Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (955)

Cival 

všechny recenze uživatele

I ty si můžeš pořídit svého hodného černouška! Jako Angelina, jako Madonna, jako Sandra Bullock, která z pozice zazobané bílé paničky vykupuje netykavost bílé většiny tím, že koupí pár hadrů a postel jednomu nemotorovi. Blind Side je výsměch sociálním dramatům a hlavně vyprázdněný film, který mi vůbec nic nedal - snad jen brzkou jistotu (to když se děti láskyplně usmívaly u stolu na svého milého adoptovaného méďu), že tenhle plochý reklamní leták na lásku nerozdýchám. Mimochodem, pokud se oscarové nominace rozšiřovaly kvůli takovýmhle filmům, tak jdu blejt. Křestanství je mocný marketingový nástroj. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem ani pořádně nevěděl, do čeho jdu. Oscarová Sandra Bullock a prý nějakej přerostlej černoušek. Budiž. Celé se mi to jevilo spíše jako pohádka pro bohaté paničky, které si můžou pořídit kde co. Ale naštěstí tu byl hlavně Michael (Quinton Aaron) a jeho dobře napsaná role .. tedy jeho skutečný životní příběh, což vymazalo onen pocit pohádkovosti a dopomohlo v mém hodnocení k hvězdičce navíc. Slabší čtyři. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 2* a 3*. Příběh co se stal, akorát když si přečtete vyjádření samotného Michaela Ohera a dalších tak se samozřejmě nestal úplně tak, jak nám filmaři předkládají. A hlavně M. Oher nebyl tak fotbalově zaostalý, jak film ukazuje. Ale ok, to jde samozřejmě přehlédnout. Co nejde přehlédnout, je opětovně úžasná Sandra. Na ní se nejenom tak krásně kouká, ale ona umí prostě hrát - tedy role, co jí sedí. Což tato bezesporu je. Bez ní by to bylo leda tak na 1*... Suma sumárum, na jedno až dvě skouknutí dobré, je to inspirativní, hřeje to na srdíčku, prostě krásně americké. Nic víc, nic míň. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Polozte si kazdy jednu otazku. Byt na mieste Leigh Anne Tuohy, urobili by ste to iste? Prichylili by ste neznameho mrznuteho velkeho cierneho chlapca vo svojom dome? Leigh Anne ano a za to si jej pribeh a Michaelov pribeh zasluzi 5 hviezd. A nielen za to. Za vyborny Sandrin herecky vykon, za styl, akym bol film ponaty, aj ked sa vam na jeho konci bude lepit vsetko, co vas len napadne, budete vediet, ze to za to stalo a zaverecne fotografie a kratka pasaz z draftu vas v tom len utvrdia, ze ste boli svedkami vynimocneho pribehu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre Američana srdcetrhajúci scenár je dostatočný materiál pre producentov, aby na post režiséra a tvoriaceho tímu si mohli dovoliť pustiť neuveriteľne neschopných, beznápaditých ľudí... Totiž v prípade Blind Side neklape žiadna filmová funkcia okrem overenej schéme príbehu - o NIKOM, kto sa stal NIEKYM. Chyba nespočíva v tom, že by bol ten film vyložene zlý, ale v tom, že mohol byť niekoľkonásobne lepší. Neexistuje v ňom totiž rastúce napätie, racionálny vývoj vzťahov medzi postavami a ich reálne chovanie sa navzájom. Všetko je to odvedené len spôsobom - natočme to takto, lebo je to tu napísané. Zo začiatku príjemný film, ktorý ma po hodine začal neuveriteľne štvať. A nomináciu na najlepší film od akadémie už nechcem ani chápať... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • Po stadionem univerzity v Tennessee nejsou skladována žádná těla. Univerzita vlastní „body farm“ (tedy jakousi sbírku těl využívanou ke studiím) vzdálenou několik kilometrů. Oblast je obehnána ostnatým drátem a je přístupná pouze příslušným osobám. (HellFire)
  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama