Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Koukám, že někteří ten film odstřelili už předem, no dobrá. Green Lantern ve mě vyvolal pocit, že i s hromadou triků a slušnými herci jde natočit film, který nepřekypuje zbytečně arogantním sebevědomím (jako třeba Superman) a dokáže zaujmout svou výjimečností (svět, neomezená síla, která se v hlavní postavě krásně odráží skrze omezenost lidského myšlení/fantazie) místo nějakých zvučných jmen. Za největší úspěch tvůrců však považuji fakt, že dokázali udržet "pro moderního diváka na první pohled směšného hrdinu" v přijatelných mezích směšnosti. Já se skvěle bavil, ať akcí nebo decentním humorem, který vůbec neuškodil. Ani ten úšklebek směrem k čtyřprocentní menšině během filmu nepřišel... Takže oproti slabým očekávání příjemné překvapení. PS: odříkávání přísahy mi způsobuje příjemné mrazení:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $116,601,172Tržby Celosvetovo $233,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,969,837 //počet predaných kusov 1,051,870Tržby za predaj DVD v USA $22,342,478 //počet predaných kusov 1,423,029║ V prvom rade dosť zamrazuje ten veľký rozpočet, na to že tam nehrajú žiadne veľké hviezdy, nepríde ani triková stránka že by bola až tak prelomová za tie peniaze hlavne v porovnaní s rovnakým rozpočtom aký mali Transformers 3, ktorý by v danom pomere potom museli stáť 3x viac, príbehovo klasicky otrepaná šablónka, ktorá ničím neprekvapí, jediná výhoda je že dej nejak nenudí a nemá tam až tak oklieštené scénky čo by podrážali dej. čístý priemer bez ambícii, škoda /50%/ ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dost podceňovaný komiksový film. Přitom Green Lantern má všechno, co mít má: Fantastickou vizuální stránku a špičkové speciální efekty (o třídu bombastičtější než Thor, Iron Man a spol.), výborného, sympatického a především vtipného hlavního hrdinu, akční scény, kterých sice není mnoho, ale když na ně přijde (ohromný trénink s šutry, meči, motorovkou, rotačním kulometem...), člověk zírá, Newton Howardův přesně šlapající soundtrack... atd. Kromě toho má Green Lantern ovšem také pořádnou smůlu. V konkurenci populárnějších marvelovců působí jako jejich nevlastní bratříček, se kterým si nikdo pořádně nechce hrát (Onehdy takhle souboj s Nebezpečnými známostmi projel Formanův Valmont, a přitom to také není vůbec špatný snímek). A to je velká škoda. Vytknout mu můžu snad jen lehce přeplácaný děj, z něhož lze poznat, jak moc filmaři počítají s dalším dílem, ve kterém by nyní vedlejší postavy (a snad i ty stovky úžasných mimozemských Lanternů) dostaly pořádný prostor, a v němž by se objevil i pořádný záporák (vydržte do poloviny titulků). Já bych dvojku bral hned. Čtyři čisté.__P.S. Slyšet "rybího mimozemšťana" promlouvat hlasem Geoffreyho Rushe, to je lahůdka.__P.P.S. Asi poprvé od Avatara mi 3D v hraném snímku (Parallaxův útok!) nepřišlo zbytečné.__P.P.P.S. Zajímalo by mě, kolik mudrujících nespokojených chytrolínů vidělo Green Lanterna v kině, a kolik doma na obrazovce 15x20 cm. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bylo z předlohy možné vyždímat víc, možná ano. Minimálně to nemuselo být tak nudné. Že komiksový hrdina zabrání nehodě vrtulníků tím, že postaví autodráhu v dnešní době asi nikoho moc neosloví. Velkou zásluhu na špatné koukatelnosti toho filmu má i Ryan Reynolds, kterému se nepodařilo mě po celou dobu přesvědčit, že má nějaké charisma a že bych mu měl fandit. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Asi příjdu o třetinu bodů, ale Lantern se mi líbil o krapet víc, než Captain America ! Člověk prostě musí akceptovat, že jde na komiksovou hloupost, která má pekné triky a sympatického hlavního hrdinu, a bude se bavit královsky (... teda pouze za předpokladu, že nebude mít v polovině plnej močák, že jo). ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Premiéra bola pôvodne stanovená na december 2010, no neskôr bola odsunutá na 17. jún 2011. (ČSFD)
  • Kolem června 2006 měl Robert Smigel hotový scénář pro film, který by byl ve stylu dobrodružné komedie v hlavní roli s Jackem Blackem. Studio však tuto myšlenku opustilo vzhledem k extrémně negativním ohlasům fanoušků. (Caszidy)
  • V jednu chvíli bylo zvažováno zařazení Clarka Kenta/Supermana do příběhu prostřednictvím camea (měl být jedním z kandidátů na nového držitele prstenu). To ale bylo zamítnuto s tím, že tvůrci nechtějí těžit ze slávy jiného superhrdiny. (Caszidy)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama