Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s ostatními životními příběhy jednotlivých hudebních géniů, tenhle film by byl ze všech nejslabší. Není vysloveně špatnej. Dalo se na to koukat a muzika byla kupodivu slušná, i když bych jí samotně poslouchat nemohl. Průser je ale v tom, že příběh country zpěváka Bad Blakea není natolik zajímavý, aby mě dokázal chytnout. Neobsahuje nijak závratné scény, které by dokázaly zapůsobit. Dokonce ani ta muzika, ačkoliv je pěkná, nedokáže nadchnout. Jediný zajímavý na tom je Jeff Bridges, ale ten se stejně 80 procent filmu válí vožralej a zpocenej před plátnem, takže i když je to výkon od srdíčka(spíš si chtěl ale odnýst nějakou sošku), nijak hotovej z něj taky nejsem. Špatný to není, ale jméno ten zpěvak v mém srdci také nikdy mít nebude, a už vůbec ne po tomto filmu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film pokračoval v linii první půlhodinky, tak zatleskám. Bohužel nepokračuje. Jeff Bridges sice předvádí skvělý výkon, ale film samotný je jen obyčejné drama o jednom alkoholikovi, který utopil život v lahvi. Při sledování jsem si vzpomněl na skvělého Bolka Polívku, který by tím pádem zpětně měl za roli v Dědictví taky dostat sošku :) Myslím že toho vypil ještě více než Bridges. Ve filmu pokud Jeff zpívá, hraje nebo se o to aspoň snaží tak je vše fajn.Tam totiž film působí nesmírně autenticky. 50%. PS: Walk the Line bylo o třídu výšše. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Já mám obrovskou slabost pro americkou country kulturu. Prostě z těch jejich písniček cítím strašně moc emocí, jak ty smutné, tak ty pohodové či svobodomyslné. Spousta lidí nesnáší Ameriku, ale nechápou vůbec tamní život, protože je značně odlišný od našeho. Já Ameriku ctím i se svými klady tak zápory a jedním z největších kladů je právě country. Dodnes totiž country songy konkurují ubohé hip-hopové scéně a to mě strašně těší.... Jinak co se týče filmu, tak vlastně ani nevím, co mu vytknout. Děj tak pěkně a pomaloučku plyne, asi jako u nás na dědině potůček bez tařka nějakých velkých zvratů, ale ani hluchých míst. Každopádně člověk musí být naladěn na tu správnou notu. 90% ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký i pěvecký výkon v podání Bridgese, kterému zdárně sekundují malé vedlejší,zato dost důležité postavičky v podání Gyllenhaalové, Duvalla a v neposlední řadě Farrela. Velmi citlivě vykonstruovaný příběh a výtečná country muzika, dělají z tohoto filmečku nezapomenutelné dílo a staví na jedno z nejvyšších míst filmové tvorby roku 2009. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Bridges je třída a upřímně doufám, že na pátý pokus mu ten zlatý plešounek konečně vyjde. Tohle rodinné country drama totiž vysloveně táhne právě on. Obsahově to totiž není nic revolučního. Prostě a jednoduše story bývalé star typu: "Ahoj, jsem Bad a jsem alkoholik", které má zpátky na vrchol a k nalezení smyslu života pomoci pokání a (rodinná) láska. Nicméně Cooper je talent. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Jeff Bridges byl vždy muzikální typ - v roce 2000 vydal album "Be Here Soon". (CliffLee)
  • V lete 2011 prišiel na trh už druhý hudobný album Jeffa Bridgesa. Jeho súčasťou je aj duet s Roseanne, dcérou Johnyho Casha, či coververzie hitov Toma Waitsa a Bo Ramseyho. Nahrávku a film Crazy Heart produkoval T - Bone Burnett, ktorý sa po 40-ročnej kariére môže pýšiť 12 cenami Grammy. (RatBoj)
  • T-Bone Burnett složil píseň pro film The Weary Kind, kterou ve filmu zpívá Jeff Bridges. Není to poprvé, co se tito dva setkali. T-Bone byl výkoným muzikantem pro film Big Lebowski (1998). (CliffLee)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama