Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film o kontroverznom trénerovi, naozaj mi svojím vystupovaním a rozhodnutiami niekedy pripomínal napríklad Josého Mourinha, či Vladimíra Weissa staršieho. Veľmi sa mi páčilo ako ukázali, jak jeho tímy postupovali tabuľkou, nejaké tie jednania, televízne výstupy a podobne. Celkovo však čistý priemer, lebo to na mňa pôsobilo miestami nudne s nedopracovaným scenárom s kopou hluchých miest, ale oceňujem, že tam je zahrnuté obdobie viac ako 5 rokov. Mám rád šport a filmy o ňom, najmä tie skutočné, či dokumenty. Tento ma potešil lebo sa jedná o tými, na ktoré má môj otec spomienky, keď hrali so Slovanom Bratislava alebo keď pôsobili v európskych súťažiach. Ja ani neviem prečo, ale akosi automaticky som od detstva mal v Anglicku okrem Chelsea, West Hamu, Arsenalu, Tottenhamu Hotspur a isté obdobie aj Manchestru United, či Newcastlu, rád kluby ako Nottingham Forest, Derby County, Leeds United a Queens Park Rangers. Viem na to povedať zjednodušene celkom fajn film. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ako tu už viackrát zaznelo... nie je to ten klasický športový štýl prevedenia danej témy. Damned United zobrazuje zákulisie a sústredí sa na nevraživosť medzi Derby County a Leeds United... ako to vlastne bolo, samozrejme následne rozuzlenie. Na môj vkus mi to neprišlo nijako obzvlášť úžasne, ale tak celkový dojem, herecké prevedenie a blízky vzťah k danej téme mi nedovolí inak ako 7/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pozitivní film o přátelství, namyšlenosti a sebeprozření. O fotbalu to žel moc není - jestli záběry ze zápasů dají dohromady tři minuty filmu, tak je to myslím ještě moc. Zazní zde ve spodních tónech ještě kritika výher na úkor zákeřných faulů a divadla ze strany hráčů, ale celkově je to o namyšlenosti jednoho chlápka, který si o sobě myslí, jak je skvělý sám o sobě, a nedojde mu, že jde často o týmovou práci. Herecky naprosto dokonalé, celé protežované Dejvické by si to mělo povinně pustit. Nejlepší je, že ten film plyne a plyne, a najednou je konec, ani člověk neví jak. Tvůrci navíc celé téma pojali s nadhledem a nevtíravým vtipem, ne jako slzopudné drama (i když ten závěr stojí za to :-)), čímž je z toho o to víc koukatelná záležitost. Podobných filmů na téma sebepoznání moc neznám, a to dokonce ani z křesťanské produkce. ;-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čekejte hereckého chameleona Michaela Sheena, nečekejte ohňostroj vtipu a třeskuté zábavy. The Damned United je atraktivní pohled do zákulisí klubů anglických fotbalových soutěží na přelomu 60. a 70.let (teď by to cigáro po vystoupení z autobusu asi neprošlo), jenž ukazuje, že stejná ctižádost a ambicióznost, co stojí za vznícením ohňů úspěchů, může jejího majitele šeredně spálit. To pak tréňa třeba nesejme tlak z hráčů a oni sejmou jeho.. Docela nechápu, že se od literární předlohy i filmu distancovala Cloughova rodina, v mých očích mu byla Hooperovým snímkem vyjádřena pocta. Spíš by se měli ošívat fandové Leedsu, ale ti teď mají jiné starosti.. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jasných pět hvězd, protože anglický fotbal miluju. Hooper natočil snímek o legendárním anglickém trenérovi a jeho asistentovi kteří dotáhli průměrne týmy až na vrchol nejel v Premier League. Brian Clough musel být neuvěřitelný trenér a jeho asistent musel mít neuvěřitelný čich na nákupy a posilování týmu. Pro fandy fotbalu povinnost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Scény na futbalovom ihrisku v Derby County boli natočené na štadióne Leeds United. (ČSFD)
  • Rekordem, kterého si údajně Clough velmi cenil, byla šňůra neporazitelnosti ve 42 po sobě jdoucích ligových zápasech při jeho působení v Nottinghamu Forest v letech 1976 a 77. Tento rekord překonal až londýnský Arsenal a stalo se tak v dubnu 2004 - měsíc nato Brian Clough zemřel. (curfew77)
  • S vydavateli knižní předlohy k filmu se úspěšně soudil irský záložník a bývalý hráč Leedsu Johny Giles - novela podle něj zobrazuje "spoustu věcí, které se ve skutečnosti nikdy nestaly". (curfew77)

Reklama

Reklama