Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Iron Maiden - JE TOHLE NAPROSTÁ BOMBA!!!! Musí bejt!!! Tohle je naprostá šílenost, ty lidi, ty davy tisíců lidí, desetitisíců lidí.. Kdo nikdy nezažil podobný koncerty (nebo alespoň jeden takovej), měl by to kurva rychle dohnat!!! Konkrétně Iron Maiden sem neviděl, takže jestli ještě někdy zavítaj do Prahy, TAK JEDU!!! Tenhle napůl dokument, napůl živák, je perfektní nahlídnutí i do zákulisí se spoustou rozhovorů jak se členy kapely, tak s těmi v pozadí toho všeho, a i s fanoušky - v různých koutech naší planety... Prostě pro fandy povinnost!!! -- PS: Tak už sem byl!!! Byl sem u toho!!! V Praze 11.6.2011!!! Spatřil sem legendu! ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

ten dokument je natočený vcelku poutavě, muzika je perfektní, muzikanti jsou sympatičtí. ALE: zdálo se mi, že ta hranice, kam až byli dokumentaristé vpuštěni, byla nastavena velmi přísně a moc opravdu zajímavých věcí jsme se nedozvěděli. až příliš často se dokonce jednalo o valmi plané tlachy bez obsahu... asi jsem neměl vidět nedlouho před tímto dokumentem, jiný - o kapele anvil... to bylo mnohem hustší kafe. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kterým se tahle hudba líbí, musí být strašným zklamáním zjistit, že jsou ti "heavy" hrdinové v zákulisí k uondání nudní lidé. A fanynky, co si přejí, aby byl frontman jejich tatínek? To asi mluví samo za sebe... Prostě příběh jedné přestárlé kapely, která dávno ztratila jiskru (pokud nějakou měla). Přestože si to ona sama ani dokumentaristé (očividně taky fanoušci) odmítají připustit, zakrýt se to nedaří. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

IRON MAIDEN IS MY RELIGION! Slovy nelze popsat, jaké pocity prožívá fanoušek Iron Maiden při sledování tohoto filmu. Pohled na fanouška, který po skončení koncertu štěstím pláče a poté se emotivně pomodlí a poděkuje Bohu, je symbolickým vyobrazením toho, jak jsou IM v současnosti po celém světě přijímáni: jako ikona, modla, symbol či totální kult. Část dokumentu, která popisuje turné po střední a jižní Americe, je dechberoucí (fráze, ale tady platí beze zbytku) a díky ní pochopíte i člověka, který dal v práci výpověď, aby vůbec mohl vidět koncert Maidenů. Mejdni jsou v životní formě a právě v té je ukazuje i FLIGHT 666. Btw, Nicko je vážně sympaťák každým coulem :) ()

GASTON73

všechny recenze uživatele

Skladby: 1.Aces High 2.Two Minutes To Midnight 3.Revelations 4.The Trooper 5.Wasted Years 7.The Number Of The Beast 8.Can I Play With Madness 9.Rime Of The Ancient Mariner 10.Poverslave 11.Heaven Can Wait 12.Run To The Hills 13.Fear Of The Dark 14.Iron Maiden 15.Moonchild 16.The Clairvoyant 17.Hallowed By Thy Name ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)
  • Skupina si po celou dlouhou dobu své kariéry velmi střežila své soukromí, proto mezi členy kapely probíhaly před souhlasem natočit tento dokument velmi bouřlivé debaty. Nejvíce proti byli údajně Janick Gers a Adrian Smith a bubeník Nicko McBrain. (MIchael90)

Reklama

Reklama