Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 1

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (446)

iamek 

všechny recenze uživatele

Yip Man 2 je lepší než první díl což není zrovna moc obvyklé. Děj je sice trošku předvidatelný, ale nevadí mi to, protože spolu s jedničkou to působí jako dokonalý celek. Druhý díl je trošku více akční než díl první a je to dobře, protože aspoň nejsou oba díly stejné a jdou lehce rozlyšit. Bojové scény jsou jedny z nejlepších jaké jsem kdy viděl a většina béčkových hvězd se může od sympatického Donnie Yen učit. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mi dvojka vyrazí dech stejně jako jednička. Protože laťka byla neuvěřitelně vysoko nasazená, myslel jsem, že půjde jen o nastavovanou příjemnou kaši... To jsem se ale pletl!!! Wilson Yip, Donnie Yen a Sammo Hung neuvařili žádnou kaši, ale obrovský korbel toho nejúžasnějšího, nejžhavějšího guláše, který se snadno vyrovnal dílu prvnímu a v některých ohledech ho i překonal... Film má úžasnou vizuální a hudební stránku. Je to nádhera pohledět, každý obraz je vypiplaný do nejmenšího detailu. Děj je sice ještě jednodušší než v prvním díle, a navíc vykrádá Rockyho 4 a Fearless (souboj s Nathanem...), vycucává si z prstu překrásné báchorky, ale přejme mu to... Protože rozehřívačka v podobě první poloviny, tedy lehký humor, neustálá akce, sympatický Donnie, potyčky jeho žáků na střechách domů, souboje a obhajoba svého učení před místní kung-fu komunitou, vše, o čem každý nadšenec do martial arts, někdy četl a slyšel, je zde úchvatně ztvárněno. Člověk si říká..."Paráda!! Tohle se opravdu povedlo!!" Jenže pak přijde část druhá, kdy přijede namyšlená neporazitelná boxerská gorila z USA a začne mlátit čínské mistry hlava nehlava jak hřebíky do latě tím nejtěžším kladivem... A v tu chvíli se film změní v to nejdrsnější, nejtemnější, nejnapínavější a nejlepší martial arts DRAMA, jaké jsem kdy v životě viděl... To se nedá prostě popsat, to se musí vidět... ne to se nedá jen vidět, to se musí slyšet, vidět a hlavně prožít... Věřte mi, že jsem tam s Ip Manem v tom ringu byl, jak mě ten film vtáhl. Film pořád přidával na intenzitě, brutalitě, tvrdosti a rychlosti... Už jsem myslel ž jsem viděl všechno, protože jsem to už viděl v jiných filmech, ale těch posledním pár minutek, kdy se Ip Man fakt nasral a poněkolikáté se zvedl ze země, v tu chvíli se se mnou obrátila zeměkoule a jižní pól se vyměnil se severním... Tam teprve jsem viděl to největší možné martial arts peklo a TAKOVOU NAKLÁDAČKU, co Ip Man předvedl, si nejde představit ani v nejdivočejších snech... Se slzami v očích, s pocitem několika vlastních knockoutů a totálně rozsekán 10 tis. kulometnými Ip Manovými údery za vteřinu, jsem se fakt nadšením rozbrečel a cameo v podání malého klučíka Bruce Leeho, který se přijde učit "mlátit všechny, kdo ho naštvou" jsem skončil v absolutní "martail arts extázi"... /95%/ ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Páni. Mistr IP nám předvedl, co krom MMA umí. Tenhle díl byl o vlas lepší, než první, ovšem oba dva díly jsou perfektní a i když film není dynamický, nemá hluché místo a má zajímavý děj, postavy i jejich vykreslování. Doporučuji si dát finále, to je top všech topů. A samotný konec s malým Bruce Lee je ten nejlepší nápad, který kdo mohl vymyslet. Souboje opět bez konkurence. Yen na to furt má, těším se na další. Doufám, že trojka bude s Bruce Leem. 11/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ságy glorifikující Ip Mana jako národního hrdinu z lidu využívá stejný koncept jako první část, pouze místo japonských okupantů nyní mistr hájí čínskou národní hrdost proti zástupcům koloniální moci v Hongkongu 50. let. V souladu se zastřešujícím tónem oslavy čínské národní hrdosti jsou britští protivníci vykreslení až karikaturně démonicky. Zatímco první díl teprve budoval persónu Ip Mana, tentokrát se vyprávění cele soustředí na propojení bojových sekvencí s melodramatem po vzoru "Rockyho". Ačkoli je od začátku jasné, jak se bude vše vyvíjet, díky promyšlené dramaturgii vyprávění i jednotlivých sekvencí a výbušné hudbě Kendžiho Kawaie je účinek filmu naprosto ohromující. "Ip Man 2" je v zásadě řemeslně precizní naplnění úspěšného schématu a díky tomu také funguje skvěle. Bojové sekvence výstižně porovnávají rozličné styly kung fu a posléze i čínská bojová umění vůči boxu a opakovaně potvrzují, že tvůrčí tým Wilson Yip - Donnie Yen představuje naprostý vrchol současných hongkongských bojových filmů. Choreografie se jako v prvním díle soustředí na vyjádření efektivity wing chunu, k čemuž využívá sekvence krátkých, převážně blízkých záběrů a kontrasty rychlých výměn úderů se zpomalenými obrazy jejich následků. V hrstce případů tvůrci sáhli k užití speciálních efektů, ale pouze aby tím stupňovali dramatičnost či ustanovili kontrast jako v případě famózní sekvence poměřování sil mezi hongkongskými mistry. ___ PS: Možnost vidět film na velkém plátně s takřka tisícovkou diváků znalých hongkongských filmů, kteří euforicky reagovali na ustanovující záběry každé hvězdy a ve finální bojové sekvenci rykem a potleskem dělali z kina čtvrtou stěnu hlediště boxerského ringu ve filmu, byl nezapomenutelný zážitek. Lze pak jen litovat, že v českém kině se nic takového nikdy nemůže stát, a to ani na festivalu. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel konstatovat, že druhé pokračování Yip Manovi cesty se mi líbilo o trochu méně než první. Řekl bych, že jednička byla taková více, jak to jenom říc, zrátka více osobitá, měla větší osobní náboj, i souboje se mi líbili o malinko víc. Tím ale nechci říci, že by dvojka byla špatná, to vůbec ne. Dokonce si mylím, že kdybych ji viděl dříve než jedničku, tak bych hodnotil jednou hvězdičkou navíc. Jinak skládám velkou poctu Donnie Yenovi, je perfektní!!!!!!! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Herec Huang Xiaoming (Wong Shun-Leung) se na svoji roli připravoval svérázným způsobem, když svůj hotelový apartmán změnil v tělocvičnu, kde na přistavěných dřevěných figurínách procvičoval bojové umění Jung-čchun. (Conspi)
  • Počeštěný název filmu Yip Man se shodou okolností shoduje se jménem režiséra. (Okara)
  • Bezprostredne po dokončení filmu Ip Man (2008) sa uvažovalo, že pokračovanie bude zamerané na vzťah majstra Yip Mana a jeho najslávnejšieho žiaka Bruca Lee. Tvorcom sa však nepodarilo vyjednať práva, a tak sa Lee objaví iba ako mladý chlapec na konci filmu. (Ernie_13)

Reklama

Reklama