Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

nunka 

všechny recenze uživatele

Príjemná, totálne neškodná a divácky pohodová komédia o vzťahových a citových peripetiách po štyridsiatke. Streep stále ženská a s charizmou, v kominácii s Baldwinom tvorili príjemné svieže duo a postarali sa o bezstarostnú zábavu, ktorú si možno vychutnať aj keď sa nezaraďujete do ich vekovej kategórie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a sympatická romantická komedie někde na hranici středního a důchodového věku. Tam, kde se normálně pohybují herci do "třicítky" se tentokrát prohánějí herci, kterým není pod padesát. Příběh je jednoduchý a v podstatě je o tom jak starší žena dostane "na stará kolena" choutky a zaplete se se svým exmanželem, který jí před lety vyměnil za mladší verzi a do toho se do ní bláznivě zamiluje starší architekt, který jí vylepšuje dům. Škoda zbytečně přepálené stopáže a pár pomalejších částí jinak se jedná o povedenou romanci, která převážně díky hercům (stalé slušná Meryl Streep, tělem a celkovou podobou legrační Alec Baldwin a megasympaťák Steve Martin) a zajímavému příběhu potěší. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nancy Meyers .. Po Prázdninovém podprůměru, plného hloupých taškařic, přišla Meyers s celkem příjemnou a dobře obsazenou komedií, prudce cílenou na ženy pokročilého věku, kde zaručeně funguje (ověřeno). Sám jsem ji zhlédl bez zádrhelů a nezávazně se i pobavil. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud vás neurazí komedie o milostných trablech pade(šede)sátníků, jste tady správně. Některé vtipy dobré (web kamera), jiné vtipnost trochu podstřelily. Steve Martin chudák vypadá jak po nezdařené plastické operaci. Tvůrčí skupina Josefa Petráska pro Bonton vytvořila i poměrně solidní dabing (na dnešní dobu). ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Meyersová de-facto vykrádá svoje Lepší pozdě nežli později a postihuje ji stejný syndrom, jako u nás M. Poledňákovou. Jakoby stačilo vzít slaboduchý příběh o tom, jak těžké je (pře)žít po rozvodu, tři herecká esa a fotogenické kulisy, celý film natáhnout na zbytečné dvě hodiny a úspěšný produkt pro ,,zoufalé manželky´´ nad čtyřicet je hotový. Pro nás ostatní, na které film evidentně není zaměřen, číhá pár laciných fórů (M. Streep kouřící marihuanu??), netradičně obsazený Steve Martin a několik předvídatelných klišé. Pro mě až příliš tuctové. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Meryl Streep (Jane Adler) si ve filmu stěžuje na pokleslé víčko. Ve skutečnosti jde pouze o jeden z jejích hereckých triků. (Ernia)
  • Meryl Streep požádala univerzitu Vassar College, jestli by se scény z Lukovy promoce mohly natáčet v areálu jejich univerzity, avšak škola toto odmítla a to i přesto, že zde studovala nejen Meryl Streep, ale také její dvě dcery. (jezurka42)
  • Režisérka Nancy Meyers se přiznala, že hlavní roli psala Meryl Streep na tělo. Když nevěděla, jak dál, zkusila si prý představit skutečnou Meryl, a nápady se hned hrnuly. (vendy63)

Reklama

Reklama