Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že fajn, ale nie zas toľko fajn. Po stránke hereckej oukej (i keď ten Aragorn, no..), kostýmy oukej, soundtrack tiež oukej, ale scenár.. nebol dva krát vyšperkovaný. Dialógy síce v žiadnom prípade niesu suché a otravné, ale ich prednes, nevhodné a nesystematické rozloženie do kadejakých prazvláštnych scén ma fakt na kolená nepoložil. Celkovo sa jedná o dobrý amatérsky počin, ale keď už sa do toho autory raz pustili, nebolo by odveci zapracovať na každej stránke filmu, nielen na bojových scénach a efektoch (ktoré boli mimochodom na amatérčinu naozaj slušné). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, co by dali dohromady za 3000 liber profesioonální filmaři, kdyby dostali za úkol natočit podobný půlhodinový předkrm. Možná benzín do sekačky a obhlídku lesních exteriérů. Obrovská poklona všem, kteří se na této věci podíleli a moc moc doufám, že jméno Chris Bouchard ještě v budoucnu uslyšíme. 90% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ať už dopadne Hobit jakkoli, Pán prstenů se zdařilého prequelu dočkal. Kde jsou ty doby, kdy se fanouškovské filmy schovávaly téměř výhradně za žánr parodie, kde nejméně vadil nedostatečný rozpočet. Teď už si troufnou natočit film, který se nejen dá brát vážně, ale dokonce ani nevypadá tak lacině jako třeba první díl Letopisů Narnie. Jistě, je to jen variace na Petera Jacksona, jehož trilogii to připomíná místy až zbytečně doslovně, ale tak to nejspíš tvůrci chtěli. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, co všechno dokáže vzejít ze schopností zapálených dobrovolníků a menšího obnosu peněz. Nepříliš chytlavý příběh byl zpracován s neuvěřitelnou precizností a zakládáním tvůrců na detailech. Masky skřetů, úchvatné záběry skalní krajiny a majestátní hudba, to vše zapříčinilo, že jsem se zejména v ozbrojeném střetu cítil jako při sledování LOTR trilogie. Obrovský palec nahoru a nejen fanouškům doporučuji, tento kraťas by mě vejít ve všeobecnější známost. 70% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci LOTRa je tu něco pro vás. Krátký film mapující lov a chycení gluma. Filmový fanatici pozor na klasické věci amatérských filmů. Chybou tohoto filmečku je rozveklost. Po 20 minutách kdy Aragorn jen chodí a osahává stromy a trávu (Miloš Zeman bude mít radost) se člověk začne nudit. Pak to zachrání zbylých cca 5 minut boje, který je celkem dobře proveden. Za tak málo peněz je tu vcelku hodně muziky. Pokud přivru oči jak je vše alá Jacksonova trilogie, tak hoši se opravdu snažili. Záběry,hudba i masky jsou výborné. Pokud by takto přistupovali profesionálové tak máme plno pěkných fantasy filmů. Takto to banda nadšených hobitů nandala větší armádě Hollywoodu. Glum za pár liber je pěkný a Tománek a jeho Kozí příběh je evidentně zpronevěra peněz! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)

Reklama

Reklama