Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tento film má dokonale béčkový námět a takřka všechny prvky, které se očekávají. Osiřelé sourozence, kterým zemřela matka i nevlastního otce, co se o výchovu dětí příliš nezajímá. Autistický bratr je tedy odkázán na pomoc své sestry a shodou okolností se oba ocitnou uvěznění v zabarikádovaném domě, z něhož není úniku a po jehož chodbách se potuluje vyhladovělý tygr. To jak se tam tygr dostal, to už je jaksi něco, co bych nazvala originálním nápadem. Nejde sice o kdovíjak převratnou podívanou, logika věcí taky občas dostane na zadek, ale to se dá přehlédnout, jelikož silnou stránkou tohoto filmu, je právě atmosféra. Po tuctovém úvodu, který vůbec nedává tušit, jakého dramatu budeme vzápětí svědky, se totiž všechno rozjede na plné obrátky a hra na kočku a myš může začít. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku rozhodně nelze upřít originalita. Tygr prohánějící se po zabarikádovaném domě sice sám o sobě kdovíjaký strach nenahání, ale opravdu mě překvapilo, jak si s tím dokázali autoři pohrát tak, že i přesto se jednalo o docela kvalitní a napínavý zážitek. Proti námětu tedy nemám absolutně nic, horší už to ovšem je s herci a chováním jejich postav. Ani jeden ze sourozenců mi nebyl sympatický ani co by se za nehet vešlo a bylo mi celu dobu tak nějak jedno, jestli si na nich kočička smlsne nebo ne. Nehledě na to, že měli tolik šancí jak tygra vyřídit nebo aspoň zranit, že je prakticky nemožné, aby se jim to ani jednou nepovedlo... filmaři ale nejspíš nechtěli mít na triku rozzuřené milovníky zvířat. I tak ale mohu Burning Bright spíše doporučit, protože něco tak originálního si podle mě pozornost zaslouží. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Solidní naháněčka s parádní kočičkou Brianou a tygřicí, která si své oběti velmi pečlivě vybírá :-D. No je pravda, že chování toho tygra je docela prapodivné a biologové asi budou nevěřícně kroutit hlavou. Nicméně napětí bylo solidní a jako thriller to funguje skvěle. Avšak do hororu to řadit nebudu, proto nebudu Burning Bright ani umisťovat do topky. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekonalo, ač mi film utekl celkem v pohodě (pocit nudy se nedostavil), úroveň filmu je hodně na pováženou. Tygr pobíhá po domě a shání něco k snědku. Filmu kromě tygra vládnou nesympatičtí herci, divný scénář a krásná Briana Evigan. U filmu mě nejvíce zajímalo jak s daným tématem tvůrci naloží, lépe řečeno, co se dá vše vymyslet v jasně daných mantinelech. Výsledek není nic moc, Hadi v letadle byli určitě lepší než Tygr v domě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to moc na horor ani nevypadá. Máme tu náhle osiřelé sourozence, z nichž jeden je dobře vypadající bruneta Briana Evigan a druhý je její mladší, autistický bráška. A pak je zde jejich nevlastní otec a parchant v jedné osobě, co sprovodil jejich matku kvůli tučné pojistce ze světa a za tyhle peníze si pořídil agresivního tygra z cirkusu, který záhy uteče z klece a začne v domě sourozence ohrožovat na životě. A protože je dům kvůli blížícímu se hurikánu zabedněn, mobily ani internet nefungují a otec někde nasává, není tím pádem z domu úniku a zběsilá naháněčka s tygrem v hlavní roli může začít. Je dobře, že po všech těch nadpřirozených monstrech a šílených zabijácích, je zde zase jeden film o reálné hrozbě, která tentokrát pochází ze zvířecí říše. Natáčelo se se skutečnými tygry, a to konkrétně se třemi a film nevypadá úplně nerealisticky, ačkoliv nedokážu přesně posoudit chování tygra v takovéto vypjaté situaci, protože na to nejsem odborník, ale měl jsem pocit, že tady nebyly žádné do očí bijící logické lapsy (tedy jeden výrazný tam byl, a to scéna, kdy tygr jakoby úmyslně rozšlápne mobil, který hrdince vypadl na zem) a režisér Carlos Brooks udržel film v mezích uvěřitelnosti. Film asi úplně originální nebyl, protože myslím, že existuje jeden starší film s podobným tématem, ale to je celkem jedno. V okamžiku, kdy tygr uteče z klece, film odsýpal a Briana Evigan většinu filmu pobíhala po domě v negližé. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama