení páně...tvorstva. Kočka odnaproti jen tak bosky cupitající po rozpálené terase, je připravena zabránit v hříchu tobě, velebný panáčku v sutaně. A ty, zákazníku můj nejvěrnější, půst ti neuškodí. Tvá Kleopatra v negližé přeruší striptýzovou rozkoš v tom nejlepším. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Červené auto ve filmu nese název Ferrari 250 GT California Spyder a patří mimořádně k vzácným vozům – pouze 56 těchto vozů bylo vyrobeno a některé se prodaly za více než 10 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • Väzenské scény boli natočené so skutočnými väzenkyňami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno