Reklama

Reklama

Ztracena v pustině

  • USA And Soon the Darkness (více)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózní / Horor
USA / Argentina / Francie, 2010, 91 min

Čerstvé dvacátnice Ellie a Stephanie se odpojí od svého cyklistického družstva, aby si projely Argentinu na vlastní pěst - Ellie prahne po úchvatných přírodních scenériích, dobrodružství a zábavě, kdežto Stephanie hodlá uzavřít jednu neúspěšnou kapitolu ve svém romantickém životě. V malém městečku Alemana na ně číhá mnoho nástrah, čehož si však Ellie pohlcená flirtováním s místním pobudou Chuchem ani nevšimne. Dalšího dne zmeškají dívky autobus zpátky do civilizace - a po hádce se rozhodnou jít si každá po svém. Hned nato však Ellie zmizí - a Stephanie ji musí najít, než se setmí a naplní se její nejhorší obavy... (Canal+ Action)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si dvě americké pipiny vyjedou na kolech do zapadlé argentinské prdele, navštíví večer místní hornický bar a nezapomenou si v hotelu kozy, jednoznačně si říkají o vstupní pohovor do nějakého útulného paraguayského bordelu. Když si jich místní lovec talentů opravdu všimne a zcela bezskrupulózně jim nabídne nějaký ten job, tedy vlastně blowjob, nepochopitelně zarytě své kariérní uplatnění na latinskoamerickém trhu práce odmítají! Neoriginální, nelogické, ale na to, že tam hrají čtyři herci a partička lokálních cigošů, docela zábavné! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Řekl bych malinko podhodnocené, ač o originalitě se zde mluvit moc nedá, tak příběh se netáhne a druhá polovina je celkem dynamická. Přirozeně se zde je na co koukat, hlavní představitelky jsou vskutku velmi přitažlivé a exteriéry barvité Argentiny (ať už se to točilo kdekoli) jsou opravdu pozoruhodné. Škoda, že ty charaktery záporáků jsou malinko průhledné už od počátku. Jinak jako thrillerová (horor v charakteristice filmu je proč???) jednohubka je to poměrně povedené. Já se bavil. 7/10! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film samotný mě zaujal především nádhernou krajinou, kvůli které bych se chtěl někdy do Jižní Ameriky podívat. Jenomže pěkné hory a vodopád ještě neudělají z filmu parádní podívanou, zvláště když se tvůrci pokouší o „remake“ snímku, který jsem viděl zrovna nedávno. I zde se může pán režisér opřít o dvě pohledné herečky, které zachraňovaly, co se dalo. Pravda především svými ladnými křivkami. Efron se nesnažil pouze kopírovat, ale divákům chtěl nabídnout i něco navíc, jenže právě zde byl největší kámen úrazu. Přesun z Francie do Argentiny by vůbec nevadil, protože oba venkovy působily docela drsným dojmem – všudy přítomná chudoba, špína, nevlídní obyvatelé, podivné chování pánů policistů, jenže zde se tvůrci snažili být až příliš moc akční a nadělali spousty viditelných chyb. Nechtěl bych pouze poukazovat na zaryté žánrové klišé, protože to se objevuje snad v každém druhém filmu a zvláště v těch amerických. Už jsem si na to tak nějak zvyknul a spíš by mě překvapilo, kdyby se neobjevilo. Nestartující auta, divné chování hlavních postav, atd.- to není nic nového, spíše jsem téměř po celou dobu postrádal nějakou pořádně ponurou atmosféru s větší dávkou napětí. Snad až ke konci filmu přišlo menší zlepšení, ale nebylo už pozdě? Slabších 50% -spíše tak 45% ()

BoredKid 

všechny recenze uživatele

Remake rovnomenného filmu z roku 1970. Miestami to síce trochu pripomínalo TV produkciu a hneď od začiatku je jasné že o čo ide a kto je záporák, ale dalo sa to pozerať. S hororom to nemá nič spoločné, ale ako thriller to fungovalo. Príbehovo je to real shit pre vela dievčat ktoré sa už z dovoleniek nevrátili. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předem obsah a z DVD coveru (ano postupně dokoukávám zásoby z minulých dekád) jsem usoudil, že to bude další ze survival filmečků. Takový ten film o někom, kdo se ztratil v džungli a zatímco postupuje dle všeobecné známosti podél toku nějaké řeky, je bez milosti mordován moskyty, pijavicemi, záněty z drobných ranek a vyčerpáním. Tak kdepak! Tenhle film je o dvou mladých amerických blbkách. Něco jako byly ty naše slavné výletnice za pravým islámským pakistánským dobrodrůžem Hanča a Tonča. A protože Ellie a Stephanie jsou Američanky, chovají se všude jako by jim to tam patřilo. Jenže zastrčená putika kdesi u prašné cesty v divočině rozlehlé Argentiny není taneční klub kdesi na Manhattanu. Obzvláště v destinaci, kde je o bílé kočičky velký zájem na trhu s bílým masem a kde poptávka výrazně převyšuje nabídku. Ačkoliv jsem od filmu moc nečekal, docela mne to bavilo. O žádném překvapení nemůže být v podstatě řeč, i flastenec požadující po současné vládě na Letné dymysy odhalí o co jde prakticky ihned (no i když, ten možná až na konci u titulků). Na mlaďounkou Odette a a Amber se docela dobře koukalo a zajímavé byly i filmové lokace. Nejen ta úžasná panoramata hor s vrcholky v oblacích, ale i to vyhořelé městečko bylo velice zajímavé. Být mnou, udělám konec drsnější, ale to by asi americký divák nerozdýchal. Škoda. Dávám tedy za 3 fotečky z mobilu. * * * ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama