Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Terva 

všechny recenze uživatele

.....a pak jsem ji uviděl....černou loď a černé plachty té lodě mířící do pekel na pozadí žlutého nebe Indie. Krutě krvavý a černý komiks přenesený na filmové plátno, v kreslené podobě, nás, mimo jiné, upozorňuje na to, že syrové a ještě teplé maso se jíst nedá..... Na dvd jsou ještě dva dokumenty. Jeden o The Culpeper minute a druhý je o natáčení Watchmenů z názvem Under the Hood. Pak ještě dvd obsahuje první část komiksu Watchmen v kreslené podobě. Citát - O půlnoci všichni agenti a superhrdinové vylezou a došlápnou si na ty, co vědí víc než oni - BOB DYLAN. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Tak to je hodně velká slabota. Oproti vyznění v komiksu nevyznívá ve filmu prakticky nic a i to málo je odporně překopáno. Filmové zpracování Příběhů mělo být ještě o stupeň či dva (tři?) temnější a různé výmysly navíc si tvůrci taky mohli odpustit. Závěr je dle mého z velké části dotvořen naprosto špatně, jelikož celá scéna po vylodění na mě v komiksové verzi působila naprosto v jiném smyslu, než jaký mi předložili filmaři. Když to všechno pominu, tak samostatné zpracování naznačeného doplňujícího příběhu Watchmenů asi ani jinak dopadnout nemohlo. Velké zklamání. Pro rejpaly: je to jednou pokus o věrné převedení "komiksu v komiksu" na filmové plátno, čili nebudu proto tvůrce šetřit za to, že animace se blíží originálu a myšlenka že byla zachována - vytratil se totiž duch. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zatímco jiné blockbustery přicházejí s animovanými filmy, které mají propagovat hlavní titul a které rozšiřují jeho fikční svět či rozvíjí jeho téma, WATCHMEN - STRÁŽCI na to jdou zcela jinak a "jen" samostatně vydávají to, co již bylo v komiksu, jen se to nevlezlo do filmu. TALES OF THE BLACK FREIGHTER je komiks v komiksu, jenž si čte mladý černošský kluk u stánku v New Yorku a jenž je alegorickou paralelou toho, co se odehrává s postavami v hlavním vyprávění. Jako samostatné brakové pirátské čtivo moc neobostojí, i když je filmovější než některé věrné komiksové hrané adaptace, ale důmyslně a důsledně nastříhané do filmu by tenhle atmosferický animák s burácivým hlasem Gerarda Butlera mohla být něčím víc. Ne nadarmo se mezi kapitolami v komiksu cituje Nietzsche a ne nadarmo postavy propadají do propasti a jejich osudy odráží příběh poblouzněného kapitána snažícího se zachránit svou rodinu a své město, ať již vidíme podobnost se Sůvou II (analogický obraz s pojídáním masa), Rorschachem (na živu ho pohání také jen jedna věc: přijít všemu na kloub), Dr. Manhattanem ("dobrovolné vyhnanství" na Marsu) či Adrianem Veidtem (snaha o záchranu mnoha, i když se jde přes mrtvoly, a ušlechtilý plán v rukách šílence). Takhle odkaz na Rorschachovu masku, jejíž nestálou podobu připomene z námořníků vyteklá krev, vyznívá pro nezasvěcené do prázdna. 9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Desivá a stiesnená predstava ľudskej šialenosti a bezútešnosti okorenená o prvok existencionalizmu, ktorý vytvára jeden z kľúčových príbehov vo vesmíre zvanom Watchmen. Dokonalé animované dielko, ktoré je neskutočné sledovať a ktoré plynie naozaj pozoruhodnou rýchlosťou a pritom je schopné zanechať nám stopy vedúce k odhaleniu ľudského trápenia a bolesti. To čo Moore napísal a Gibbons nakreslil, previedli Del Purgatorio a Smith k dokonalosti čo sa týka animácie. Jediná otázka zostáva - vyzeralo by to lepšie ako hraný film? Rozhodne ano. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Butler svojim hlasom zvečnil ďalší príbeh, tentokrát určite najmenej rovnako krvavý ako jeho predošlé spojenie so Snyderom - '300'. Nadšenie z filmových Watchmenov mi stihlo v hlave dostatočne utíchnuť aby som tomuto filmu nedal vysoké hodnotenie len z dočasného ošialenia. A musím povedať, že práve tento kraťas sa stal ďalšou pozvánkou a dôvodom, prečo sa zamerať aj na comicsové, či animovanie prevedenie predlohy týchto hrdinov. 80%. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama