Reklama

Reklama

Green Lantern: První let

  • USA Green Lantern: First Flight
Trailer

Před více než třemi miliardami let rasa nesmrtelných známá jako Strážci vesmíru, vytvořila tým hrdinů a dala jim za úkol chránit svobodu a právo ve všech galaxiích. Každý z nich dostal prsten s jedinečnou mocí, který umožňuje svému majiteli ovládat svět kolem sebe a omezují ho pouze fantazie a vůle toho, kdo jej nosí. V animované dobrodružné sci-fi se představuje pilot Hal Jordan, jemuž umírající mimozemšťan nabídne právě tento prsten moci a s ním i členství v hrdinské intergalaktické policii. Hal nabídku přijme a stane se tak prvním pozemšťanem v jednotkách Green Lantern. Brzy ale odhalí rozsáhlé spiknutí, které ohrožuje celou strukturu Green Lantern, a musí využít všech svých právě nabytých schopností, aby byl ve vesmíru zachován mír a řád. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Green Lantern jakoby vypadl z pera Stana Lee. Má všechny znaky marveláckého universa, je barevný (zelený) až hanba, nosí kouzelný prsten jako Arabela, disponuje schopnostmi z jakých se posadí na zadek leda dítě a s tou vtipností to taky není tak žhavé. Jenže tenhle Lucerňák pochází ze stáje DC. Já být Bruce Wayne, tak se Hala Jordana nedotknu ani násadou od koštěte. No snad ten film s Reynoldsem bude stát za něco, tohle mě totiž nepřesvědčilo o tom, že bych si měl přečíst alespoň jediný ‘zelený‘ komiks. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ne, GL nedosahuje kvalit předešlých es režisérky Montgomery, ale pořád jde o komiksový film dost kvalitní na to, aby strčil některé své hrané sourozence do kapsy. Především postava Sinestra svou slušnou propracovaností zachraňuje jinak hodně přímočarý děj. ___ Animace opět jednodušší, ale svou "fyzikou" jasně ukazující na něčí talent. ____ Mé titulky najdete Z D E ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pořád se mi na mysl tlačilo jedno slovíčko: přehnané. Začátek mi připadal schválně silně nevýrazný, jen aby o dvacet minut později přišlo nefalšované peklo plné spektakulárních soubojů a megalomanských výbuchů. Bojuje se po celém vesmíru a ničí se planety... Příběh se bohužel nijak neobtěžuje s vysvětlováním, jak to vlastně celé s onou podivnou zelenou sílou a prsteny je, a mě hlubší mytologie docela chyběla. Připadal jsem si jako vhozený do rozjeté scifárny. Zdaleka jsem nebyl ponořený do děje, a tak jsem zůstal odkázán jen na typické komiksové zvraty a zábavnou akci. Přitom stačilo jen přitlačit na příběh, a hlavně na minulost a osobnost samotného Hala Jordana. Scénáristé to holt podělali. Škoda - jsem velice zvědavý na Campbellův celovečerák. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Green Lantern je dobrý nástupce starších filmů Lauren Montgomeryové. Pěkná akce, která rychle odsejpá a s ničím se nepáře. To se mi líbí na kreslených filmech: absolutně se nezatěžují se zdlouhavým vysvětlováním. Ještě před úvodními titulky se divák dozví téměř vše podstatné a pak následuje okamžité vržení do akce. Kromě toho jsou zde výjevy, které by v hraném filmu pravděpodobně ani nefungovaly, jako je například scéna v kantýně ne nepodobné té z Mos Eisley, která je narvaná nejméně dvacítkou roztodivných mimozemšťanů... Se Star Wars toho má tento film společného víc, samotní Green Lanterni nemálo připomínají Rytíře Jedi... Celkově se jedná o spíš temnější záležitost, samozřejmě v rámci možností:) ale není to tak dětské jako poslední marvelovské kousky (Ultimate Avengers), v tomhle má DC navrch. Jinak režie je perfektní, připomínky mohu mít leda ke scénáři - hlavně ke konci filmu tak nějak dochází dech a "grandiózní" finále není vůbec ničím výjimečné či zapamatovatelné. A zatímco Sinestro je vykreslen poměrně důkladně, Hal Jordan skoro vůbec, člověk se o něm má šanci něco dozvědět právě jen z těch asi čtyř minut před úvodními titulky. Neubráním se také hypotetickému srovnání s hraným filmem: tam to bude samozřejmě přesně naopak, většinu stopáže se bude Hal Jordan seznamovat s prstenem a jednotkami Green Lanternů a děj se nebude odehrávat převážně ve vesmíru. Namísto toho se možná dočkáme romantické dějové linie a bude kladen důraz na Jordanovu dvojí identitu na Zemi. 75% ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Rychlý start, svižné tempo a přímočarý děj. To jsou atributy prvního letu. V superhrdinských filmech toho asi vážně moc nepřekvapí, snad jedině příběh jak se stal hrdina hrdinou, pojetí jeho postavy a jak moc pěkně je ten panáček vybarvený. A tady v tom filmu se snoubí všechny možné průměry. Přesto jsem se dobře pobavil. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama