Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Lugaši je opět ukraden legendární diamant, Růžový panter. Místní vláda znovu povolává na pomoc muže, který je jediný schopný klenot najít - komisaře Clouseaua. Clouseau má však podezření, že za krádeží je Charles Litton, se kterým se už několikrát ohledně krádeže tohoto klenotu setkal, a tak se vydává do Londýna. Brzy však pochopí, že cestě do zkorumpovaného státu se nevyhne, a tak nasedne do letadla, které se však ztratí kdesi nad mořem. Zdá se, k velké radosti komisaře Dreyfuse, že tentokrát je s legendárním komisařem Clouseauem konec. Zvědavá reportérka Jouvetová se však s jeho zmizením nehodlá smířit a snaží se odhalit, co se s potrhlým komisařem skutečně stalo. Při svém pátrání však naráží na neochotu o události mluvit. Nikdo, včetně bossů mafie, jí není ochoten nic říci. A tak nezbývá věřit, že Clouseau nezemřel, ale že opět vyčkává, aby se v pravý čas mohl kdesi, k hrůze komisaře Dreyfuse, objevit. (TV Prima)

(více)

Recenze (119)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Jo - uznávám - je to šmíra a půlka filmu je opravdu těžké vaření z vody.-) Nemůžu ale dát nižší hodnocení, protože u té druhé půlky vybraných scén jdu do kolen... jakých? Např. scénka s "vyskakovačem", "vaše masáž - váš telefén" a ještě třeba "opravdu, a kdo ještě ho chce zabít?". Ale jinak je fakt, že film jako celek stojí za starou belu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na snímku "Stopa Růžového pantera" oceňuji opravdu už jen to, že se podařilo ze střípků a nepoužitých scén natočit něco, co dává smysl. Viděl jsem film v originále a je na tom strašně moc patrné, jak je to látané, kde jsou scény, které Peter Sellers nenamluvil. Ale jako připomenutí některých parádních Sellersových scén je to fajn. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá brát jako typický díl z mozaiky růžovopanterovské série. Ale je to zajímavá pocta a vzdání holdu hereckému představiteli vrchního inspektora pařížské policie Jacques Clouseau (Peter Sellers) po jeho smrti. Dotváří se celková legenda o francouzském hrdinovi a největšímu detektivovi všech dob. Film se skládá z částí vynechaných v dřívějších dílech, z částí slavných scén minulosti a investigativního dotváření osobnosti výkonného nešiky od jeho dětství. Zvědavá novinářka Marie Jouvet (elegantní Joanna Lumley) neúnavně a neohroženě odkrývá Clouseauvskou legendu za rozhovorů jeho blízkých. Z dalších rolí: vrchní inspektor Charles Dreyfus (Herbert Lom), konečně si upřímně oddychne, se svým asistentem seržantem Francois Duvalem (André Maranne), již starý Clouseauův protivník Fantom - Sir Charles Litton (David Niven) se svou ženou Simone (Capucine), bývalá Clouseauva žena, Clouseauův otec (Richard Mulligan), opilec z povolání, hlava francouzské mafie Bruno Langois (Robert Loggia), který ztratil svého největšího protivníka, profesor Auguste Balls (Harvey Korman), Clouseaův osobní dodavatel převleků, Clouseaův osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), kterému najednou scházela každodenní nebezpečná útočná rutina a laškování, a bývalý Clouseaův policejní asistent Hercule Lajoy (Graham Stark). Stále zábavné, nevšední a zajímavá pocta legendě. A snad navždy se zachová. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sellers dostane rok a půl poté, co ho navštívila svině infarkt, trochu prostoru prostřednictvím nepoužitých scén a pak už jen následuje sled více, či méně mizerných skečů, kterými se to Edwards, jenž se neostýchal použít i předabovaného Nivena s laterální sklerózou, nějak snaží doklepat k závěrečným titulkům. A při nich přijde pár desítek vteřin, které to všechno předtím strčí do kapsy.. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tendenční splácanina okatě nevkusně využívající už díky osudu nevratnou proslulost geniálního Petera Sellerse. Použité scény s Clouseauem působí mírně křečovitě (aby ne, když nemají prakticky žádnou souvislost) a nová výplň je vatou bez výpovědní hodnoty. Chybí totiž Sellers, což je přece hlavní postava. Věnování filmu zesnulému herci považuji za velikou troufalost... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Víceméně celou třetinu filmu tvoří nepovedené a do té doby nepoužité záběry, vzniklé při natáčení filmu Růžový panter znovu zasahuje (1976). Všechny další důležité sekvence nového filmu tvoří flashbacky do minulosti, které byly samozřejmě převzaty z původních úspěšných filmů. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)
  • Ve scéně s výtahem, kde se inspektor snaží vystoupit s nákupem, není po rýži ve výtahu ani památky. Po úspěšném vystoupení z výtahu na zemi pořád rýže není. Scéna dál pokračuje s přicházející sousedkou. Na konci scény, kdy sousedka nastupuje do výtahu, je rýže na podlaze celá hromada. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama