Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Campbell 

všechny recenze uživatele

I když bych měl správně odpustit že to je jeden z těch prvních velkých filmů od Emmericha, tak bohužel čekal jsem větší nářez, celý film je vlastně spíše o vězení a dohadování kdo je lepší pilot. On i když příběh nic moc tak na Emmericha je to docela dost. Celkem mě překvapily efekty, a hlavně Paré kterej je jako vždy dokonalej. A ani ostatní herci nejsou vůbec špatní, jediné co bych ještě pochválil je taková ta slušná atmosféra lodě. Ale ostatní je dost šedivý průměr. Prostě jsem se od Emmericha namlsal Godzillou, Patriotem a bůh ví jakým ještě blockbusterem a nějak jsem bohužel čekal víc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčkové sci-fi tak na sobotní noc, když v bedně nic není. Scénář je jednoduchý a podobných příběhů tu bylo habaděj. Celý film smrdí nízkým rozpočtem. Interiéry lodí odpovídají devadesátým létům. Vše je hranaté, kovové, displeje zuřivě blikají, zubaté dveře mezi jednotlivými sekcemi se zavírají v oblaku páry... Od Měsíce 44 (jako planety) nečekejte žádné krásné exteriéry, tady nejste na úchvatné Pandoře, ale na v kouři a tmě se skrývajícím kusu šutru ve vesmíru... Snad to byl záměr tvůrců jak nic neukázat a ušetřit. Vesmírné lodě a souboje se stroji nepřátelského Pyritu jsou asi na úrovni Červeného trpaslíka a mám strach, že tam byly zmáknuté více. Závěr spoilerovat nebudu, prozradím jen, že všechno dobře dopadne. Někteří zlouni ukáží svůj pravý charakter, klaďasové budou kladní až do konce a po napínavém countdownnu (který na konci každé správné sci-fi nesmí chybět) dojde k zmoudření i zlotřilá korporace. Je zvláštní, že Cameron také sáhl po vrtulnících. Že by vykrádačka měsíce 44 :-))) ? No, teď vážně - jednou mi to stačilo, beru to jako takovou osobní studii Emmerichových prvotin. Za mne je to jen za dvě těžební lodě. * * ()

Reklama

matrosh 

všechny recenze uživatele

nadsazené nostalgické hodnocení. pro někoho kdo už videl snad 1000krat všechny díly vetřelců, terminátorů, predátorů, robocopů atd. je to velice přijemná retropodíváná za pár kaček, která připomene, že sci-fi béčka dnes nejsou to co byli sci-fi béčka tehdy (80. léta až začátek 90. let). a jsem sci-fi fanda :) ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dávat 3,5 hvězdičky jako u hudebních (a jiných) recenzí, vůbec neváhám. Moon 44 je opravdu možná poněkud podceněný film, který toho nabízí přeci jen trochu víc, než se na první pohled zdá. Ať už je to skrytý souboj mezi piloty a navigátory, z nichž si každý je vědom své převahy, nebo tápání hlavního hrdiny, který tu zahrál jednu ze svých nejlepších rolí. Překvapivě tu ale ani nevyčnívá jediná ženská role v podání Lisy Eichhorn. Stručně řečeno: ukázka, že i v Evropě se může natočit slušně udělaná sci-fi podívaná. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Poctivá rukodělná výprava, ještě bez digitálních serepetiček (pochopitelně), sem tam prokládána jednoduchou osmibitovou grafikou, ale jinak strašně zmateně vyprávěno. Chybí tomu dramatický oblouk, schopnější dramaturg a postavy se chovají občas jako idioti. Skutečnost, že tenhle film otevřel Emmerichovi dveře do Hollywoodu, dokazuje, že v očích hollywoodských bossů nezáleží na smyslupném scénáři a zručném vyprávění, ale hledají řemeslné nádeníky, kteří umí šikovně nakládat s rozpočty, nejlépe ušetřit bez obrazového kompromisu, kdy může platit, že „za málo peněz přinesu hodně muziky“. Emmerichovi nemohu upřít jedno – jeho filmy vždy vypadaly dražší, než ve skutečnosti stály. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama