Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Nach 

všechny recenze uživatele

Film nevysvětluje, jak se Glum dostal do Sauronovi mučírny, nebo jsem viděl tedy jiný film. Ale osvětluje dění před Frodovou cestou do Hůrky. Na dobrovolnický počin jde opravdu o dílo poutavé a umě udělané. Ovšem jde na něm znát, že moc toho zde opravdu k vyprávění není. Příběh není moc zajímavý, vlastně vše již znáte z vyprávění z Pána prstenů, postavy jsou stále ve stínu svých hollywoodských alternativ a jediné plus tedy spočívá v tom, že to celé trvá snesitelných 35 minut. Z hlediska nějakého amatérského projektu určitě čtyři hvězdy. Z hlediska filmu jako filmu: 60% ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Po vituální stránce naprosto perfektní, od ormálního lotra na monitoru prakticky nerozlišitelné. Už před shlédutím jsem si říkal, jak mohli udělat scénář na půl hodiny z jednoho či dvou odstavců v dodatcích pána prstenů. Přitom řešení bylo nasnadě - jediným scénářem bylo právě těch několik vět, což je velká škoda. Jinak na lotrovy mi vadili dvě věci - prostřihy na arwen a aragornovy souboje ve stylu Chuka Norrise (je to padesát na jednoho, tak nebudeme svině a půjdeme maximálně po dvou) a obojí mi nadělili i zde, tudíž čtvrtá hvězda je v nedohlednu. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S ohledem na podmínky natáčení a rozpočet se jedná o neuvěřitelně povedený kraťas naprosto vystihující atmosféru a vizuální pojetí trilogie. Na těch 40 minut jsem se opět naplno ponořil zpátky do Středozemě a hon na gluma si vychutnal. Vyzdvihnout musím zejména povedené kostýmy, dobrou kameru, výborný dabing Gluma a nádhernou hudbu (i když notně okopírovanou z trilogie a jeden track mi zase nesmírně připomínal track Lux Aeterna z Requiem for a Dream). Bojové scény byly naprosto špičkové a mohly by se srovnávat i s těmi filmovými. Nicméně nízký rozpočet si musel vybrat svou daň a tou jsou místy hodně nedokonalé triky a někdy i "obraz domácí kamery", kdy je prostě poznat, že jde o amatérský film. Tyto neduhy však v dobrém zážitků nebrání. Co se hereckým výkonů týče, Aragorn byl celkem prkennej a suchej, ale přesto zajímavej a Arwen byla krásná, i když typově úplně jiná. V poměru fanfilm/zpracování nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Podivuhodně povedený fanouškovský film, který popisuje Aragornovo pátrání po Glumovi a předchází tak nepřímo Prstenovské trilogii, má pochopitelně své mouchy a místy děj příliš vázne, protože zřejmě nebyly peníze na nic jiného než scény rozvážného pokuřování z dýmky. Pozornost si ale rozhodně zaslouží. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Do dokonalosti tomuto amatérskému počinu chybí opravdu jen málo. Bylo to skvělé vrátit se na pár okamžiků zpátky do Středozemě. Atmosféra jak vystřižená od Jacksona(!), herecké výkony na velmi slušné úrovni, stejně tak kostýmy i samotné zápasy. Snad jen trocha toho počítačového pozadí vadila. Příroda dokonalá, Glum slušně vytvořený...asi jeden z nejlepších amatérských filmů co jsem kdy viděl. Škoda jen těch 39 minut...má to na víc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)

Reklama

Reklama