Reklama

Reklama

Patriot

  • USA The Patriot (více)
Trailer

Obsahy(1)

Benjamin Martin (Mel Gibson) je mírumilovný osadník, který chce své nejbližší za každou cenu uchránit před krvavými hrůzami koloniální války. Když ale jeho domov v Jižní Karolíně zpustoší anglická armáda, Benjamin Martin pochopí, že pouze nezávislost Spojených států zajistí jeho rodině klid a bezpečí. Z opatrného farmáře se stává legendární hrdina americké revoluce. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Emmerich to sice cely pojal po svym, takze z hlediska nejaky pravdivosti to asi moc zhavy nebude, ale porad nam tu zustava ukazovej velkofilm, navic z hodne zajimavyho obdobi historie. Film ma sice necely tri hodiny, ale nudi jen vyjimecne, hlavne v druhy pulce filmu je obcas zbytecne moc kecu, ale vetsinou se furt neco deje, natocenej je perfektne, hudba taky skvele sedne a Gibson proste nema chybu, ty jeho akce se sekerkou byly naprosto dokonaly. Co se tyce bitev, tak ty jsou fakt uzasny, akorat si nemuzu pomoct, me to proste pride jako blbost, aby proti sobe dve armady staly a stridave strileli bez jakyhokoliv kryti nebo tak neco. Sice to neni cistejch 5*, ale primhourim lehce oko a dam je tam. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona mám rád. Je to výborný, charizmatický herec. Mnohým filmom, v ktorých sa objavil som udelil plné, päť hviezdičkové hodnotenie. No v prípade snímku "Patriot" z roku 2000 to bude len priemer. Viac ako tri hviezdy nedám. Historický vojnový príbeh o boji Američanov za nezávislosť ma moc nezaujal. Zrejme to bude najmä kvôli nie celkom podarenej réžii Rolanda Emmericha a patetickému scénaru Roberta Rodata. "Patriot" na mňa nezapôsobil. *** ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Patriot je protiletecký a protiraketový komplet, středního a dlouhého dosahu. Nejnovější varianta PAC 3 používá 3 typy střel s dosahem 160 ( pochází ještě z Patriotu PAC 2 , který se používal v operaci Pouštní štít ), 70 a 20km. V konečné fázi letu je schopen ničit i balistické rakety s dosahem až 3000 km. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jistě, místy je to nedomyšlený, nechtěně vtipný, hloupě teatrální, přezpomalovačkovaný, banální, dramaticky rozkolísaný, přímo si to říká o parodie, nedá se brát vážně jak by asi rádo a vrcholem je první hodinka, nicméně ta malebná settleří krajinka, omáčka války o nezávislost, občasně humor a urputný Mel — prostě pořád solidně protivyváží. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Opravdu velká - prosím za prominutí - sračka, na kterou se vyplatí dívat jenom díky skvělé výpravě. Vedle patriotismu Patriota bledne i patriotismus Pearl Harboru. V PH to alespoň docela fungovalo, ale v tomhle filmu ve mě záběry na americkou vlajku vyvolávaly záchvaty smíchu, protože už jsem nevěděla, jak na takovou blbost reagovat. Tenhle hloupý a prvoplánový patriotismus byl i v Gibsonově Statečném srdci (hodní Skoti, Angličani jako hnusní skunkové). Mel to tenkrát zachránil krvavým, emotivním finále. Emmerich od začátku do konce jenom prázdně plácá. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (32)

  • Dům tety Charlotty (Joely Richardson) je stejný jako ve filmu Forrest Gump (1994). Interiér byl lehce pozměněn a kamenný plot, který je ve Forrestu Gumpovi vidět, byl zde zakryt keříky. (liquido26)
  • Kalifornský aukční dům nabízel ve rozmezí let 2010–2023 celou řadu převážně kostýmových rekvizit. Zájemci si odnesli celou řadu zajímavých uniforem jako uniformu britského dragouna, včetně přilby a bot, za 128 amerických dolarů, uniformu britského vojáka za 576 dolarů nebo kompletní uniformu amerického vojáka za 288 dolarů. Největší zájem však byl o kostýmy spojené přímo s hlavními herci. Například zkrvavená košile s kloboukem, kterou má na sobě ve filmu Gabriel (Heath Ledger), se vydražila za neuvěřitelných 4 480 dolarů. Gabrielova americká uniforma pak za 3 200 dolarů. Velký zájem byl i o kožené boty Benjamina Martina (Mel Gibson), které si kupující odnesl za 1 950 dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Filmový Warcraft našel režiséra

Filmový Warcraft našel režiséra

01.02.2013

A je to velmi zajímavá volba. Brit Duncan Jones (jen tak mimochodem, je synem Davida Bowieho) se prosadil působivou psychologickou sci-fi Moon, kterou pořídil za skromných 5 milionů dolarů. Na… (více)

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

14.10.2009

Co je nového ohledně dvou nejočekávanějších fantasy filmů? Ian McKellen prozradil magazínu Empire, že natáčení dvoudílného Hobita začne na jaře – v březnu, nejpozději v dubnu. Mělo by trvat téměř 400… (více)

Reklama

Reklama