Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je od začiatku jasné, ako to dopadne, a zároveň sa hneď len tak z ruky dozviete z úst Jennifer, že na to, aby žena mala dieťa nepotrebuje muža. Stačí jej len sperma. Aké úžasne liberálne! Inak klasická romantická "anistonovka", ktorá ničím neprekvapí, ale ani nezanechá pachuť z precukrovanosti. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nečakane pohodové. Základná zápletka o "tajomstve, ktoré neviem, ako jej povedať" je dosť veľké klišé. Ale keďže tvorcovia natlačia na pílu romantiky ani humoru, je z toho ako-tak uveriteľný filmík. Chlapec Thomas Robinson tomu občas dodáva príchuť AKO NA VEC. Lenže medzi tímito dvoma filmami je kvalitatívny rozdiel minimálne v hodnote jednej hviezdičky... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Parádna oddychovka. Thomas Robinson ako malý Sebastián bol absolútne perfektný - hlavne vtedy keď mu do toho sekundoval Jason Bateman, ktorému táto rola po dlhom čase naozaj sadla a v ktorej pôsobil neskutočne prirodzene. Dokonca aj Jennifer Aniston mala svoje svetlé momenty. Celý film je postavený na celkom vtipnej zápletke, ktorá môže pôsobiť prvoplánovo, ale osobne si myslím že tak nepôsobila. Dvojica režisérov z neskutočným jemnocitom porozprávali príbeh, ktorý je emotívne komplikovaný, príbehovo nenáročný, pritom nestráca nič zo svojej komiky a pred koncom je krásne dojímavý. Koniec v štýle amerických komédií a happyendovského pravidla troška rúca uveriteľnosť príbehu, ale zase na druhú stranu, inak by sme to ani nechceli. Veľmi som si tú hodinku aj pol užil a rozhodne sa jedná o film, ktorý aj keď nikdy nebude mať status najlepšej komédie, bude mať v mojej zbierke čestné miesto. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že duo Aniston/Bateman předvedou smršť vtipných scének, ale to se nějak nekoná. Problém u většiny dnešních komedií tkví v tom, že nejsou vtipné! To, že se u pár scén pousmějete, ještě neznamená, že jde o komedii. A Záměna tím trpí nesmírně! Na komedii to nemá dost šťávy a na romantiku je to zase moc nudné bez nápadu. Záměna je jako šumivá tableta hozená do vody. Když to uděláte, koukáte co se to, co se děje a očekáte, že se stane třeba něco jiného, co ještě neznáte, ale po vyšumění tablety si uvědomíte, že to vlastně jinak dopadnou ani nemohlo! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snímek rozvíjí zápletku z krátké šestistránkové povídky Baster od držitele Pulitzerovy ceny Jeffreyho Eugenida (autor předlohy k filmu Smrt Panen/The Virgin Suicides Sofie Coppolové). Filmaři ale kritický tón a ostré hrany povídky obrousili, morální stránku Wallyho činu radši nerozebírají, na otázky, které povídka kladla, polopaticky zodpověděli, a vše nasměrovali do nenápaditého "povinného" happy-endu rychleji, než řeknete Hollywoodské konvence! Film není příliš romantický, stejně tak se nejedná o komedii. Jediný zdroj zábavy zde představuje svými občasnými komickými výstupy Jeff Goldblum ve vedlejší roli, což je zkrátka trochu málo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Film sa drasticky líši od poviedky Jeffreyho Eugenidesa "The Baster", ktorý predstavuje neatraktívneho muža zamilovaného do krásnej ženy. Spisovateľ uviedol, že s filmom nemá nič spoločné a že je príliš hollywoodsky. (Arsenal83)
  • Natáčení proběhlo v New Yorku a tvůrci byli nadšeni tím, že se jim podařilo využít městských reálií, které nejsou tak úplně profláknuté. Točilo se na mnoha místech – v Soho, Upper Westside, Williamsburgu, v Central Parku, na Park Avenue, v Chelsea Piers, The Meatpacking District, Midtown Manhattan, v Queens. (Taninaca)

Reklama

Reklama