Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

predators 

všechny recenze uživatele

Určitě každý fanda bojových filmů zná sloního muže, Tonyho Jaa. Toho proslavil především první díl, nyní už trilogie(qudrologie), Ong Bak. To jisté by se mohlo udát i v případě Ikony Uwaise! Jen doufám, že se šťastnějším výběrem svých pokračování. Ale pojďme k Merantau. Musím s úžasem oznámit, že toto jsem fakt nečekal! Rozjezd rozhodně nenapovídá tomu, co se odehraje během příštích několik desítek minut. Spousta soubojů, výborná choreografie, no a závěrečný souboj s fakt hustým záporákem(ten jeden byl fakt šmejd) je pastvou pro mého bojovného ducha. Prostě, co vám budu povídat, nářez! PS: Ještě musím obeslat pošťákem mé "oblíbené", jestli se náhodou nedívali na jiný film. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie 106 min verzie. Po dejovej sranke sa mi paci Merantau najviac z doterajsich Evansovych filmov. Je to sice milionkrat obohraty pribeh, ale stale funguje a Iko Uwais to zvladol nielen v bitkach ale aj po hereckej stranke. Je zaujimave, ze s Yayan Ruhianom tu ma Iko len dve kratke sceny v ktorych prehodia par slov, ale napriek tomu tie sceny funguju natolko, ze z nich citit aky maju k sebe postavy respekt. Takisto linia s dievcinou a jej bratom funguje dobre. Jedine co mi vadilo, bolo prehravanie dvoch hlavnych zaporakov. Ale aspon to vynahradili v bitkach. Nielen finale ale aj bitky, ktore mu predchadzaju su na urovni. Choreograficky su napadite a väcinou aj dynamicke. Len obcas z nich citit urcitu umelost chvatov a ze su nacvicene, takze chlapik poslusne caka na ranu supera. Sem tam je pouzity trik pri padoch z velkych vysok. Kamera je prehladna, ale este nie je tak vypiplana ako v Raidoch. Bitka vo vytahu je zaberana z prilis velkej dialky, takze som nemal pocit, ze sa biju v obmedzenom priestore maleho vytahu. Na filme vidno, ze aj na Indoneske pomery je lacny. Ale to su vsetko malickosti, ktore nic nemenia na tom, ze je to kvalitny film so spickovymi bitkami, ktory stoji za to vidiet. 7/10. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

I Indonézané cítili potřebu prokázat, že mají svého gumového, bojově uměleckého chlapečka, který svýma vychrtlýma ručičkama a nožičkama dokáže zboxovat a zkopat klidně i pět až deset podobně rachitických týpku a brutální úder kamkoliv dvoucoulovou železnou trubkou jej akorát tak motivuje k vyšším výkonům! Choreografie soubojů a zjev hlavního představitele i jeho komparzních boxovacích pytlíků však pouze názorně demonstrují, jak by asi vypadala rozepře v gay klubu rómských anonymních anorektiků. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jeden z najposobivejších martial-arts filmov od dob prvého Ong Baku. Merantau prezentuje indonézske bojové umenie silat, novú vychádzajúcu hviezdu Iko Uwaisa a jednu z najčistejších a najlepších bojových choreografií vobec. Viac sa dočítate v recenzii na blogu Heroes of the East. (9/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

O poznání méně nekompromisní než übernářez Raid: Redemption. Nejde už o brutální nonstop jízdu od začátku až do konce, ale spíš o standartní "Ong-Bakovku" o primitivním vidlákovi z vesnice, který vyrazil do civilizace aby v ní chránil pár chudých chudáků před bezskrupulózními mocnými (zde chrání zlodějíčka který mu šlohne peněženku a jeho "lehkou" sestru proti bílým obchodníkům se žlutým masem). Naštěstí Iko Uwais je o poznání větší sympaťák než Tony Jaa a příběh, ač otravný, hloupě na city tlačící, a pitomě směšný, není až tak hrozný aby mne nutil mlátit hlavou do monitoru jako Jaovy filmy. I když rychloposuv je stále velmi doporučeníhodný a první hodinu a čtvrt vlastně ani není potřeba vidět vůbec, protože i akce v ní není až tak zajímavá, spíše poněkud repetivní. Čtyřicetiminutové finále se nicméně kvalitou k "Raid" už docela blíží. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)

Reklama

Reklama