Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

Sawy 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je nechtěně směšné, trapně vážné a nezajímavé béčko, které nejenže nebaví, ale skoro až vyloženě nudí. Od chvíle, kdy JCVD nasedne do auta a začne objevovat své staré já, začíná úplně jiný film. Film, který si dělá srandu sám ze sebe, který je místy skutečně vtipný, má sympatického hrdinu a cool záporáka a až do samotného závěru už neztratí tempo. Tak nevím. Za ten začátek slabé dvě, za zbytek pohodové čtyři, ty výsledné tři jsou strašně nicneříkající. Každopádně Emmerich vždycky věděl, jak natočit zábavný film. 70 % ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Vietnam a zase Vietnam. Zdá se, že významější války po II.SV. nebylo. A filmaři si zacházejí s příběhy jak se jim hodí. Univerzální voják a šílený seržant Scott. Navzájem se jim podaří se zabít. Je to možné, i jiné filmy to dokázaly. A nejen filmy, i realita. O 23 let později už univerzální vojáci pochodují po scéně a naviguje je scénář a režisér. Hrrr do příběhu, chlapci***(7.10.2010) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Univerzální Voják je přesně ten přeefektovaný, nestylový a obsahově plytký film, kterých se v devadesátkách točilo mraky. Jean-Claude Van Damme se ovšem do této role poměrně hodil a Dolph Lundgren, který u mne v paměti zůstane navždy už jen jako Ivan Drago, taky nezklamal. Akce je tak nějak v rámci možností vcelku solidní. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jean - Claude "rozbiju ti hubu" Van Dammovi tyhle role vždycky seděly a Emmerich možná v té době ještě německej patriot. Lundgren je excelentní psycho a tenhle film je excelentní vystřihovánka - tak říkám filmům, které vzniknou tak, že režisér vystřihne z jiného filmu tu postavu, tu scénu, tu část děje nebo scénáře a pěkně to poskládá do své vlastní koláže. Ale bohužel, tyhle filmy běží na stejném principu: "Buch!" "Au", ozve se nato. A dál to pokračuje: "Buch!" "Au!" "Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Bác." ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Esence béčkovosti, dvě velké akční hvězdy konce 20. století, režíruje Roland Emmerich, spousta střílení a drsné hlášky před zlikvidováním protivníka - je tu vše. Scenárista napsal film, který ze všeho nejvíce připomíná mix Terminátora 1 a Robocopa, s trochou karate navíc. A jako proč ne. Ale víc než tři tomu dát stejně nemůžu, některé pasáže byly dost nudné. Poprvé jsem to viděl až v roce 2009, protože mi prostě fůra podobnejch filmů v dětství utekla a tak k nim teď nemám žádnej nostalgickej vztah (jako třeba k Žoldákovi s Kurtem Russelem). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Speciální edice na DVD obsahuje alternativní konec. (Eldrick)
  • Natáčení probíhalo od 12. srpna 1991 do 30. října 1991 v Arizoně, Nevadě a v Kalifornii. (ČSFD)
  • V původní verzi byla linka s teroristy na přehradě falešná. V této verzi nemělo jít o teroristy, ale o najaté žoldáky, které následně univerzální vojáci zabijí, spolu se všemi svědky. Vše mělo sloužit k ospravedlnění programu Univerzální voják. Ve výsledném filmu nakonec byla ponechána verze s teroristy. (DEXTER099)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama