Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (446)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Ip opět prožívá těžké chvíle, tentokráte v začátcích svého pobytu v Hongkongu. Dá se tedy říct že tam kde první díl skončil, druhý začíná. Ip Man si ze začátku musí vydobýt svou pozicí, kdy leží v žáludku místním mistrům, aby pak později stanul proti mnohem vážnějšímu protivníkovi. Druhý díl mě ostatně potěšil mnohem vyšší úrovní úhlavního záporáka a také účastí Sammo Hunga. Ale k dokonalé Jedničce mu už leccos chybí. Hlavně tedy zajímavější příběh. Tady vlastně sledujeme jen nekonečné půtky mezi školami, abychom se v závěru dočkali hodně podobného protivníka jakým byl Van Damme v prvním Karate Tiger. 75% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel konstatovat, že druhé pokračování Yip Manovi cesty se mi líbilo o trochu méně než první. Řekl bych, že jednička byla taková více, jak to jenom říc, zrátka více osobitá, měla větší osobní náboj, i souboje se mi líbili o malinko víc. Tím ale nechci říci, že by dvojka byla špatná, to vůbec ne. Dokonce si mylím, že kdybych ji viděl dříve než jedničku, tak bych hodnotil jednou hvězdičkou navíc. Jinak skládám velkou poctu Donnie Yenovi, je perfektní!!!!!!! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $205,675Tržby Celosvetovo $49,721,954Tržby za predaj DVD v USA $1,878,945 //počet predaných kusov 126,433║ najväčšia slabina opäť príbeh, ktorý je vystavaný klasicky vo vyvarenej šablónke cválajúci do cieľa bez nejamenších prekvapení, súboje opäť vynikajúce, len priemer /65%/ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi věřit, že by mě dvojka dokázala opět nadchnout natolik, abych dal maximum hvězdiček, ale stalo se. Opět jsem podlehl kouzlu Wing-chun a celkové atmosféře filmu. Je logické, že už to není taková pecka jako jednička, především dějová linie je opravdu osekaná na minimum, taky narazíme ve filmu na několik klišé, pár propagandistických slov, ale nechme Čínu Čínou. Příběh Yip Mana mě jednoduše okouzlil a už teď se nehorázně těším na trojku, jak bude učit Bruce Leeho a vůbec - chci vidět zfilmovaný celý Yipův život. :-) 85% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obidva palce hore. Úplná odrovnávačka. Stopercentná kvalita prvého dielu sa z ľahkosťou preniesla aj do jeho pokračovania, v ktorom všetko šlape ako hodinky, príbeh má opäť čo ponúknuť, hudba stupňuje atmosféru, súboje sú ohurujúce a majú skvelé tempo a originalitu. Trošku osviežiť strednú časť filmu, pridať zopár fightov a dal by som opäť desať z desiatich. 90%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Počeštěný název filmu Yip Man se shodou okolností shoduje se jménem režiséra. (Okara)
  • Choreografiu bojových scén vytvárali Sammo Hung (Hung Chun-Nam) a Allen Lan Hai-Han. (Michal123)
  • Herec Huang Xiaoming (Wong Shun-Leung) se na svoji roli připravoval svérázným způsobem, když svůj hotelový apartmán změnil v tělocvičnu, kde na přistavěných dřevěných figurínách procvičoval bojové umění Jung-čchun. (Conspi)

Reklama

Reklama