Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. As Time Goes By - Jimmy Durante ,2. A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong ,3. Stardust - Nat "King" Cole ,4. Makin' Whoopie - Dr. John Featuring Rickie Lee Jones ,5. In The Wee Small Hours Of The Morning - Carly Simon ,6. Back In The Saddle Again - Gene Autry ,7. Bye Bye Blackbird - Joe Cocker ,8. A Wink And A Smile - Harry Connick, Jr. ,9. Stand By Your Man - Tammy Wynette ,10. An Affair To Remember - Marc Shaiman ,11. Make Someone Happy - Jimmy Durante ,12. When I Fall In Love - Céline Dion;Clive Griffin ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komika, která mě nerozesměje ... smutek, který mě nedojme ... romantika, která mě nezahřeje. Nevím PROČ, ale je to tak ... poprvé, podruhé i potřetí - nic s tím nenadělám. Snad že v české kotlině nebývá zvykem svěřovat se se svými nejintimnějšími záležitostmi rádiu - a zveřejňovat tak všechna svá velká trápení. Alespoň to NEBÝVALO zvykem ... před tím, než do našich dveří vstoupily internet a sociální sítě ... a reality show. V každém případě se jedná o "limonádu", která je na můj vkus příliš lepkavá. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Samotář v Seattlu je možná velkou poctou klasickému Hollywoodu, který i mnohokrát cituje, jenže v porovnání s moderními romantickými komediemi nemá pořádný drive a hlavně končí tam, kde to nejzajímavější začíná. Ty dvě linie jsou celkem zajímavé, jenže pak logicky chybí silné okamžiky, které je možné zažít jen v páru. Punc originálu si však zaslouží. Vrchol v podobě podání ruky se ani v rámci žánru skutečně jen tak nevidí. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Opravdová romantika, co chytí za srdce. V tom si Američané s nikým nezadají. Místy jakoby vytržené z reality, ale zřejmě pouze při srovnání s naší mentalitou a vyznávanými hodnotami. Mladý vdovec splňoval veškeré atributy, aby se na něj ženy lepily jak obtížný hmyz. Díky malému synovi si nestačil odtruchlit ztrátu své milované. Setkání na druhém konci země bylo osudové. Sam a Annie se dali dohromady. Hanks s Ryan jsou sázkou na jistotu. Vždyť i v Lásce přes internet se jim skvěle dařilo. B. Pullman, byť ve vedlejší roli, odvedl kus dobré práce. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se chtěla podívat už dávno. Tom Hanks je můj oblíbený herec a už jednou jsem si ověřila, že s Meg Ryan tvoří ve filmu pěkný pár, který se k sobě hodí a kterému to sluší. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je hodně milý film, který v té kategorii romantických patří k tomu lepšímu, co Američané vyprodukovali, a zásluha je to hlavně herců a scenáristů. Jak už jsem ale psala, stejnou dvojici jsem viděla už jinde, mám na mysli Lásku přes internet, a ta se mi v porovnání se Samotářem v Seattlu zdála lepší, proto "jen" tři hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)
  • Při relativně nízkém rozpočtu 21 milionů amerických dolarů dokázal film jen v USA vydělat téměř 127 milionů dolarů a celosvětově film vydělal 228 milionů dolarů. (Varan)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama