Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

lamps 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne (1952) vsazené do vesmírných kulis alá Vetřelec, se Seanem Connerym v hlavní roli? Okey, beru všemi deseti. Námět fajn, Connery jakbysmet a o Jerrym Goldsmithovi ani nemluvě, ale Hyams coby scénárista příliš nezaujal a nepřináší ve více jak sto minutách takřka nic, co by stálo za zapamatování a dlouhodobě přetrvalo - nechci tomu určitě křivdit, audiovizuálně se jedná o prvoligový sci-fi zářez a atmosféra v druhé půli funguje možná ještě lépe než u zmíněného westernu (který moc v lásce nemám), ovšem kazí to neúměrně jednoduchý příběh a slabé zobrazení záporáckého syndikátu. Ale pravda, něco přeci jen přetrvalo - pikantní výbuchy hlaviček ve smrtelné atmosféře, později upgradované ve slavném Total Recall... 60% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Trochu starší zapadlé sci-fi, které díky svému nadčasovému designu nezastaralo ani po třiceti letech. Vidět Seana Conneryho ve westernovém rámci pobíhajícím po měsíci Jupitera je hodně originální... i když trochu schematická zápletka dělá z Hyamsova filmu vlastně tak trochu béčko. Pokud očekáváte film bez silných ambicí, budete spokojeni. 65 % ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch lepších béček, se kterými se v sedmdesátých a osmdesátých letech snažila Evropa vyrovnat Americe. Outland skončil v průměru nikoliv kvůli Connerymu, který se vyrovná Cooperovi v High Noon, ale díky nepropracovanému scénáři. Nestačí si u stolu říci, že oni se porvou ve skafandrech, a bude to strašně "cool", ale je potřeba to celé vymyslet do detailů. A do toho se Hyamsovi moc nechtělo. A tak pušky duní ve vesmíru jako na Zemi... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sci-fi variace na western V PRAVÉ POLEDNE přenášející spravedlivý osamocený boj jednoho proti přesile z Divokého Západu do vesmíru může překvapit příjemnou civilností, ale zároveň se divák neubrání otázce proč. Co z toho, když z žánru vytěží jen pár pěkných úmrtí (dekomprese) a nadmíru efektní finále? Krom toho filmu hodně dává tradičně dobrý Connery a výborná výprava, nad kterou musí (nejen) každý sci-fista zaslintat. Přesto OUTLAND ani dnes neurazí a svého času dokonce přihrál Hyamsovi režii pokračování 2001: VESMÍRNÉ ODYSSEY. ()

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle vypadá béčko. Vlastně tam nebylo nic co by mě zaujalo, jen jsem pořád přemýšlel proč mají skoro všechny postavy kšiltovku a plnovous?Svěřit po tomhle Hyamsovi 2010 byl hazard, který se nakonec relativně vyplatil, protože Peter dozajisté po zkušenosti s Outland poznal, že by se měl držet svého režisérského kopyta a nepouštět se do vod scénaristických. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama