Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Roztomilé děti dobře prodávají vstupenky do kin a díky nim snímku snadno odpustíte dost předvídatelný děj. Záměna se může opřít o sympatické obsazení, nenuceného dětského herce a řadu legračních i dojemných scének. A v neposlední řadě i o silné vedlejší role, ať už jde o Jeffa Goldbluma nebo o Juliette Lewis. Příjemná podívaná, lepší ***. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston mám ráda a filmy, v nichž vystupuje, mi vždy zajistily přinejmenším příjemný zážitek. Není to herečka, která by ztvárňovala náročné a propracované charaktery v syrových dramatech a ani nehraje ve filmech, které by měly nějak extra vysoké hodnocení. Jde převážně o průměrné romantické komedie, které mi však vždy způsobí úsměv na tváři, pobaví mě a jsou ideálními oddechovými snímky. Záměna patří mezi ně. Co na tom, že se jedná o stále stejné postupy, klišé či scénáře? I při tomto se může jednat o příjemný a nenáročný zážitek. Smíchu jsem zde nabyla hodně:) ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že duo Aniston/Bateman předvedou smršť vtipných scének, ale to se nějak nekoná. Problém u většiny dnešních komedií tkví v tom, že nejsou vtipné! To, že se u pár scén pousmějete, ještě neznamená, že jde o komedii. A Záměna tím trpí nesmírně! Na komedii to nemá dost šťávy a na romantiku je to zase moc nudné bez nápadu. Záměna je jako šumivá tableta hozená do vody. Když to uděláte, koukáte co se to, co se děje a očekáte, že se stane třeba něco jiného, co ještě neznáte, ale po vyšumění tablety si uvědomíte, že to vlastně jinak dopadnou ani nemohlo! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh, zápletka i veškeré ostatní záležitosti jsou naprosto tuctové. Filmů o tom, jak se nejlepší kamarádi nějak nemohou do sebe "zaklesnout" a trvá to dlouho a teda nakonec přes nějakého toho konkurenta to dopadne šťastně, takových filmů jsou už snad i stovky. A ani tady se ničeho nového nedočkáme. Ale je tu jako bonus Juliette Lewis a Jeff Goldblum, ústřední pár si zjevně sednul, takže to všechno je ještě pořád vkusné a civilní. Tempo je pomalé a hlavní hrdina mě svou nerozhodností rozčiloval. Dobrý pocit ale nezmizel ani po happyendu a tím se dilema o počtu hvězd posunulo nahoru. Navíc jsem definitivně rozhodnut, že mám rád J.Aniston. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Komedie? Kde? Obyčejný romantický rodinný film s ezajímavou zápletkou, ale klasicky plytkým průběhem. Jason Bateman je tady naprosto skvělý, je škoda, že mu film příběhem i dalšími postavami vůbec nestačí a zůstávají daleko za ním. Trochu mu sekunduje ten malý kluk ale s dětma ve filmu to už tak prostě je, pokud to nejsou nesnesitelně otravní parchanti, jsou to takhle přechytřelí individualisté. U Juliette Lewis je mi vždycky až líto, jak naprosto vyčpěla, ale pravděpodobně to je asi jen obraz jejího herectví, kdy ji v mládí spíše než schopnosti dost pomáhala ta jiskra, kterou v sobě měla, ta však již dávno vyhasla. Teď hraje pořád tu samou postavu a funguje jen jako vzpomínka na její mladé časy. Z Patricka Wilsona se mi normálně chtělo zvracet, jako byste se dívali na čerstvě vytlačené hovno. Jeff Goldblum mě naprosto překvapil. pokaždé, když byl před kamerou, jsem přemýšlel, proč tu roli vzal? Jeho postava jako by do toho filmu vůbec nepatřila. Ale byl skvělý a dost hodně tomu pomohl Trávníčkův dabing. Jennifer Aniston... tenhle film je jen dalším důkazem proč ji nemám rád a nemůžu ji přijít na chuť. Její herectví je strašně afektované a to dost nesympatickým způsobem. Ale jako film to není nějak špatné, jen je od toho třeba nečekat komedii. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Film sa drasticky líši od poviedky Jeffreyho Eugenidesa "The Baster", ktorý predstavuje neatraktívneho muža zamilovaného do krásnej ženy. Spisovateľ uviedol, že s filmom nemá nič spoločné a že je príliš hollywoodsky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama