Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá poslankyně, které dal Josef Klíma ve svém příběhu jméno Denisa Klánová, se snaží ovlivnit odhlasování dlouhá léta připravovaného trestního zákoníku. Je přesvědčena, že do něj byla, v podobě jednoho z paragrafů, záměrně vpašována skrytá past, otevírající dokořán dveře tunelářům a která navíc ještě ty, kdo jsou za podobnou činnost již stíháni, de facto amnestuje. Její krok vyvolá celou řadu reakcí těch, kteří by si naopak přáli, aby trestní zákoník byl odhlasován a schválen právě v této podobě. Rozehrají nelítostnou hru, kterou nemůže bezbranná žena bez pomoci paragrafů zákona, jenž právě ona zpochybnila, vyhrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela mě zarazilo, že něco zajímavého s takovouto stopáží a bez jakékoliv perspektivy už kvůli námětu a možná i nižší sledovanosti české televize dokáže zaujmout. Pan Josef Klíma nikdy nepatřil a nikdy taky nebude patřit mezi mé oblíbence ale nutno říct, že píše svědomitě a jímavě. Herecky perfektně zobrazena Denisa Klánová a také postava zhrzené matky dodává příběhu perfektní grády. Lenka Vlasáková a Simona Stašová hrají prim už od začátku filmu a zbytek se jen veze s nimi. Děj, který si pozvolna pluje po hladinách nezkrotné korupce a nečistého boje poslaneckých a jiných mafiánských h*vad jakoby z oka vypadl hnusáckým praktikám nejen ze západu ale nyní nově z našich končin. Pro dobrotu na žebrotu mě napadlo poprvé, když jsem zahlédla toto jednání a vůbec konec filmu byl brilantní kdy obě zničené ženy(již výše zmíněné)jsou nyní uplně ve stejné situaci. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Tohle byla opravdu velká hloupost, těžko uvěřit, že scénář napsal někdo, kdo se alespoň trochu pohybuje (pohyboval?) v těsnější blízkosti politiků, lobbistů, policistů atd. apod. Všechny postavy jsou tak strašně černobílé až to není hezké, no a hlavně jsou naprosto nereálné. Byla-li snaha touto "černobělostí" akcentovat bezpráví, hloupost, naivitu, zkorumpovanost a faleš, nepovedlo se to. Postava Denisy Klánové si o přes hubu celý film říkala, takhle dostal přes hubu snímek komplet. Lenka Vlasáková opět v roli ublíženecké ženy ve středních letech, po kolikáté už? Taková šmrncovní ženská si snad zaslouží i jiné role? ()

Reklama

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

vůbec jsem netušila,na co se jdu koukat,prostě jsem náhodou zapnula tv....napětí se mne drželo celý film,přestože jsem tušila... bylo to samože trochu nadsazené,(bylo?!).ale vnitřní pochody D.Klánové vyjádřila Lenka Vlasáková skvěle....a ta beznaděj vzniklé situace!...kdyby to neznělo ujetě,řeknu - lahůdka ()

fojty 

všechny recenze uživatele

Parádní nastínění života politika který se snaží dělat čistou hru. Možná by to byl opravdu kvalitní film, kdyby byl jiný kamaraman, v 75 procentech jiní herci, dodala se jiná hudba a byly vybrány jiné kulisy. Prostě kromě fantastického námětu neuvidíte nic. Někdy kroutím hlavou jak jdou filmy sprznit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, je třeba se věnovat aktuálním a závažným otázkám. Ano, Lenka Vlasáková je jedna z našich nejlepších hereček a zaslouží si dostávat silné hlavní role. Ale jako základ dobrého filmu je potřeba ještě minimálně jedna drobnost – scénář, ze kterého by hned po začátku nebylo naprosto zřejmé, kam směřuje, a jedinou otázkou zbývalo, jak daleko jeho autor zašel. Bohužel, čekání na tuto odpověď nebylo zajímavé. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama