Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Emmerichov vstup do Hollywoodu nemohol byť lepší. Áno, nie je to bezchybné dielo, avšak čo Emmerich dokázal vykúzliť s tým málom peňazí je neskutočné. Dean Devlin celkom mladučký vyzerá dobre. Michael Paré tiež. Scenár je celkom solídne napísaný a keby sa teraz s neho urobil remake, tak by to nemuselo vôbec vyzerať zle. Škoda len, že tomu chýba také väčšie bum, ktoré by tomu zdvihlo hodnotenie. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný rozjezd. Krásně temná atmosféra a dobře zmáknuté prostředí budoucnosti i přes zjevnou levnost filmu. Opravdu jsem byl po prvních 20ti minutách natěšený na scífko formátu Černočerná tma. Bohužel pak se vše, ku podivu k další Emmerichově filmografii, zvrhlo v haldu keců a nudy. No musím konstatovat, že pan Rolland "nenávidím NY" Emmerich mě definitivně utvrdil v tom, že není a nikdy nebyl kvalitní režisér. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Není to žádná bomba, ale sci-fáčů, plných poctivé filmařiny, roztomilých triků a ... vesmírných helikoptér :-) není nikdy dost. Emmerich se tu už dostává do tempa a brzdí ho jen hloupučký scénář, který zbytečně přetéká emocemi a to je film téměř prostý ženského elementu. Je také legrace, jak jsou navigátoři a piloti rozděleni nejen svou vymezenou funkcí, ale i fyzickými proporcemi (rachitičtí šprti kontra poloprofesionální kulturisti - schválně si tipnete, kdo představuje koho). Z celého tohoto nástinu vybočuje jen Paré, který se tváří neuvěřitelně cool, ale je to dřevák, takže celý film vám přijde, že je chudák hrozně nevyspalý. Ale jo, jeho scény z kokpitu, s vytáhlým hledím a cigaretou v koutku, trochu cool jsou :-)) Výrazně nostalgický materiál, který je ale škoda jen tak bez zájmu přejít. 60% ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Kámen úrazu tkví v tom, že poprvé jsem Měsíc 44 viděl někdy v patnácti, a tudíž se mi blaženě nostalgický úsměv roztáhne od ucha až k uchu hned v ten moment, kdy se nevídaně prkenný jednoksichtař Paré poprvé zjeví na plátně. Co na tom, že kolem něho celou dobu poletují mašinky nápadně podobné těm z o dvacet let starší české komedie Zítra vstanu a opařím se čajem, týž film ostatně asociuje i sonorní palubní hlášení (ano, něco jako "...cestující do pravěku se shromáždí u brány osm." ). Nemůže vadit ani fakt, že postavy dělají věci tuze nelogické - koneckonců řekněte sami, podrobili byste ve sprše sodomii člověka, který vám bude za hodinu dělat navigátora v kaňonu úzkém jak anální otvor dvacetiletého mladíka? :) Piloti čtoucí sonety a odsouzení vrazi, kteří si je od nich půjčují, toť Emmerichův denní chleba a já se směju a směju a směju... říká se tomu guilty pleasure. Co je třeba Rolandovu "poslednímu evropskému projektu" přiznat, je dusná atmosféra plná mlhy a poblikávajících zářivek - a že to je víceméně nežádoucí efekt nedostatku producentských financí, radši nikomu neříkejte. Já sám pro sebe si píšu nesmírně pobavených 60 %, ale vy ostatní to čtěte jako čistočistou čtyřicítku a o hvězdu míň, platí? :) ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a přitom jednoduché scifi béčko úderné jak rána pěstí. Děj nás zavede do roku 2038 na Měsíc 44, kde nadnárodní korporace těží suroviny, které jsou již na Zemi dávno vyčerpány. Nejenomže se konkureční společnost chystá na Měsíc 44 zaútočit a zabrat planetu, ale také se záhadně ztrácejí těžařské lodě. Vedení vysílá na planetu partičku drsných vězňů jako bojové piloty a do jejich řad nasadí agenta z ministerstva vnitra Felixe Stonea, který má odhalit podivné mizení těžařských lodí. Snímek docela odsýpá a není nouze o povedené bojové scény a obstojné filmové triky. Navíc je zde dokonale vybudována atmosféra napětí mezi vězeňskými piloty a zaměstnanci těžařské společnosti. Hlavní postava Felixe Stonea je pořádně drsná, jak je u béček z 80. let zvykem. Mě se líbilo na čtyři hvězdy. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama