Reklama

Reklama

Kurošicudži - Kišuku gakkó-hen

(série)
  • Japonsko Kishuku Gakkou Hen (více)
Trailer 7
Animovaný / Akční / Fantasy / Komedie / Mysteriózní
Japonsko, 2024, 4 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Jana Toboso (komiks)

Kamera:

Cubasa Kanamori

Hudba:

Rjó Kawasaki

Hrají:

Maaja Sakamoto, Daisuke Ono, Tošiki Watanabe, Džun'ja Enoki, Šunsuke Takeuči, Tacumaru Tačibana, Šója Išige, Toja Kikunosuke, Haruka Širaiši, Šó Hajami (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Weston College je nejprestižnější veřejná škola v Británii, která je natolik izolovaná, že nestrpí ani státní zásahy. Když se tedy někteří studenti školy – jedním z nich je Derrick Arden, syn sestřenice královny Viktorie – odmítnou vrátit domů a přestanou komunikovat se svými rodinami, Cielovi nezbývá nic jiného, než se na Weston College přihlásit, aby vše vyšetřil. (mikki089)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (1)

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně skončil School arc a po mnoha starostech ohledně artu, animací, příběhu nebo způsobu adaptace mangy, to nakonec dopadlo více než dobře. Já mangu tak načtenou ještě nemám, ale co jsem pochopil, je tato série více adaptovaná podle mangy než předchozí série, kde prakticky polovina té první je filler (ačkoliv ta nedopadla vůbec špatně) a ta 2. je prakticky celá filler (ta už padala docela "na hubu"). Na to jsem se osobně ale teď nesoustředil a ani to moc nešlo, protože příběh i postavy tu jsou zpracovány kvalitativně někde jinde než právě třeba u 2. série, takže člověk tam ten skok docela pochopí a pozná i bez znalosti mangy. I po letech si hlavní postavy zachovaly stejné dabéry, což prostě nostalgicky chytne za srdce. Příběh je skvělý, decentní, každá důležitá postava v příběhu má dobře vybudovaný background, nějakou svoji charakteristiku a chování a člověk se do toho po chvíli ponoří tak, že čekat týden na epizody bylo pomalu peklo. Příběh se tu tentokrát točí kolem školy, kam Ciel přijíždí vyšetřovat zmizení několika studentů. Tato zápletka má ve výsledku dost nečekané a zajímavé vyústění navazující na prequel (Book of the Atlantic). Art a animace samotné dopadly hodně dobře, od základního designu starých či nových postav až po detaily Cielových očí nebo prostě pohyby čaje v hrnku a jeho odrazy. Tahle úroveň kvality pořád není dnes standardem a je radost to vidět. Ve výsledku a shrnuto: 9/10, za mě trochu slabší konec, který ale vynahradil zbytek celého anime. Pro fanoušky asi nejlepší comeback, jaký mohl po letech být. ()

Galerie (351)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě zazní pod taktovkou Sebastiana slavná skladba „Radeckého pochod“ (Radetzky march) od Johanna Strausse st. (KCM)

Reklama

Reklama