Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Paráda, vzhľadom na okolnosti vzniku, že to celé vytvorila parta nadšencov a nikto z nich nechcel peniaze, je to paráda. Atmosféra blízka Jacksonovmu LOTRovi, starostlivo urobené masky, výborný strih v spojení s hudbou... jednoducho na tomto fanúšikovskom filme vidieť, že každá sekunda tých 39 minút bola vyčačkaná a vypilovaná do posledného detailu. Samozrejme, že sú chvíľky, keď podmienky vzniku presiaknu na povrch - ale za 3 tisíc dolárov? Boha, veď je to hotový skvost! P.S.: Arwen má priveľký nos, ale vyvážia to Aragornove modré oči ;-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale pokud se na to člověk dívá objektivně je to přesně takové, jaké napsal Cervenak...prostě obdivuhodné.Pána Prstenů nemám vůbec v lásce a toho blba Jacksona už vůbec né a možná i díky tomu, že poslední dobou pařim Skyrim mě tohle docela sedlo a je roztomilej paradox, že když Tolkiena nefilmuje nabubřelý debil, nejsou v tom nabubřelé a prázdné fráze, nedějí se kolem toho hysterické a fanatické řečičky tupých diváků jako u Twajlajtu a nehází se těm digitalním sračkám jedna soška za druhou...dá se na to koukat s čistou vzpomínkou na dětskou fantazii....hele ty obtloustlej záprdku zapamatuj si jméno Chris Bouchard, protože mu stačilo pár dobrovolníku a 3 tisíce eur, aby poslal tu tvoji trilogii do prdele. 80%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že fajn, ale nie zas toľko fajn. Po stránke hereckej oukej (i keď ten Aragorn, no..), kostýmy oukej, soundtrack tiež oukej, ale scenár.. nebol dva krát vyšperkovaný. Dialógy síce v žiadnom prípade niesu suché a otravné, ale ich prednes, nevhodné a nesystematické rozloženie do kadejakých prazvláštnych scén ma fakt na kolená nepoložil. Celkovo sa jedná o dobrý amatérsky počin, ale keď už sa do toho autory raz pustili, nebolo by odveci zapracovať na každej stránke filmu, nielen na bojových scénach a efektoch (ktoré boli mimochodom na amatérčinu naozaj slušné). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S ohledem na podmínky natáčení a rozpočet se jedná o neuvěřitelně povedený kraťas naprosto vystihující atmosféru a vizuální pojetí trilogie. Na těch 40 minut jsem se opět naplno ponořil zpátky do Středozemě a hon na gluma si vychutnal. Vyzdvihnout musím zejména povedené kostýmy, dobrou kameru, výborný dabing Gluma a nádhernou hudbu (i když notně okopírovanou z trilogie a jeden track mi zase nesmírně připomínal track Lux Aeterna z Requiem for a Dream). Bojové scény byly naprosto špičkové a mohly by se srovnávat i s těmi filmovými. Nicméně nízký rozpočet si musel vybrat svou daň a tou jsou místy hodně nedokonalé triky a někdy i "obraz domácí kamery", kdy je prostě poznat, že jde o amatérský film. Tyto neduhy však v dobrém zážitků nebrání. Co se hereckým výkonů týče, Aragorn byl celkem prkennej a suchej, ale přesto zajímavej a Arwen byla krásná, i když typově úplně jiná. V poměru fanfilm/zpracování nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krátký příběh z prostředí Středozemě není nijak dějově strhující, nemá ani originální zápletku. Přesto má šanci potěšit zejména ty, kdo Tolkienovu světu propadli. Jisté zklamání můžou způsobit postavy, které přirozeně hrají jiní herci - zvyk je železná košile a znalý divák stále bojuje s tím, že vidí neznámé představitele. Navíc při prvním objevení se Gandalfa jsem se lekl, že ho hraje zmrtvýchvstalý J.Sovák. A nyní ke kladům - vizuál, stejně krásné krajiny, hudba a souboj Aragorna se skřety. Ten byl opravdu dobře udělaný, leckterý béčkový film by ho mohl závidět. Zajímavé bylo, jak si tvůrci poradili se ztvárněním Gluma, vědomi si toho, že po trikové stránce nemají šanci vyrovnat se Weta Digital. Jako doplněk rozrůstající se rodiny snímků ze Středozemě to není vůbec špatné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)

Reklama

Reklama