Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (475)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každý raz nejak začínal. Emmerich môže byť rád, že dostal príležitosť na relatívne vysokorozpočtové sci-fi, čo bolo vždy jeho snom. Dostal k dispozícii vtedajšie hviezdy akčných filmov a natočil s nimi film, ktorý patrí v ich dávno mŕtvych kariérach k tým naj. V prípade Lundgrena sa jedná o suverénne najlepší film. Emmerich ukázal svoj režisérsky štýl (vôbec nemyslieť a užívať si efekty, ale s nemeckou precíznosťou) a mohol ísť demolovať USA. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční jízda podle 90.tkových pravidel se skvělým obsazením, pěknou akcí a dobrým příběhem. Pro mě rozhodně jede z nejlepších filmů jak JCVD, tak i Lundgrena. JCVD zde hraje svojí standardní postavu a Lungren zde jede opravdu parádního záporáka. Film má spoustu hlášek a i nějaké ty vtipnější pasáže. Akce je hodně přehledná a je jí zde dost. Za mě jasných 100%. Je to prostě klasika. :) ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Film je sice řadu nechtěně vtipných scén či řadu nelogičnostích, ale jako akční oddychovka je to docela good. Dobrý je i Van Damme, který to jako vždy ze začátku schytává a nakonec se vzchopí a nakope padouchovi prdel. A Lundgren, ten obrovskej Švéd mi přišel ještě lepší, chvíli mi připadal i jako Marlon Brando z Apokalypsy. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bacha spoilery. Dokud byl Luc Deveraux (JCVD) spolu s Veronicou (Ally Walker) pronásledován plukovníkem Perrym (Ed O´Ross) a jeho vědecko-vojenským týmem, tedy zhruba úvodní čtyřicetiminutovku, nebylo si nač stěžovat - chvíli jsem si dokonce říkal, že bych tenhle film mohl mít stejně rád jako RoboCopa (aby nevzniklo nedorozumění: skrze motiv posmrtného zneužití elitního vojáka/policisty vojensko-průmyslovým komplexem a následnou emancipaci takto zneužitého (post)člověka; víte, občas promýšlím filosofii transhumanismu, tedy pro mě podobná etická dilemata [ontologický status a občanská a politická práva kyborgů] mají obzvláštní přitažlivost, a to i v míře, kdy jsou pouze načrtnuté, nikoliv plně artikulované a promyšlené). Pak se však vzbouřil další z vojáků-strojů, Andrew Scott (Dolph Lundgren), a film pro mě - tím, že se zredukoval na souboj těchto dvou elitních zabijáků, čímž přidal na svalech (bojové technice, kaskadérství), ale ubral na myšlenkovém backgroundu (resp. Deveraux a Scott by klidně mohli přeneseni do jiného, realističtějšího kontextu a film by se nerozsypal) - ztratil na síle. Nadto, abych byl upřímný, Dolph Lundgren mě nikdy nebyl zvlášť sympatický, jeho prkenný herecký projev mě povětšinou irituje, a tenhle film na tom nic nezměnil. Na druhé straně se mohu utěšovat tím, že zde dostal (resp. jeho postava dostala) na prdel. 55 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem přehnaný nostalgik na Emmericha, ovšem Universal Soldier i z dnešního pohledu funguje na výbornou. Samozřejmě je to takové guilty pleasure, ale když filmy fungují alespoň tímto způsobem, je to v pořádku, Což se asi bohužel nedá říct o dalších pokračování bez Van Damma, které nechci nikdy vidět...81% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Jako režisér druhého štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho bratr Andy Armstrong s ním pracoval jako kaskadér. V týmu byli i Billy D. Lucas a Peter Malota. (Rominator)
  • V Severní Americe film utržil 36,2 milionu amerických dolarů, celosvětově to pak bylo 95 milionů. (NIRO)
  • Šlo o poslední film, jehož zvuk byl zaznamenán v systému CDS. V roce uvedení snímku (1992) byl vynalezen DTS, který jej nahradil. (KucC)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama