Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V té době aby člověk pohledal dokonalý akční film a ještě k tomu obstojné sci-fi. Například u filmu Cyborg se to třeba nepovedlo a ani tomu nepomohla účast Van Damma. Proto byl Univerzální voják takový závan svěžího větru nového desetiletí. Škoda, že to šlo potom s celou sérií do zadku, ale pro ten daný okamžik v kině a neskrývaný hněv mezi Van Dammem a Lungrenem to prostě stálo za to. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som navstivil v kine v case premiery, teda v roku 1992 a kedze som este nebol tak nabazeny akcnymi filmami, tak som si ho este asi 2x za sebou zopakoval, takze vtedy by som dal jednoznacnych 100%. Dnes je tento film ako obohrata platna, ale stale sa da na to s radostou divat aj vdaka psychopatickemu Lundgrenovi a celkom zaujimavemu nametu. Inac to bol moj prvy film od Rolanda Emmericha a netusil som, ake blockbustery do buducnosti este prinesie. Jean-Claude Van Damme - (Luc Deveraux / GR44) +++ Dolph Lundgren - (Andrew Scott / GR13) +++ Ally Walker - (Veronica Roberts) +++ Ed O'Ross - (Colonel Perry) +++ Jerry Orbach - (Dr. Christopher Gregor) +++ Leon Rippy - (Woodward) +++ Tico Wells - (Garth) +++ Ralf Moeller - (GR76) +++ Produkcia: Mario Kassar ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že při hodnocení jsem zabředl v dávné minulosti. Tehdy v kině to prostě byla ta pravá akční jízda. Na jedně straně švédský sběratel ušních boltců, na straně druhé mrňavý svalovec z Belgie, který dělá roznožky na počkání. Jistě, ve srovnání se Zastav a nepřežiješ! to pomalejší je. Leč pokud někdo zrovna nevypouští duši, či neletí cosi hřmotně do vzduchu, dočkáme se i chvilky romantiky či roztomilého prkenného humoru hlavního hrdiny. Například sledovaním jeho apetitu hrozí, že člověk začne nekontrolovatelně slintat, což, jak uznáte, je v takovém kině krajně nepříjemné...tedy v kině začátku 90.let - bez nafouklé kukuřice a coly. Některé mordy jsou natolik kruťácké, že naši němečtí sousedi je raději z filmu vystříhali. Ještě že u nás tenhle druh cenzury nepěstujeme... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční jízda podle 90.tkových pravidel se skvělým obsazením, pěknou akcí a dobrým příběhem. Pro mě rozhodně jede z nejlepších filmů jak JCVD, tak i Lundgrena. JCVD zde hraje svojí standardní postavu a Lungren zde jede opravdu parádního záporáka. Film má spoustu hlášek a i nějaké ty vtipnější pasáže. Akce je hodně přehledná a je jí zde dost. Za mě jasných 100%. Je to prostě klasika. :) ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi úplně lhostejné, že jde o jeden z komerčně nejúspěšnějších filmů 90. let, na kterém spousta filmových fanoušků vyrůstala a který patří do základní znalostní výbavy příznivce akčních filmů. V praxi totiž jde o pravděpodobně nejhorší film Rolanda Emmericha, což je svým způsobem kategorie sama o sobě, o velmi tupě natočené béčko, které to, co v něm funguje, bezostyšně vykrádá z jiných kvalitativně nepoměrně lepších filmů. Filmu vévodí dva tragédi, které nazvat herci je urážkou celé profese. Celý snímek je snůškou těch nejprofláknutějších žánrových schémat a těch nejpodbízivějších scén, které lze v daném žánru vymyslet. Kdybych měl dát jedinou hvězdičku, musel bych v sobě najít tolik nadhledu, že by bylo nutné ho podpořit použitím řady nezákonných povzbuzujících prostředků a především bych pak musel překopat hodnocení pěkných pár stovek filmů, které jsem sepsnul přes jejich nepoměrně vyšší kvalitu proti této příšernosti. 10 % celkového dojmu je jen za to, že pokračování byla, ač je to s podivem, ještě mnohem horší. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • V původní verzi byla linka s teroristy na přehradě falešná. V této verzi nemělo jít o teroristy, ale o najaté žoldáky, které následně univerzální vojáci zabijí, spolu se všemi svědky. Vše mělo sloužit k ospravedlnění programu Univerzální voják. Ve výsledném filmu nakonec byla ponechána verze s teroristy. (DEXTER099)
  • Mladý vietnamský pár, který spatří Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) při akci na Hooverově přehradě, je stejný pár (hraný stejnými herci) jako ten na začátku filmu, odehrávajícím se ve Vietnamu. (ČSFD)
  • Z rozpočtu 23 milionů amerických dolarů činil Van Dammeův (Luc Deveraux) honorář milion. (Eldrick)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama