Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Miluju všechny akční borce 80. a 90. let, ale to neznamená, že budu omlouvat jejich výtvory v jiných desetiletí, kdy už nemaj dávno co točit!! Z té televizní kamery se mi udělalo v polovině filmu špatně...chvíli jsem si myslel, že mám zaplou Ulici nebo Růžovku...pak jsem se probudil v nemocnici... Doktor mi pověděl, abych to už nedokoukával nebo dopadnu jak ti v těch černejch pytlích!! Je mi líto, tohle je mnohem horší než filmy Seagala a JCVD. Lungren je určitě z této trojce nejslabší článek, ale i tak se těšim až ho uvidim v The Exp. a mimochodem v Univerzálním vojákovi 3, taky nebyl špatnej, tyhle role, camea, kde nemusí mluvit:), jsou pro bývalé filmové veterány a ne točit blitky za čtyři míče kdesi v hangáru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spousta mrtvých, spousta akce a.. přesto to byl akční suterén. Od úplného průšvihu vysvobozuje Icaruse jeho režisér a ústřední hrdina Dolph Lundgren, který se několikrát projde před kamerou jako po molu, rozepne pár podprsenek, občas se předvede s docela nekompromisním nápadem, ale jinak se spíš fláká, zvlášť, když už se mu při rvačkách nechtějí moc zvedat nohy. Zas takový průser to nicméně není, staré dobré časy (za Lundgrenův top, počítám-li čistě jeho filmy, stále a asi navždy počítám akční jednohubky Mstitel a Čas pomsty) nám ale Icarus určitě nevrátí!! ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bájný Ikarus a Dolphy?Nenechme se vysmát. Ladně roztažená "křídla" už Lundgren dávno nemá,ale vzhledem k jeho věku si to vlastně může dovolit. Bez ohledu na název je tahle akčňárna vlastně příjemným překvapením, nabízející spoustu dobře dotažených akcí, smysluplný děj a v celku pěkně koukatelné vedlejší role. Lehký nadprůměr, chlubící se třemi hvězdami, mající slabiny ve zbrklém stříhu, scénáři postrádající jedinou hlášku a v tuctově okoukané kameře. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z Lundgrenovi filmografie patří Icarus určitě k tomu lepšímu, v čem se za poslední dobu objevil. Film má určitě dost solidní tempo, na nic se moc dlouho nečeká a jede se pěkně z ostra hned od začátku, akce sice moc není, ale je docela dobře zpracovaná, ikdyž i tentokrát toho střih kamufluje víc než by bylo třeba, k dobru nicméně musím připočíst, že je dost nekompromisní a krvavá, Lundgren pak svého hrdinu zvládl velice slušně, je správně nasranej, drsnej a s nikým se moc nepáře, to mám moc rád, nehledě na to, že tu zas vypadá i poměrně fit a odpočatě, a ne jako přestárlá troska, což už se mu taky párkrát stalo. A vedlejší postavy a jejich představitelé jsou též fajn. Samotná zápletka je jinak samozřejmě těžký béčko, a pár scén dokonce vyznělo až jako nechtěné parodie, ale s tím se musí v této produkci tak nějak počítat. Osobně si ovšem myslím, že jeho filmům skutečně prospívá, když si je on sám režíruje, je totiž znát, že už má něco v této branži za sebou a dost okoukal, a sám nejlíp i ví, co po sobě, ale i ostatních a po daném scénáři může chtít, aby to ve výsledku nedopadlo trapně a neohrabaně, což se pod taktovkou jiných tvůrců v jeho filmech bohužel jinak dost děje. Každopádně, Icarus není žádná pecka, ale jako obyčejný, akční béčko jde určitě o koukatelný film. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Spolu s Missionary Manem asi úplně to nejlepší, co si Lundgren doposavaď odrežíroval. Od Command Performance určitě posun k lepšímu. Nesmrdí to až tolik televizí, Dolph si dává dobrý multikilly USPčkem i vším ostatním a pořád je tím naším sympatickým akčním hrdinou :o) Překvapí docela velká porce dost slušně udělaných krvavých triků. Stejně tu je pořád pocit, že lepší filmy by Lundgren točil pod taktovou jiného schopného režiséra, protože jako s "hercem" s ním akční filmy můžou pořád počítat. ( Kdo má averzi k direct-to-dvd Seagalům, Lundgrenům a Van Dammům, nechť si jednu hvězdu odečte nebo se na to vůbec nedívá :) ) [5.5/10 březen 2010] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od 22. marca 2009 do 20. apríla 2009 v Kanade a USA. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren povedal, že americký názov filmu "The Killing Machine" (v preklade "Stroj na zabíjanie") sa mu nepáči a zdá sa mu až príliš hlúpy. Pôvodný názov Icarus je podľa neho viac záhadný a fascinujúci. (m.a.t.o.)
  • V tomto filme hrajú Dolph Lundgren (Edward Genn) a Bo Svenson (Vadim) Rusov. V skutočnosti sú obaja zo Švédska. Matka Bo Svensona však pochádza z Ruska. (beso74)

Reklama

Reklama