Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* obdiv tvůrcům, co byli za 3000 dolarů schopni vytvořit, ale bez zapálených dobrovolníků by to určitě nešlo. Výsledek se podobá své předloze docela dost a možná až zbytečně, protože působí trochu plagiátorsky. Žádná extra přidaná hodnota, bez pořádného příběhu a vytknout musím hlavně atmosféru, která působila utahaným dojmem. Posoudit můžete sami a dokonce i v češtině. Přes to všechno si průměrnou známku za snahu zaslouží. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

tron 

všechny recenze uživatele

O tom, ako Aragorn chytil Gluma... a potom ho stratil. Ak Tolkiena nemáte prečítané spredu zozadu, možno vám ani nedošlo, AKO v Jacksonovej filmovej trilógii zlý Sauron zistil, že sa Prsteň ukrýva v Kraji. Ako teda? Jednoducho: odchytil jeho bývalého majiteľa, smutne skazeného feťáka Gluma, a z neho už vo svojich mordorských kobkách vydoloval, potrebné informácie.  THE HUNT FOR GOLLUM je teda výplň medzi knižným Hobitom a filmovou trilógiou Petra Jacksona (2001 - 2003), ktorej je tým pádom prequelom. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní 40 minutovka, která dává nahlédnout do zákoutí a stínů plánů které měli Gandalf a Aragorn s Frodo Pytlíkem a jedním prstenem. Film jako takový se mi opravdu zalíbil. Nenucený, mysteriozní, dojemný, přirozeně plynoucí, a i ta jediná bojová scéna byla dobře udělaná. (jediné co by se dalo filmu vytknout, byla mírná nepřesnost, oproti knižní předloze, a né úplně dobře vybraní herci) I díky tomu, že se jedná o fanouškovský film, nemám jinou možnost než dát 5 hvězd. Za mě 90% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

65%, což na amatérský film vůbec není špatné (tedy, pokud máte rádi Pána Prstenů). Jako doplňkový fanouškovský "kraťas" k trilogii to předčilo má očekávání. Některé scény jsou vynikající (Glum, kradoucí rybu a sedící na střeše). Celý film je tady: http://www.youtube.com/watch?v=9H09xnhlCQU&feature=featured Po jeho shlédnutí jsem se ve tři ráno vyhrabal z postele k počítači, abych napsal tuto recenzi. Zajímavosti: Film stál méně než 5000$, za první májový týden ho viděl víc než 1 000 000 lidí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno