Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film již běžel několikrát v televizi, ale doteď jsem ho přehlížel. A ukázalo se, že naprosto zbytečně. Jde totiž o docela povedenou záležitost s minimem herců, solidně vygradovanou atmosférou a rozhodně nemůžu říci, že bych se u jeho sledování nudil. Ještě mám dodnes v paměti film Mamba (1988), ve kterém byla ve svém bytě uvězněna žena s nebezpečným plazem. A podobně jako tehdy i zde si režisér dokázal vystačit s málem. Nebyl potřeba vysoký rozpočet, prostě to chtělo jen zručnost a schopnost pracovat s detaily a vytvořit solidní atmosféru, která by diváka upoutala do křesel.    Navíc zde byla ještě jedna přednost – hezká hlavní hrdinka, na kterou se pěkně dívalo. Briana Evigan tu téměř po celou dobu běhala jen ve spodním prádle a tílku, navíc podala i velmi solidní herecký výkon. To její filmový bratr mi lezl neskutečně na nervy. Já nechci nikoho odsuzovat ani zesměšňovat, ale podobné dítě nebo sourozence bych doma určitě nechtěl. Neměl bych na to nervy a tady jsem si několikrát přál, aby toho malého klučinu prostě jen hodila tygrovi do chřtánu a zdrhla sama. Ale to bychom přišli o všechny ty emoce, které k tomuto příběhu prostě patřily.    Co se samotného tygra týče, tak jsem byl strašně rád, že se zde pracovalo s živým zvířetem a jen s minimem digitálních efektů. Jeho cvičitel by zasloužil smeknout klobouk. Nádherná šelma byla rovněž klenotem tohoto příběhu. Připočítám-li několik silných momentů, byl jsem ochoten přimhouřit oko i nad několika chybami (nelogickými prvky), které se tu samozřejmě rovněž objevily. Zážitek z filmu mi rozhodně nepokazily.    Burning Bright určitě můžu doporučit. Celkově film netrvá dlouho, je tu k vidění dost akce i atmosféra byla dobrá, hlavní hrdinka pěkná – takže v mých očích jde o lehce nadprůměrnou záležitost. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půl hodinky rodinného dramatu a necelá hodinka strašení. Stačí jeden tygr, zabarikádovaný dům a dvě oběti. Scény s tygrem jsou dostatečně napínavé, hudba nervy drásající, zvukové efekty strašidelné. Kupodivu se tvůrci obešli bez v tomto žánru oblíbených lekaček. Kelly prchající dopravním potrubím nám názorně předvede, jakou sílu dostane člověk stojící tváří tvář smrti. Režisér též projevil smysl pro detail - nejen sledování dlouhých vrutů nořících se do budoucího vězení, ale i kapka potu dokáže vytvořit patřičné napětí. Natáčení s třemi tygry, byť cvičenými, nebylo zřejmě žádný med. Zvířecí horror, který svému žánru ostudu rozhodně nedělá! ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

POZOR!Tento film nie je vhodný pre citlivých ľudí a slabšie povahy.V 1.scéne sa zoznamujeme s tigrom.,,Minulý mesiac tento tiger zaútočil na cirkusového koňa.Skočil 5 metrov nad klietkou a prebehol okolo 11 iných koní,len aby dostal túto kobylu.Zlomil jej väz,aby sa nemohla pohnúť a potom..ju zožral zaživa.Vybral si ju lebo bola najkrajšia."Nemám rada filmy zo živými zvieratami,akékoľvek!Už dosť bolo naháňačiek človeka s človekom povedali si tvorcovia a tentokrát do hl.úlohy záporáka zapojili krvilačnú beštiu/tigra.A súboj človeka vs.zviera sa môže začať.Navyše šelma 2 týždne nič nejedla a teda nebola som si celkom istá či mám ľutovať ju alebo jej korisť.Film trocha pokrivkáva po logickej stránke a síce,sotva by ste tam vydržali 5 minút.Hl.hrdinka nielenže odoláva útokmi beštie a dokonca ani jej autistický brat jej to neuľahčuje.Námet originálny.Atmosféra výborná,napätie by sa dalo krájať(nevydýchnete si až do konca).Ako BONUS na záver,pointa neočakávaná.Ale kedže pointa tomu ešte viac pomohla,dávam max.počet hviezd. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si zaslouží především kostýmní návrháři. Úbor, který prakticky po celý film nosí hlavní představitelka, je navýsost výborně zvolený. Horší je to už s pochvalou pro samotného režiséra, který nemá koule na to, aby se úbor hlavní představitelky například roztrhl, namočil do ledové vody, shořel, nebo jednoduše skončil na podlaze. Ale teď vážně. Nečekal bych, že někdo přenese na plátno horor/thriller s tygrem v hlavní roli a ono to bude relativně fungovat. Funguje, místy navíc navýsost dobře. Burning Bright je zkrátka solidní jednohubkou, která sice vytřepe z rukávu i dost nesmyslů, ale ve výsledku potěší. Autistický bratr je dle mého slušné scénáristické oživení (i když bych ho taky radši předhodil hladové šelmě).. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tygřík chodí po domě a má hlad. Celou dobu jsem přemýšlela, když už mu dva týdny nedali nažrat, jestli se chudáček dostane k něčemu dobrému.. Na začátku to vypadalo jako originální nápad- dům zatlučený prkny zvenku z důvodu hurikánu, vevnitř dva sourozenci, z nichž jeden je autista, no a aby toho nebylo málo (mně by to jako základ bohatě stačilo), tak jim tam pobíhá tygr. S úspěchem by se dalo říct, že scénář byl spíchnut po flámu partičky lidí čerstvě po oboustranné lobotomii, ale mělo to své světlé chvilky. Za jeden moment, kdy ten pruhovaný krasavec tak pěkně žmurkne do roury, přidávám třetí hvězdu. SPOILER fakt těžký SPOILER muhaha, tak se nakonec nažral :-). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama