Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 16 - Amy Poehler
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 16 - Amy Poehler

Recenze (146)

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Mokument o politice, o výboru týkající se parků. Jak to může vůbec být zábavné? Politika nikdy přece zábavná nebyla. Díky Amy Poehler, Gregu Danielsi a Michaelu Schurovi se skutečně zábavnou stát může! První řada mě sice moc nezaujala, upřímně řečeno, humor takový suchý ve stylu Kanclu (který mám sice moc rád, ale kopírky fakt nepodporuju), nicméně ve druhé řadě to pochytilo spíše americký, ležérní druh humoru a díky tomu se z tohoto seriálu stala upřímně řečeno jedna z nejzábavnějších šou, která se kdy objevila v televizi. Samozřejmě se tento seriál se nemůže vyhnout porovnání s Office, kde vyčnívali Steve Carell a Rainn Wilson, zde vyčnívali Nick Offerman a Chris Pratt, nicméně tento seriál - což si dovolím říci, v mnohém i svého předchudce a "duchovního otce" předčil - obzvláště v postavách, které jsou mnohem lépe napsány, je jich sice méně, ale o to mají efektivnější vliv na seriál, nejsou jen drobným prvkem seriálu, jako právě v Kanclu. Zde jsou všechny hlavní role v drtivé většině dílů dost rovnoměrně rozděleny, aby měly svůj víceméně významnější vlastní děj nebo úděl, což z nich může dělat nakonec mnohem zajímavější postavy. Jak jsem se již mírně zmínil, Nick Offerman v roli Ronalda Swansona neskutečně řádí, tento seriál táhne a díly točící se kolem něho patří mezi nejlepší. Ovšem musím vytáhnout i herecké výkony ostatních herců - Leslie Knope (Amy Poehler) je sice ze začátku až otravně ambiciózní, ale postupně si i k ní jistě najdete cestu a budete ji mít rádi, Chris Pratt je největší šílenec v seriálu, jeho Andy Dwyer je dost možná beze srandy jedna z nejvtipnějších postav, jakou jsem kdy v televizi viděl, co slovo, to perla. Aziz Ansari a jeho podnikatelský duch v roli Toma Haverforda atd. atd. mohl bych pokračovat do nekonečna. Psal bych něco i o dalších postavách, ale to mi literally momentálně přijde až moc :). Od Community jsem nenarazil na takový zábavný seriál, který by dokázal tak zábavně dokumentovat ve skutečnosti tak zdánlivě nudné téma. Jen tomu chce dát trochu šanci ze začátku, pak je to neskutečná jízda horskou dráhou, ze které ani slézt nebudete chtít. (+ konec je jeden z nejepičtějších, co jsem kdy viděl) 1. řada - 60 %, 2. řada - 75 %, 3, řada - 90%, 4. řada - 90 %, 5. řada - 90 %, 6. řada - 90 %, 7. řada - 95% Nej epizody: 2x04 - Practice Date; 2x07 - Greg Pikitis; 2x08 - Ron & Tammy; 2x10 - Hunting Trip; 3x2 - Flu Season; 4x2 - Ron & Tammys; 6x1,2 - London; 6x13 - Ann & Chris; 6x21,22 - Moving Up; 7x04 - Leslie & Ron; 7x12,13 - One Last Ride ()

Navrus09 

všechny recenze uživatele

Vemte prostředí úřadu, nudnou práci a přidejte k tomu Amy Poehler s celou tou bandou a vznikne vám neuvěřitelný skvost! Jasně pokud nejste zvyklí na podobné seriály, první série pro vás bude dost bizár a možná s tím i skončíte. Já se k první sérii vracel celkem třikrát a jsem rád, že jsem to napotřetí vydržel až do řady druhé. Baví mě, jak se v jednu chvíli nekontrolovatelně tlemíte a v druhé chvíli brečíte jako blázen. A pokud vás přestane Leslie na chvíli bavit, s přehledem ji zastoupí Ron, Andy nebo má milovaná April Ludgate, kterou ztvárnila Aubrey Plaza. Pokud jste ještě nezačali tak začněte a pokud koukáte na první sérii a nejste nadšení tak to vydržte! Nebudete litovat. ()

Reklama

Masrii 

všechny recenze uživatele

Teprve před pár měsíci jsem se dostal ke Kanclu, což pro mě je naprostý klenot. Po dokoukání jsem byl přesměrován tady - tak jsem tomu dal šanci. Přijde mi, že u Parks and Recreation mi trvalo déle, než jsem si na některé postavy zvykl a některé mi k srdci nepřirostly vůbec. Bavil jsem se dobře...zejména Ron, April a Andy jsou geniální a seriál tak trochu táhnou. Těch výbuchů smíchu ale nebylo až tolik. Nebo nezapomenutelných momentů. Je těžké srovnávat to s tak vysokou laťkou, ale i kdybych se od toho odprostil, tak mi asi nezůstane více než skvělá zábavná oddechovka, na kterou se ale pravděpodobně už znovu nepodívám a za pár let si hlášky z ní říkat nebudu. Ale vzpomenu rozhodně. 75% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tuto chvíli jsem se neskutečně těšil. Kdo už má za sebou, ví – kdo ne, teprve zjistí. Já například věděl, že v momentě, kdy jsem dokoukal finále sedmé řady a seriálu musel dát nadobro sbohem, potřebuji kapesník. Spoustu kapesníků. Taky mi však bylo jasné, že seriál nemůžu nechat prostě jen tak odejít. Na to jsem si ho za tu krátkou dobu až příliš zamiloval. Musel jsem se s ním nějakým způsobem rozloučit, a co je lepšího než od srdíčka psaná recenze ohlížející se zpět na sedm úžasných let jednoho z nejzábavnějších sitcomů všech dob. Tak pojďte se mnou a společně se podíváme na to, proč mám pocit, že má tahle partička potenciál stát se i vaší srdcovkou. Více zde ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Bohužel... Stávající 155. nejlepší seriál a 253. nejoblíbenější seriál na to prostě nemá... Ano, je vcelku zábavný, jsou tam zajímavé chvilky, poslední díl veeeelmi dobrý, ale..... Vezměme to popořadě. Sérií bylo 7. 1 - 2. série velmi dobré, člověk se nasměje, seznámí se s postavami. 3 - 4. série trochu horší, vtipy se stále opakují, stále stejní lidé a Gerry je oběť, jen aby tam měli někoho neschopného.... 5 - 6. série je pak děs a bída. Hlavní postava je naprosto šáhlá ženská, episody jsou v klasickém stylu "1) s mým životem se něco děje, 2) mohu na to zakulatit to, co se děje v práci, 3) jsem poučena prací, 4) aplikuji to v životě, 5) divákovi bylo předloženo moudro vysílaného dílu"... Naprosto otřesné. Nuda, vzdálení od reality, NUDA na to koukat... 7. série se maaaaalinko zlepšila, protože tam bylo mnoho odvážných rozhodnutí a skutků a poslední díl to velmi pěkně všechno spojil dohromady. Nic, co bych si za rok pamatoval, ale alespoň něco... CO SE MI LÍBILO: Hlavní postava to rozhodně nebyla... Jop, ta bloncka na obrázku... Přehledný přehled herců / jejich obsazení APRIL, RON, který NESTKUTEČNĚ válí a cituje ho celý internet v dobách roku 2015-2017, výborný Chris a podnikatelký Tom. Jiné herce bych zde nevyvýšil ani za nic... Tito byli vtipní, byli věrohodní, přesvědčili mě o tom, že takoví jsou i ve skutečnosti a prostě... Super. RON je největší bůh. Už jen kvůli němu se podívejte alespoň na pár dílů. STOJÍ TO ZA TO.... Nebo si najděte jeho hlášky na internetu. Nebudete litovat. Závěrem: Mám takovou tendenci tento seriál srovnávat s The Office (Americká verze) a oproti jmenované věci je to naprostá NUDA. Jen výše zmínění herci to trochu kryjí. The Office je takový dojemný úžasný super romantický zábavný trapný a usměvavý neskutečně vtipný dokonalý a životní příběh, který jen tak nikde jinde nespatříte. Bohužel, resp díkybohu nežertuji. Koukněte radši na to... Ale když tak přemýšlím, jen kvůli RONU SWANSONOVI koukněte i na tento seriál!!! Stojí za to!!! 65 % ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Rezavá socha v kanceláři Rona Swansona (Nick Offerman) je ve skutečnosti Rozsocháč či Český ježek, protitanková konstrukce z 2. světové války. (Aurum)
  • Postava April (Sarah Drew) má sestru jménem Natalie (Tiffany Hines). Stejně se jmenuje i skutečná sestra herečky Aubrey Plaza, která ji používá jako zdroj inspirace pro svou postavu April. (Aurum)
  • Whisky, ktorú pije Nick Offerman (Ron Swanson), je 16-ročná škótska whisky Lagavulin. (Marcin)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama